You are here

Yettel kártyával nem csatlakozik az adótoronyhoz, minden mással igen. LEZÁRVA: másik szolgáltatót választok

19 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Egy kínai 2 SIM-es telefont (Conquest-S8 - MTK6735 chip) használok immáron 6. éve, eddig Voda, Lidl, T-Mobile kártyákkal hibátlanul működött.
Tegnap számhordoztam egy Vodás számot Yettelre.
Beraktam a 2 SIM-es telefon eddig Vodás kártyahelyére és csak segélyhívás érhető el rajta.
Átraktam egy másik készülékbe, ott teljes térerő, megcsörgethető, tehát a kártya él, működik.

Visszaraktam az említett készülékbe, már mindkét kártyahelyen próbáltam, de semmi.
Térerő van UMTS -49dBm, viszont a "Network Cell Info" nevű program mutatja, hogy ...
-a nem adatslot esetében csak 2G van, de nincs csatlakoztatva
-adatslot esetében 2-3-4G is kiválasztható, de akkor sem csatlakozik (az adatslot nem fix, rendszeren belül választható, melyik kártyahely legyen)
-egyáltalán nem is próbál csatlakozni SIM2-ben, vagy a country stimmel (216), az operátor viszont néha SIM1 slotban már nem: 70 a 01 helyett (egyik fotó). Megadtam kézzel is a PLMN kódot (21601), akkor sem akar csatlakozni.
A kártya jó operátorkódot tartalmaz. (fotóztam az adatokat)

Próbáltam mindenféle hálózattal: 2G, 3G, 4G semmi nem változik, UMTS marad minden esetben. A rejtett menüben hiába állítom csak GSM, csak WCDMA, csak 2G-3G-4G automata módra fixen a készüléket, nem adatSIM esetében csak 2G marad
Megpróbáltam egy másik Yetteles kártyával, amin még nem ment végbe a számhordozás, azzal is ugyanaz a problémája. (Aktiválva küldték ki, tehát az nem hibaok!)

A készülék soha nem volt kártyafüggő és nem is figyelmeztet ilyesmire, hogy feloldókódot kérne.
Az IMEI nem tiltott, hiszen akkor a többi hálózaton is az lenne, bár mivel névtelen kínai készülék, minden IMEI kereső hibás számnak írja.

Ha az elérhető hálózatok közül választok manuálisan (Telenor HU 2G, Telenor HU 3G, Telenor HU 4G), "Most nem lehet csatlakozni a hálózathoz. Próbálja meg később." üzenetet dobja. Viszont ha megtalálja ezeket az adókat, hiszen listázza (mellékletben), akkor a készülék képes kommunikálni a megadott frekvenciákon, tehát nem HW hiba van.
A készülékre nincs frissítés, de miért is kéne, ha több 2010 körüli 2.3 droidos készülékben hibátlanul működik a kártya.

Lementettem, flash-eltem, ezáltal a teljes készüléket formáztam és így "újként" üresen szintén egyik SIM helyen sem működik, így visszaraktam a rendszermentést.

A 3G lekapcsolás nem érint, hiszen a GSM (2G) még mindig él és a 4G-t is támogatja a készülék.

A legutolsó képen már slot 1-ben a jó hálózati kódot írja ki és 4 adótornyot is talál megfelelő erősséggel, mégsem csatlakozik egyikre sem.

Mi lehet a hiba és hogyan küszöbölhető ki? Fél napja keresem a megoldást, de a neten semmi értelmes válasz nincs erre.

Comments
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Csak egy triviális ötlet:
A számhordozáskor kiküldött SIM-nek ideiglenes száma van. Tud hívást indítani és fogadni. Ezt az ideiglenes számot az általad kért időpontban átállítják a számhordozott számodra. Lehet, hogy ez az idő még nem telt el?
De ha az ideiglenes szám sem megy fel a hálózatra, akkor ld. mások javaslatait. Szerintem vagy cserélj készüléket valami nem mókoltra, vagy menj be vele a szolgáltatóhoz (ott egyből vehetsz is másikat).

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

Én azt tapasztaltam, mióta a Telenor/Yettel váltás megtörtént, azóta a régi 49-el kezdődő IMEI számú készülékeim (pl. Nokia 5110, 7110, 9110 stb.) nem tudnak csatlakozni a hálózatukra. Kézi keresésnél a listában szerepel a Yettel (is), de a kapcsolódás sikertelen, térerő 0.
Mivel én csak játszom ezekkel, vettem egy feltöltőkártyát a T-nél és azzal hibátlanul mennek a régi készülékek.

Ebből csak azt akartam kihozni, hogy bizonyos IMEI számokat a Yettel tilt a hálózatán. Valószínűleg a Te telód IMEI-je sem tetszik neki.

(Tudom, a szakmai kíváncsiság hajt, de ha fontos, hogy elérjenek, egy másik - ismertebb gyártótól származó - teló nem megoldás?)

Üdv:
Gyula

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
A yettellel vigyázni kell. A reklámban leggyorsabbnak hirdetett mobilnet nálam 5 Mbit helyett 0.06-0.6 Mbit-tel szokott menni, de általában 3 percenkét ledobja, és újra kell indítani. Videót nézni csak nagy szünetekkel tudok. Csak a jó istennél nem reklamáltam még, de az ötleteken kívül mást nem kaptam. Szóval sikerült mindenhova eljuttatni az internetet, de azzal senki nem foglalkozik, hogy használni is lehessen.Olyan ez mint a légzőkészülékek. Van de minek. Csak az idegrendszerem rongálja.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Előzőhöz: számhordozás előtti ideiglenes számmal sem megy, de minden más készülékben igen.

Bevittem a "szak"üzeltbe kemény ezer forintos útiköltségért... az ügyintéző a beállításokat nem találta a készüléken, és mivel 2 sim-es a készülék a hívásgombból is 2 volt (a szolgáltatók színeire állatva), azt sem tudta, hogy mit csináljon vele... és ő a szakértő. Aztán nézegetett 1-2 dolgot a készüléken és visszaadta, hogy cseréljem le, nem kompatibilis az ő kártyájukkal.
Erre azt mondtam neki, hogy őket cserélem le és mentem tovább a T üzletébe. Ott meg azzal fogadtak, hogy a számhordozás szervere le van állva, így legkorábban kedden menjek be ismét és akkor megcsinálják +2-4 nap.

Szóval most 1 hétig "vezetékes" lesz a számom, mert a régi készülékekben nem igazán bírják már az aksik és aztán T-n folytatom, a "jeti" meg mehet a levesbe, ha már az állam abba is bevásárolta magát... hú milyen jó üzletet csinált! ...ezzel is.

Azért a T üzletben volt egy sztori, ami billentyűt kíván.
Egy 70+-os nő bevitte a nyomógombos telefonját, meg egy köteg papírt, mert a 3 kör pin és 10 kör puk kódot is elcseszte, így a kártya kuka lett. Ahelyett szeretett volna egy cserekártyát. 20 perc szüttyögés alatt kiderítették, hogy lejárt a hűségideje (ami nem függ össze a cserével), így váltson másikra. A nő nem netezik, alig telefonál és bár Samsung készüléket akart, mert eddig is az volt neki, valami Sanykó vagy valami nagyon kínai hangzásúra beszélte rá az ügyintéző (mert ahhoz van minden: kijelzővédő, stb., míg a másikhoz nincs) és teljesen új előfizetős tarifára nettel, így egy 500Ft-os sim díj helyett vagy 50e Ft-ra beszélte rá az eladó.

Tudom sajnálni az ilyeneket, akiket átvernek az üzletekben, mégis azt hiszik, hogy ők jártak jól 500Ft helyett több tízezret fizetve.
Ezt csak tanulságként írtam le, hogy a T eladói sem tisztességes kereskedők... de az ő kártyáik legalább működnek minden készülékben.

A téma innentől zárható, mert "cape-t" írása alapján nem a "mókolt" vagy kínai készülékkel van a baj, hanem a szolgáltató nem publikált tiltásaival

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A TukmaJutalék az ilyen sajna..

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:
lemészárolták?

Bálint

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Milyen SIM az? Mikori? Nem lehet, hogy valami ős SIM, és a kínafón tápfeszét, szintjeit nem támogatja? Jártam így, még régi pannon gsm feliratú sim kártyával meg kombi gps/gsm modullal. Napokig debuggoltam, aztán kipróbáltam másik SIM vidáman ment, 3 nappal korábbi kóddal is :)

Kínai cuccnál gyakori, hogy azonos IMEI az egész széria. Ha egy black listre kerül, a többi is... Az IMEI csere után tudni kéne, mit hisz a telefon. Simán lehet, hogy egy helyen átírtad, de vagy 5 helyen kellene. Nem ismerem ezeket a kínai cuccokat, de régen azért voltak trükkök...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

1 hetes a SIM, most küldték, így ős nem lehet. (Tavaly küldtek új T-s cserekártyát az átállásuk miatt, azzal nem volt semmi gond, tehát a sokadik generációs SIM-et is kezeli a készülék.)
Másik hozzászólásban írtam, hogy xposed pluginnal maszkoltam, látszólag mindenhol (about, *#06#, ...) és minden tesztprogramban az új számot látta.
De az ügyintézőnek említettem, hogy nem lehet-e IMEI probléma, mert kínai készülék, szerinte nem.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Akkor valóban nem lehet ez a gond.. akkor viszont sajna passz.

Esetleg egy kölcsön másik yettel sim? Másik korszakból?

0

Mr._V.
Mr._V. picture

2 számot hordozok, így van másik sim azonos korszakból (pár nappal későbbről), a helyzet ugyanaz.
Pannonos voltam a legelején, azóta a családban mindenki csak a másik 2 szolgáltatóhoz ment, ahogy én is, így a környezetemben nincs Pannonos/Telenoros/Yetteles kártya.
Majd holnap kiderül, de szerintem nem fogják megoldani, csak egy másik készülékre akarnak majd rábeszélni hűségidővel, részletre, stb.
Ha lesz eredmény, írom.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia!

A leírtak alapján a készüléked IMEI száma nem tetszik a Yettel hálózatának.
Kérdezd meg Őket,  ki más tudna válasz adni ha nem Ők?

 Tóni

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Az IMEI számát átírtam, egy épp nem használatban lévő, de magyarban hivatalosan vett készülék számára. Azzal sem csatlakozott fel.
Régebben már hívtam a vodásokat egy technikai kérdéssel, 3 embert kapcsoltak röpke 30 perc alatt, ebből 25 perc zenehallgatás volt, egyik sem tudott válaszolni. Mind csak a betanult sablonszöveget tudta, szakértő egy sem volt köztük.

Amúgy, amelyik készülékben épp használható a kártya, az egy eredetileg Samsung 2.3-as droid, 4.1-es főzött ROM-mal, így konkrétan IMEI száma sincs. Nem nulla, hanem konkrétan üres, mégis csatlakozik.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Az egy dolog hogy csatlakozik, habár elég fura, hogy IMEI nélkül felengedi a hálózat.smiley
Nem tartom jó ötletnek IMEI-vel mókázni, na de nem ez volt a kérdés.
Szerintem már annyit szórakoztál sw-esen a cuccal, hogy azt sem tudja merre van arccal.
Ha annyira fontos a dolog, ballagj be vele a Yettelhez.

1

Mr._V.
Mr._V. picture

2x hívtam a szolgáltatót, elsőre az APN (azaz net) beállítását javasolta, mert szerinte az kell ahhoz, hogy felcsatlakozzon a sima GSM hálózatra, majd a honlapjukra irányított, ahol le volt írva a menete... ott írták, hogy ez a nethez kell, nem a GSM hívásokhoz, azaz megint "profi" volt a vonal túlvégén.

Letettem, beállítottam a netet és az MMS-t is. Újraindítottam, semmi. Ismét hosszú zenehallgatás, majd ugyanazt az ügyintézőt kaptam, akinek elújságoltam, hogy az oldalon is szerepel "...egy-egy, a készülékhez köthető menüpont (pl. APN típusa) némileg eltérhet egymástól", ám APN típusa nem volt megadva az adott példában, mert nem szerepelt a listában, a készüléken viszont ki kellett volna választani 10-ből. A telenoros régi gyári beállítás eleve 2-t jelölt ki, nekik meg egy sem kell? Még a "default" sem?
De nem kívánt tovább segíteni, hanem jelezte, hogy személyesen vigyem be egy üzletükbe, mert szerinte a kártyával lesz probléma (más készülékben meg nincs, ugyanazzal a kártyával???), de ha nem azzal, akkor az ottaniak látják is, hogy mi a hiba.
Szóval jó 20 perc telefonálás után még mindig nem jutottam sehova.

SW-esen csak egy xposed plugint telepítettem, ami ideiglenesen maszkolja az IMEI-t, illetve build.prop-ba írtam be pár dolgot, amit külföldi oldalakon javasoltak hasonló problémára, de nem segített. Azt is lementettem előtte, tehát a készülék még mindig a tegnapi állapotában van, amikor először raktam bele a kártyát. (Teljes TWRP rendszermentést szoktam havonta készíteni, így 10 percen belül mindig visszahozható, ha netán valamit elállítanék és nem indulna.) GSM hálózatot korábban nem buzeráltam semmilyen formában, azaz még érintetlen volt, de írtam is, hogy reggel flash-eltem a készüléket és gyári állapotában sem kezelte a kártyát, azaz nem a belepiszkálásaim okozták a problémát.

Vidéki vagyok, így itt a környéken nincs üzletük, ezért kellemetlen, hogy rohangálnom kell emiatt.
Annyira fontos a dolog... lassan 20 éve meglévő számról van szó, azon keres mindenki, főleg üzleti ügyben, de én sem tudok telefonálni vele. Ezért jó lenne ha elérhető lennék... főleg így hosszú hétvége előtt (ismerős látogatások, stb.).

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a 2 G-t már majdnem mindenhol lekapcsolták, ha a telefon csak 2G-re alkalmas, akkor annyi

Bálint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

2g nem lesz egyhamar lelőve. Sehol. Nem csak idehaza... Freki terv átírásra kerülhet, berendezések megújulnak, egy cuccban 2G 5G, 6G.. de a 2G kompatibilitási okból marad..

0

proba
proba picture

Szinte az összes telefonos rendszerre épülő riasztó, távjelző, GSM vezérlő  2G-t használ. Szerintem beláthatatlan következménye lenne a lekapcsolásának. Kezdve a szomszédon, aki nem tudna locsolni... 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A 3G-t kapcsolták le, 2G maradt. 

0

Sponsored links