You are here

Digi mobil a Vodafone hálózatán, csak nekem akadozik?

18 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
*****

Sziasztok!

Mióta átálltak a voda hálózatára azóta több helyen van internetem, de sok helyen, ahol eddig volt, akadozik, vagy nincs térerő sem. Érdekes módon a speedtest jó értéket mutat, de a weboldalak már lassan, akadozva jönnek be. Otthon eddig kikapcsoltam a wifi-t, mert a mobilnet gyorsabb volt, most meg csak wifiről megy otthon a net. 
Más is tapasztalta ezt?

Jácint

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ahogy hírlik ,a digit állami cégeknek, hivataloknak, szervezeteknek vették meg, talán összekapják magukat
Addig meg idő kell

Bálint

0

imrus101
imrus101 picture

Azt nem tudom, hogy jobb lett-e a lefedettség, mert ahol én jártam az országban, ott volt Digi hálózat (de ez abszolút nem mérvadó). Viszont én is tapasztaltam, hogy rosszabb sokkal a net. Akadozik, néha átvált Edge-re, bár nagy a térerő. Ha podcastot hallgatok, akkor gyakran megakad, pedig az csak 128kbps vagy lassabb. A múltkor egy 2.5MB-os csatolmányt nem tudtam megnézni, többszöri próbálkozás után is timeoutot dobott a Gmail. És nem a világ végén vagyok, hanem megyeszékhelyen.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Roszabbra számítottam, a Digi tornya pár száz méterre van a toronyház tetején, a Vodát nem tudom hol van. A Digis 17Mb körül vitt át az utcán, a lakásban 8-10 volt a sebesség. A Voda hálózatról 50-60-80 Mb-el jön, a lakásban 30-40Mb. Ez mind Digi SIM kártyával. A Vodás kártyámmal mértem már a parkolóban 120Mb-et, azt hittem káprázik a szemem. Megismételni nem tudtam, mert a Vodás adatkeretemet elvitte a mérés. Ahoz képest hogy állítólag 3 megás sebességről regéltek, meglepő ez a gyorsaság. Akadozást nem tapasztaltam.

0

Atis57
Atis57 picture

Szia!
 Persze hogy káprázott!

Az a 4-5 féle "Internett sebességmérő" ből a többi kriminális --de a Vodafone 1xx Mbit/sec ?  Simán  átverik a parasztott!! -Mert ennyire elő sem fizettem !!!
Nálunk is szaggatják a Net-t ,a TV-t, meg a vezetékes telefont is!!! (Mert érdekes módon , mindhárom egyszerre szakad meg )

Igy lehet megakadályozni a "korlátlan "letöltést, beszélgetést stb.?

 

0

ityvity
ityvity picture
*

Az egész Vodafone rendszer le van rohasztva , kis léptekben haladtak egyetemben a technológia fejlődésével . Mikor indult fő lefedettségé az autópályák meg a nagy városok voltak . Autópálya mellet kis városbán lakok , indulás óta 1 torony és gyakori térerő gondok árnyékolt helyeken , pl egy társasház bejáratán nem tudtam felhívni az ügyfelet , 5 m arrébb már jó v olt a térerő . Másik probléma meg a cella kis áteresztőképesége . Saját magamat hívom más szolgáltatón keresztül , hosszú csend után nem kapcsolható próbálja később , de ezt az ügyfelek is már visszajelezték . Az adat szolgáltatás meg kimondottan pocsék volt , folyamatosan akadozott és a nem előfizetés csomaghoz kötött   + részét le is mondtam . Vettem egy prepaid T-s kártyát alternatív elérés miatt , annak meg van egy maraton adat csomagja ami 1 évig használható , 5GB nekem eltart hónapokig , mert mikor nem vagyok WI-FIN , akkor csak navigálok vagy üzenetet fogadok-küldök . Érdekes mikor utazok , járom az ország nagy városait , minden rendben. Hogy lesz e valami előrehaladás tulaj váltás következtében , majd latjuk .

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az állam gondos gazda lesz....

Bálint

4

Atis57
Atis57 picture

Szia!
 Már most látszik--a korlátlanság is felsőhatáros lett! Nálam 17 GB !

0

vacisa
vacisa picture

A zorbán megvette hogy tudjon torrentezni azért nem marad sávszél a polgárnak.

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Ez nyílván hülyeség.. nem sávszélesség kérdése ez. Egyrészt az volt digis, akinek a fenekébe volt a site, és dőlt a bit a csövön. Ezt lekapcsolva a voda eleve nem épp vidéki környezetre optimalizált, igen költséghatékony hálózata meg messze van. Másrészt lehet egy hálózatot optimalizálni. Digi user hogy x Ft hasznot, a Voda user meg Y Ft hasznot. Amígy Y több, mint X, addig Y kegyét kell keresni. X meg vagy megelégszik ezzel, vagy megy a konkurenciához, ha nem tetszik.  Ebben semmi kivetni valót nem látok. 

Természetesen aki rosszul járt, vonja le a konzekvenciát ;) de nem a vitya nézegeti a jutyubon a böllérfeszvivált, nem azért lassú. Ez még az én mániámnak is sok ;)

0

Jaca
Jaca picture
*****

Szia!

Most erre mit mondjak, hülye üzletpolitika. Átvett a voda, mint szolgáltató. Szarabb lett a netem, le kellene cserélnem a Digit. Hová menjek? Hát a vodához tuti nem, mert ott azt tapasztaltam, hogy szar a mobilnetje. Tényleg el akar veszíteni egy csomó ügyfelet? Vagy ez annyira ráfizetéses neki, hogy jobb lenne szabadulnia tőlük? Roamingban vagyunk, gondolom pár kattintás nekik, hogy a roamingos ügyfeleknek szar legyen a netje. Hát ez a vodafon. A mi pénzünkből. Remélem, nem csak a voda veszít ezzel ügyfeleket, hanem a vitya is szavazókat, mert ezt is neki köszönhetjük. Szarabbul élünk, mint 4 éve.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ennél azért bonyibb a roaming, de igen, nem több nap bitvadászat/user ;)

De őszintén. Nem akarok senki lelkébe gyalogolni, mert nyilván nem egyformák vagyunk, de ha én egy vodás számot látok cég esetében, már nem tudom komolyan venni. Biztos van ok, mi miatt lesz valaki voda ügyfél, de én komolytalannak gondolom ezeket... Vagy legalábbis intő jelnek, ha nem érzik fontosnak, hogy el lehessen őket érni ;)

0

ityvity
ityvity picture
*

Nem fogsz olyan könnyen elhúzni tőlük .Én 20éve vagyok 1 ugyan azzal a számmal náluk , ebből 17 éve előfizetéses , már 12 éve nincs hűség kényszer , igaz azóta ők sem változták a tarifámat , 1800Ft előfizetés , ebből 1000 letelefonálható , 10Ft perc díj , 50kB adat ?? , volt kiegészítő 1GB  + 1000Ft , de azt lemondtam . 2 Éve nagyon pipa voltam rájuk és át akartam menni egy helyi flótában , de kiderült nem egyezik a cím , mert 20 éve még tér volt ahol lakok , de beépítetek a túloldalt és így lett utca , páros meg páratlan oldallal , név maradt , de 4-halyet 3 lett a házszám . Kértem adat módosítást , meg is csinálták , tér-böl let utca de újra 3-as a házszám . Ennek következményeként  gyorsan kaptam egy 10oldalas ÁSZF módosítást , sok blá-blá , de a lényeg 50e forint kötbér , ha bármilyen oknál fogva megszűnik a szerződésem . Hagytam az egészet .

0

Jaca
Jaca picture
*****

Dehogynem. Diginél kötöttem szerződést, hűség idő nélkül. Visszaviszem a kártyám, és jónapot. De ezt meg nem akarom, mert 1000Ft-ért sehol sem kapok 10 meg 15GB adatforgalmat. Romlott a minnőség, de még a használható kategóriába esik. 
Gondolom a UPC-től átment hozzájuk a szóvivő:

 

1

vacisa
vacisa picture

Én is csak reagáltam... ahogy te rám.
Hála az univerzumnak most már ide is beszivárgott, mit nem, betört a politika.
 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Sajnos a politika más. Az, hogy az egyik az autókban hisz, a másik a bringában, az lehet politika. Az is, hogy egy párt nyuggert támogat, vagy családot, vagy vállalkozókat, vagy bárkit.. 

De ez már azon túlmutat. Ez már sokaknál szekta kategória. Bosszúval. Aki nem velünk, ellenünk.  

Ész érvek nincsenek. Brüsszelezés van, gyurcsány van,  meg háború, migráncs, meg propaganda. Ez nem politika. 

Ész érvekkel engem mindig meg lehetett győzni. De vannak itt érvek? Az nincs. Győzz meg, mért jó évtizedekre, versenyt kizárva a MOL fele tolni a dolgot, tönkretenni cégeket, évtizedek munkáját. Nyitott vagyok. És kíváncsi. Mitől lesz nekem most jobb, mint adófizető állampolgár. 

Mol soha nem látott nyereséggel zárt akkor, amikor benzinár stop volt. Polgárpukkasztó üvegkatedrálist építettek, amiről a fények a város másik oldalán is kisütik a panel lakók szemét éjjel. Ha süt a nap, a szemem kicsurog, úgy vakít a tükröző ablaka a hídon átmenve... Orosz, ural típusú, rosszabb minőségű olajat vesznek, de brent áron adják.. titkosított szerződések alapján. Bocs, de engem ez zavar. De nyitott vagyok, győzz meg, mé lesz nekem most jobb...

No meg a témához.. mi lesz a digisekkel január 1 után... Leves? Az megint... Jó a pógárnak? Vagy az országnak...

0

Jaca
Jaca picture
*****

Hallottál valamit, hogy változik jan 1-től? Gondolom ők leszarják, mi lesz az ügyféllel. A szektával meg nem lehet mit kezdeni...

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem olvastam semmit, csak hogy jan1 a doomsday.. a mi lesz meg... Majd utólag kiderül... :(

0

Sponsored links