You are here

Push értesítések szelektív letiltása Androidba

11 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Sziasztok , Ruter beállítás közben , figyelmetlen voltam és nem néztem http utána 19216811.uno dobot a google   192.168.1.1 helyet  . Avast engedte az oldal megnyitását , és a gépen minden rendben van ,de a fiók megfertőzőt , mert telefonra 3 percenként jönnek a Telekomos , ön nyert , nyertesek listája , pörgésen , a  Csilla meg a többi csajok ajánlatai .
A beállítások , alkalmazás értesítésekben nem találom az üzenetek küldőjét . Hogy tudom eltiltani , nagyon idegesítő percenként hallgatni a pityegést .

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Nem az értesítéseket kell kikapcsolni, hanem a malware-t leszedni a telefonróól, meg messziről kerülni a google-t legközelebb.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a telefonon gyárilag  lenne AVAST, mindig erőszakoskodik, hogy aktivizáljam.
Nem szeretném, mert PC- n rossz tapasztalatom volt vele

Érdemes?

Bálint

0

KGL
KGL picture

Hi.
Chrome felül 3 pötty, beállítások, értesítések,  értesítés kategóriák azon belül webhelyek, összes kapcsoló ki, majd vissza egyel és alkalmazáson belüli ertesítesek ott minden gyanús webhelyet tiltsál. 

0

ityvity
ityvity picture
*

Köszi ezen már végig mentem és csak az maradt bekapcsolva amit használok , de a kikapcsoltak közt sem nincs olyan amit nem ismerek .

0

KGL
KGL picture

Akkor alkalmazások-chrome-tárhely; adatok és gyorsítótár törlése, majd bejelentkezel újra a chrome-ba és elvileg ok lesz minden. Esetleg ha minden kötél szakad akkor factory reset, de az előző elvileg meg kell oldja.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Az említett oldal PC-n nézve nem vírusos, nem mászkál ki google betűtípusok betöltésén kívül máshova, letölteni sem akar semmit.
A készüléken valószínűleg egy program okozza ezt.
Malwarebytes vagy Avira vírusirtók futtatását javaslom. Sok fals figyelmeztetést fognak írni, főleg rootolot készülékre, de el kell olvasni, hogy mi a figyelmeztetés és ha az konkrét vírus, akkor azt kell eltávolítani. Amennyiben ingyenes változatot használsz belőlük, elképzelhető, hogy nem távolít el semmit, de mivel kiírta a fertőzött program nevét, ezért onnantól már kézzel is megoldható lesz.

Szóval nem az értesítéseket kell letiltani (kendőzni a hibát), hanem a vírust/reklámbombát eltávolítani.

Na pl. ezért jó a rootolt készülék rendszerszintű reklámblokkolóval, mert programonként szabályozható, hogy mi mehessen ki a netre és ha alapértelmezésben be lesz állítva, hogy semmi, akkor egy újonnan települt program (vírus) nem tudja letöltögetni az általad említett reklámokat sem.

0

ityvity
ityvity picture
*

   A Pc-n fizetős AVAST van az  vírusosnak találta és nem engedte megnyitni , csak a telon is az a google fiók van és ott meg jelentek   a reklámok . Nem rutolt , 1 éves redmi note11s , nemrég frissített android 13-ra 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ezért írtam, hogy milyen irtót használj!
Amit ingyen adnak, az többnyire sz...rt sem ér, épp ezért tukmálják ingyen.

PC-s tapasztalat szerint az Avastot futtató gépet amikor behozták irtásra, akkor egy NOD32 21 másik vírust talált még a gépen, aztán végül az AviraCMD-t futtattam, ami a NOD32 irtása után további 17 vírusra bukkant.

Én régen Kaspersky-t használtam, közel azonos hatásfokú, mint az Avira, csak nagyobb volt és macerásabb.
Manapság már semmit nem használok, 2-3 havonta futtatok egy ingyenes AviraCMD-t és többnyire nem talál semmit, mert tudom mit nyissak meg és mit ne.

Kémprogram és beépülő esetén PC-n is a Malwarebytes a nyerő, illetve PC-n még a ZHPCleaner ingyenesként nálam a listavezető.

Szóval az Avast féle fals riasztás az említett oldalra csak annyit tesz, hogy fontosnak láttatja magát és te meg elhiszed, hiszen vírusirtó. Persze az is lehet, hogy 1-2 embernek nem tetszett az említett oldal és jelentette az Avastnak, aki kivizsgálás nélkül belerakta a fertőzött oldalak listájába.

Itt a hivatalos lista az említett oldalról:
https://www.virustotal.com/gui/url/bdc31c1528284f4f9dec69c48474290ab2032...
Ha netán lejárna a link, írd be magad a címet a https://www.virustotal.com oldalra,

Eredmény:
No security vendors flagged this URL as malicious
http://19216811.uno/
19216811.uno

Azért figyeld meg azt is, hogy az Avast (nem véletlenül) nem szerepel a listájukban, míg az általam említett Avira, Eset (NOD32), Kaspersky igen, mert ezek a megbízhatóak.

És itt a lényeg:
https://sitecheck.sucuri.net/results/19216811.uno
No Malware Found
Our scanner didn't detect any malware
Tehát pillanatnyilag az oldal teljes mértékben tiszta,

viszont...
Site is Blacklisted by McAfee
...ami szintén egy ingyenes Avast minőségű (azaz haszontalan) "irtó" és böngésző-beépülő, aki feketelistára tette ezt az oldalt, ami a fenti 2 forrás szerint is tiszta!

https://malcure.com/webscan/
https://malcure.com/webscan/url/21858/ - eredmény oldal:
The external scanner could not detect any malware at http://19216811.uno/. Tehát eszerint is tiszta.

https://scanner.pcrisk.com/detailed_report/19216811.uno#details szerint viszont vírusos az oldal, de mint kiderül, nem maga az oldal, hanem amire kimenne: asleavannychan.com - Ez a reklmblokkolók Easylist nevű listájában szerepel is. Viszont az oldal meglátogatásakor meg sem próbált kimenni az adott címre.
Megnéztem mobilon is AdGuard programmal naplózva a felkeresett címeket, ez a lekérés a mobil verzióban sem szerepelt és a router log sem tartalmaz ilyen lekérést sem droidról sem PC-ről, csak magát az oldalt és mellé a google betűtípusok oldalát!

Nálam router szinten 4-5 forrásból frissül a kém, vírus, reklám, félrevezető, pénzt követelő oldalak listája, 3 naponta van frissítve/bővítve, e listában az említett oldal mégsem szerepel. Akkor vagy ennyi oldal téved (és a fenti kettő is, valamint az ott felsorolt irtók tömege) vagy a te Avastod ver át téged.

Szóval telepíts a készülékre egy Malwarebytes vagy Avira vírusirtót, irtsd ki velük a reklámmal bombázó programot (vagy ha az ingyenesek nem tudják, ki fogják írni a program nevét, távolítsd el magad), ezután törölheted a 2 programot és használhatod tovább a semmire nem alkalmas Avast-ot.

0

ityvity
ityvity picture
*

Köszi az asztali gép rendbe , a telőn meg Chrome-ba találtam kettő reklámprogramot  , itsthereal.world , meg giveawayday. online  , ezeknél kikapcsoltam az értesítéseket , és meg szűnt a 3 percenként csipogás .

0

Mr._V.
Mr._V. picture

"találtam kettő reklámprogramot"+"ezeknél kikapcsoltam az értesítéseket"=elkendőzés.
A hiba továbbra is jelen van, eszi a netet a reklámok letöltögetése, eszi az aksit is ezen műveletek processzorhasználata.
Ez kb olyan, mintha neked mindegy lenne, hogy kivel bújsz ágyba, így most épp egy ronda, büdös sikerült, de kis dezodorral és egy papírzacskóval a fején elmegy.

A hiba (a ronda, büdös nő) attól még ott van, csak elérted azt, hogy ez ne idegesítsen. Végül is defektesen is megy az autó, csak hülye hangja van és félrehúz a kormány. De te izmos vagy és ellentartasz.

A te dolgod, én leírtam a hiba valós elhárításának az okát, te mégis inkább az elkendőzést választottad, így a témából kiszálltam. Sok sikert!

1

Sponsored links