You are here

Samsung SR-L627EV hűtőgép visszamelegszik

4 posts / 0 new
Last post
szilard
szilard picture

Sziasztok!

Távdiagnosztikában vagyok.
Alulfagyasztós hűtő. A hűtő rész +6 fokra, a mélyhűtő -20 fokra volt beállítva a kijelző szerint.

Egy alkalommal a normál hűtőből kivett étel nem volt elég hideg. A kijelző +6 és -20 fokot mutatott. A mélyhűtőt ellenőrizve ott valamivel 0 fok alatti lehetett a hőmérséklet.
A hűtőt áramtalanították, majd visszakapcsolták. Idézet: "Reboot után rögtön mutatta a hihető hőmérsékletet, a fagyasztó -1, a hűtő 9 fokot jelez, de tuti melegebb érzetre, de lehet, hogy nem tud többet mutatni (pedig két digitet tud ott is kijelezni, szóval ez fura)."
sr_l627ev_kijelzo.jpg

Márkafüggetlen szerelőt felhívtak, azt mondta, hogy vezérlőpanel hiba szerinte, olyanja nincs és már alkatrész sincs ehhez a berendezéshez. Azt javasolta, hogy egy hétre teljesen áramtalanítsák, az néha segít vagy hívják a márkaszervizt.
Az egy hét letelte után visszakapcsolták a hűtőt, ami lehűtött +6 fokra és -20 fokra. Majd ezt követően ismét jelentkezett a jelenség, hogy nem tartotta ezt a hőfokot, hanem megismétlődött a fenti esemény, vagyis a hűtőrész és mélyhűtő rész is felmelegedett.

A Samsung márkaszerviz is vezérlőpanel hibát diagnosztizált a telefonon keresztül és felajánlotta, hogy kiküldenek egy technikust, hogy megnézze a hűtőt. Ez végül nem jött össze, mert a tulaj kérdésére közölték, hogy igazából, még ha meg is lenne a hiba, semmilyen alkatrészük nincsen már ehhez a típushoz, nem tudnák javítani.

Az oldalon van hozzá SM, azt tanulmányozom éppen. Megpróbálom a vezérlőpanelt megszerezni, ha már két szerelő is kapásból ezt gyanúsítja.

Tippek: A gép lehűt, így a kompresszor talán jó. Egy kompresszoros, ha lehűti és nem hűti túl egyik részt sem, akkor talán a hőm érzékelő is rendben lehet. De olyan, mintha nem kapcsolná be a kompresszort, ha elkezd melegedni belül.

Előre is köszönöm, ha valakinek van esetleg erre a hibára ötlete.

upd: További infó: Miután lehűt, a kompresszor kikapcsol. A kijelzőn végig a +6 és -20 látszik akkor is, ha bent már melegebb van. Ha ilyenkor kihúzzák és visszadugják, akkor "frissíti" a hőm. kijelzőt a valós értékre.

Üdv,
Szilárd

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ahogy írták, a leolvasztásból nem tér magához. Oka lehet a leolvasztó fűtőbetét hibája az elpáron, vagy annak a hőbiztije szakadt, esetleg a klixonja rossz.

Végső esetben elektronikán a reléje is lehet rossz.

De hogy erre csípőből mindenki elektronika hibát mond, az meglep, mert annyira tipikus, mint a mandula gyulladás ..

Javítás az szívás, mert ki kell bontani a fagyót teljesen... És ha valaki nem 35kg, akkor lesz pár terminus technicus, ami el fogja hagyni a száját... ;)

2

dankasan
dankasan picture

Szia!
Ha No-Frost-os,szerintem leolvasztás baja van! Naponta egyszer olvaszt (na)és indulástól számítva addig hűt és utána nem indul vissza,tipikus jelenség!

1

Lengyi
Lengyi picture
*****

Szia. 
Tipikus hiba, eddig fillérekből javítható volt mind.

1