You are here

Hibás HDD-ről adatmentés ( MEGOLDVA )

21 posts / 0 new
Last post
nyamnyam
nyamnyam picture

Sziasztok 

Tud valaki olyan ingyenes programot ajánlani amivel a hibás HDD-rő letudnám az adatokat menteni !!
Nem fizetős cégekre és programokra gondoltam ! 

Comments
poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Sziasztok.

Ahogy Mr._V., én is a HDD Regenerátort ajánlom. Magam is használom időnként. Nagyon sok HDD-t mentettem meg vele, legalábbis egy hosszabb- rövidebb időre. De a lényeg mindig a tartalom, nem a hardware... az pótólhatatlan! Szóval. Ha BAD SECTOR a gond, akkor nagyon szívesen adok egy letöltőlinket, amiben már a kicsomagolt software-t, és a tömörített állományt is megtalálod. Egyéb probléma esetén, egyet értek abban, hogy el kell engedni, bármi is volt rajta...

 

Sok szerencsét hozzá!
Üdv.
PZ

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Nekem egyszer volt egy adattárolóm ami kattogot, szétszedtem, visszalöktem kézzel az olvasót középre, és jó lett.
Csak simán parasztba.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

A héliumot is visszatetted bele?

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Helium csak az ipari lemezekben van, 15k sas felett, ott se mindben.

Ha egy sima hdd-t megnézel, ott a lyuk a tetején, alatta kis filterrel, do not cover the hole felirattal ;) 

5

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Természetesen :D

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha nem "kattogós", akkor BAD SECTOR hiba esetén a HDD Regenerator-t tudom javasolni. Nem ingyenes, de meg lehet találni a neten a teljes verziót. DOS-ban dolgozik, így floppy/CD/pen indítás szükséges és ha sok a hiba, akkor akár 1-2 nap is.

Sok HDD-n segített már és a Bad Blok-ok is megszűntek.

Ha "kattogós", azaz nem tudja bekalibrálni magát, akkor felejtős.

1

vacisa
vacisa picture

üdvözlet

Öszinte leszek hozzád, ha nem arról van szó, hogy véletlen letöröltél valamit és azt szeretnéd visszaállítani, akkor 0,0001% esélyed van a sikerre.
Kattógós fejcsapkodós, néha felpörgős, ...stb hdd-t el kell engedni, vagy egyszerre, vagy majd 1 hét után.
:vs

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia

Ha a fejszerelvény hibájából kattog, mert mechanika hiba, akkor van egy trükk, amit a "cégek" is alkalmaznak, egyik adatvisszaállítótól tanultam. Ez a fagyasztó.

Beteszed zacsiba a -20 fokba, éjszakára.. Legjobb, ha egy zacsi szilika géllel lezárva.. Aztán amikor kiveszed, hajszárítóval a külsejét gyorsan átmelegítred a pára miatt., majd azonnal oldalára fordítva, állítva, fejjel felfele bekapcs. USB keretben. Kis szerencsével azonnal felpörög, ha nem, akkor kihúz gyorsan, hogy ne melegedjen, és miközben bedugod, az oldalával az asztalhoz vágod.. (ilyenkor még a fej kint van, ha nem pörög, semmi baja nem lesz) viszont ki tud akadni a parkoló klipsz, és elindul. EGYSZER. vagyis azonnal mentés. nem vár, nem örül, nem nézeget, azonnal másolás, mert ha kiteszi a fejet teljesen, akkor ennyi volt.

Ez a toshiba, hitachi, IBM lemezekre érvényes.

Saját tapasztalatom, eddig 6 lemezzel, teljes adat visszaállítás mellett. De aztán valóban bal kézzel, jobb váll felett.

Seagate esetében a kattogósok, ha mechanika okból történik, akkor pormentes helyen szétszedni (nem a szobában korpás hajjal szöszmösz pulcsiban.. hanem mondjuk párás boros pincében fényező ruciban, hajhálóban..., kis damil a parkoló klipszre, oldalt kihozni, és összerakni, majd bekapcs, induláskor cérna meghúz, kiakad a parkoló pozicióból, és gyorsan lementeni... 3 lemeznél jött be nekem. Ezek mind meg lettek főzve, attól kotlott le.

Ehhez az kell, hogy felpörögjön, és úgy klattyogjon.. Ha nem prög fel, csak zenél, vagy nem is próbálkozik, akkor vagy odasült a fej a lemezhez, vagyis kuka, vagy a motor/elektronika rossz...

Ha elektronika, akkor lehet SW hiba is, de más is, álltalában van a SATA csati mellett soros port rajta kivezetve.. van rendes menü, parancsokkal, stb.. Ha valakinek ideje van, de pénze nincs, googli, és hajrá... Sok seagate 1TB lemezt mentettem meg sok éve, amik FW hibásak voltak gyárilag, és lekotlottak. FW frissítés nem fél perc soros porton, de megoldható, és mentek rendben.. adatokkal...
 

2

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Én nemrég egy WD hoztam vissza az életbe. Áramot kapva 4-szer megpróbálta elindítani sikertelenül a motort. Kattogás semmi. Elektronikát átnéztem, hibát nem találtam. Hirtelen ötlettől vezérelve a tehetetlenségi nyomatékot ravaszul felhasználva, áram alá helyezéskor, amíg próbálkozott, csuklóból hirtelen megforgattam a motor tengely vonalában. Második próbálkozás után felpörgött, és ment rendesen. Azóta is működik, bár már megvan a méret azonos csere HDD, átklónozom és az újjal megy tovább...

Gábor

3

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Ilyen akkor van, ha a fej letapad a lemezre... De ez gyakran adatvesztést is okoz, ha fizikailag sérül...

1

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Hirtelen áramvesztés után produkálta. Az informatikai végzettségű informatikus a szünetmentesbe dugta a PA erősítőt, és közvetlenbe a sz.gépet. Amikor ki akartuk venni az erősítőt, hogy megnézzük miért jött belőle torz hang és áramtalanítottuk, akkor szembesültünk vele.
Érdekes módon közvetlen táplálással az erősítő el kezdett rendesen működni, ellenben a sz.gép többet nem bootolt be. Valszeg nem volt ideje rendesen parkolópályára tenni a fejet. A lemezt lefojtotta, a fej meg a súrlódástól nem tudott visszaugrani a helyére. Valszeg közel lehetett, mert azóta többször volt ki/be kapcsolva, meg elvégeztem az ellenőrzést is, és hibátlanul működik a rendszer, ami rajta van. Nem tapasztaltunk adatvesztést. Ettől függetlenül leklónozom egy újra és megelőzzük ezzel a váratlan meglepetéseket...

Gábor

3

steewi
steewi picture

Szia,
gondolom a Kürt Zrt-nél isígy csinálják az adatmentést.

Üdv.

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Egész biztosan nem. Viszont én vittem SUN gépből HDD-t a Kürthöz, majdnem lepippantottam magam, amikor legráérősebb határidővel megláttam az árajánlatot. Egy vidéki családi ház ára volt. Kellett, bevállaltam, nem volt mese. Ha fontos az adat, fizetni kell.

Lehet választani.

Nekik is megvan a technológiai leírás, mit hogy. Ahhoz tartják magukat. Ha a golfod hátsó szélvédőmosó csöve kilyukad, és dől a víz az ajtóba, akkor ha a VW-hez viszed, lebontanak mindent, és kicserélik az egész csövet kábelestől mindenestől 100+e Ft áron. Ha beviszed a fusi szerelőhöz, kivág egy darabot, betold egy szilikon csövet, és meg is vagy az autó élete végéig, 8e Ft... Lehet választani.

0

Josi
Josi picture

pl:  Recuva Free, valamint az iCare Data Recovery Free.

De mit jelent nálad a hibás? 

Ha a windowsból látszik a HDD és a partició is, de az RAW, akkor van esélyed.

Ha az alaplap sem látja, akkor erősen zsebbenyúlós a téma.

És az ingyenes programok viszont messze nem tudnak annyit, mint a fizetősek.

2

nyamnyam
nyamnyam picture

 A gép látja és a patrició is csak nem jelenit meg semmit !

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Akkor mi volt a megoldás? A fájlrendszernek mi a típusa? Betűjelet tudtál hozzárendelni? Az EasyUS free data recovery-t próbáltad?

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Ha ".raw" kiterjesztést (nyers adatfile-t) látsz, akkor igen, de meg ne formázd a HDD-t!
Egyéb esetben aligha.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem vagyok HDD guru, de azért gondolom nem ártana tisztázni, mit is jelent a "hibás" meghatározás. 
Üdv, Z.

6

atis76
atis76 picture

Sziasztok!
“Kattogós” , felpörgési hibás hdd nél kiváncsi vagyok hogy az ingyenes varázsprogik mit tudnak segiteni.

Esetleg hdd dobáló versenyre jó

1

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nekünk volt régen egy 500GB-os Samsung széria, amik pár hét különbséggel haltak meg így. Legalább az egyiknél segített a mentésben az, hogy az élére állítottuk, vagy fejre és ha elkapta, akkor jó ideig jól működött. Lementettük amit lehet, túlnyomórészt rendben volt. Aztán kinyertük belőle a mágnest... :)

3

Sponsored links