You are here

Hyper Treading

16 posts / 0 new
Last post
Stocker
Stocker picture

Sziasztok.
A kérdésem a következő. Nekem egy régi gépem van ami egy ASUS P4P 800V-MS alaplap Intel 3G/1M/800FSB HT proci. Hiába engedélyezem a Bios-ba a Hyper Treading szolgáltatást és proci csere után újratelepítettem a Windows-t a feladatkezelő csak egy procit lát miért? mit kell még beállítani? hogy használni tudjam ezt a szolgáltatást. Tudnátok tanácsot adni? Köszönöm. Sziasztok!
üdv: Lajos

Comments
Tranzix
Tranzix picture

.

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!
Mennie kéne.
A BIOS bejelentkező oldalán kiírja, hogy "Hyper-Threading technology enabled"? Ha kiírja, akkor nézd meg Win alatt az Eszközkezelőben, két processzort lát-e. Ha igen, akkor a Feladatkezelőben a Teljesítmény fül felett (fontos; a többi fülhöz más beállítás tartozik) Nézet --> CPU előzmények --> Külön grafikon minden CPU-hoz.
Hirtelen ennyi.

0

Stocker
Stocker picture

Szia jbussh.
Szóval a BIOS-ban be van állítva de bejelentkezéskor nem írja ezt ki. A feladatkezelő is csak egy procit lát. Amikor a processzort vettem úgy adták hogy támogatja a Hyper Treading technológiát lehet hogy még sem? Köszi a segítséget. Szia.

üdv: Lajos

0

jbussh
jbussh picture

Érdekes.
Elvileg a BIOS-ban a HT lehetősége csak akkor jelenik meg, ha a proc támogatja azt. Ez egy 478-as lap, márpedig a 478-as tokozásban a 3GHz/1MB/800-as proci az bizony Prescott, és nincs belőle olyan, amin nem engedélyezték Intelék a HT-t. A lap 865G chipsetes, ami élből támogatja mind a Prescottot, mind a HT-t. Talán egy BIOS-frissítés megoldja a problémát, de csak óvatosan vele.
Más: Google --> CPU-Z nevű programocska hasznos lehet, vagy egy Everest/Aida64.

0

Stocker
Stocker picture

Szia.
Az Everest szerint HTT/CMP egységek száma 2/1 és a "CPUID jellemzők" HTT támogatva, letiltva.

0

jbussh
jbussh picture

Akkor pedig elvileg le van tiltva (BIOS-ban) a HT.

0

Stocker
Stocker picture

Szia jbussh!
A CPUZ is csak egy magot lát. Én SP3 használok SP2-ről frissítek a nettről lehet hogy ez a baj amit Tranzix küldött ott is az SP2 volt a probléma, egyébként meg minden megy tökéletesen. Én videókat szerkesztek és gondoltam előrébb lennék ha két műveletet végezhetne a gép egy időben mert a szerkesztés alatt elég nagy a processzor igény. Esetleg tapasztalat vagy vélemény? menyivel lennék előrébb pl.időben? ha menne a HT. A barátomnak S775/3G/800FSB/2M procija van és HT kikapcsolva hasonlóan nagy a processzor igénye a gépének tehát a folyamat kíván ennyit és megkel várni hogy az adott feladatot befejezze és csak utána tudok tovább lépni. A videoszerkesztés nagyon időigényes munka gondoltam megpróbálom hát ha egy kicsi időt nyernék. Mivel ezek szerint minden beállítás rendben végkép nem értem miért nem működik. A segítséget köszönöm. Szia!

ÜDV: lAJOS

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!
Van haszna. A többszálas feldolgozást kamatoztató programok jelentősen tudnak belőle profitálni. Ha az általad is használt program kihasználja a többszálúságot, akkor egyértelműen érezhető lesz gyorsulás. Ha nem, akkor semmit nem fog jelenteni.
Hogy miért nem megy a HT Nálad, az így látatlanban passz... De ha már a BIOS sem írja ki a boot-képernyőn, akkor ott nem az oprendszer lesz a felelős. Erről úgy is meggyőződhetsz, hogy letöltesz egy Knoppix-DVD-t, és felboot-olsz róla. Ha az elején két pingvin csücsül a képernyő bal felső sarkán, akkor megy a Híper-Threading. Ha nem, akkor nem.

0

jbussh
jbussh picture

Közben nézem a lap CPU support list-jét, bár Asus honlap csak P4P800VM-et ismer. Biztosan V-MS?
A lista szerint a HT-s NW procik kezeléséhez 1005-ös, a Prescottokhoz pedig 1012-es BIOS kell.

0

Stocker
Stocker picture

Szia jbussh.
Igen biztos VMS a lap a driverek ua. mint a VM-nél ezért gondolom hogy nem jelzi külön egyébként nem tudom mi a különbség a két lap között. A BIOS verzió 1013.011 A barátom amikor SP1 használt ment neki a HT de mióta SP2 rakta fel neki se megy én ugyan azt az operációs rendszert használom mint ő ezt most kérdeztem tőle az ő gépe merőben más mint az enyém. Köszi.

üdv: Lajos

0

jbussh
jbussh picture

Igazából nekem minden, általam SP2-vel telepített HT-s procival szerelt gépen rendesen működött, bár egy gépnél előfordult, hogy az Eszközkezelőben megvolt a két CPU, a Feladatkezelő mindennek dacára csak egy grafikont mutatott, tiszta telepítés után is. Ez egy Athlon64 X2 procis gép volt, de végülis nem találtam rá megoldást, pedig feltettem még az AMD oprendszer patch-jeit is, aztán hagytam a francba, mert szemmel láthatóan működött a második mag is.
Szerintem mutasd meg egy Nálad hozzáértőbbnek; legalábbis nem hiszem, hogy ennél gyorsabban meg tudnánk távolról oldani.

0

Stocker
Stocker picture

Szia jbussh!
Na amit írtál nálam is pont ez a helyzet. Az eszközkezelőben 2 proci van (ezt meg sem néztem)csak a feladatkezelőt és a CPUZ-t vettem figyelembe. Esetleg az Everest? Szóval ha ez így megy akkor OK! Köszönöm a segítséget!
Szia. üdv: Lajos

0

jbussh
jbussh picture

A CPU-Z-nek a mellékelt képen láthatóakat kéne kiírnia.

File csatolás: 

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Stocker!
Nem az én területem, de ezt a megjegyzést találtam a könyvében.
Üdv:
exGelkás

File csatolás: 

0

Stocker
Stocker picture

Szia exGelkás.
Igen ezek rendben vannak de mégsem, megy lehet hogy a BIOS-t kéne frissíteni? Köszi!

üdv: Lajos

0

Sponsored links