You are here

Sikerült megjavítanom a távirányítómat, köszi!

Nem vagyok jártas  az elektronika területén, mégis nekiláttam, és hurrá sikerült!

Köszi, megjavítottam a távirányítóm.  Nem működött csak esetlegesen a bekapcsoló gomb. Ellenőriztem az általatok mrgadottak szerint, volt infrája. A szétszedés kínos volt, ezer éve összegyógyulva, nem is bontottam ki, csak, hogy elépjem a bekapcsoló gombot. Kis contact spay, és működ!:))

Comments
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Csak el ne add, mert visszajön crying

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ez azért komoly. Ellenőriztem az általatok megadottak szerint... Ilyent is írtunk, hogy kontaktsprével javítjuk a grafit-szén nem fémes érintkezéseket? Remélem nem vesznek mások erről a javításról példát.

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!  A zsíros trutyit leszedi a gumilapról, és a nyákról is. Ha sikeres a "szenet" is hozza magával, egyébként szappanos víz, körömkefe kombó a nyerő nálam. Ha csak tisztítani kel, ha az kevés vannak egyéb praktikák.......

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nyilván alkalmatlan a kontakt spray erre. De ne felejtsük el, hogy amire az van írva, hogy kontakt, az kontakt spray ;) mármint a nem szalmai felhasználók esetén. És mondjuk egy Kontakt 60, marhára nem azonos a kontakt 61 verzióval.

Ettől független ez a kontakt spray megoldás kerülendő. Egyrészt tönkre fog menni záros határidőn belül, másrészt mérgező, és aminoda bekerült, az szép lassan az oldalán kiszivárogva a gyerek szájába, az ágyneműre, vagy a bőrre kerül.

Házi praktikaként szét kell szedni teljesen. Ha van csavar, azt kitekerve, ha nincs, akkor egyik sarokból indulva vékony gitár pengetővel, hasonlóval szétpattintgatva... majd mosdó, gumilap, a ház, és műanyag alkatrészeket körömkefe, jó fajta szappan segítségével alaposan el kell mosni. Aztán szárítás. 

Nyák denaturált szesszel mosandó, papírzsepivel, esetleg IPA még jobb. Semmi wd40, meg palackos szuszi...

A gumilap is alkoholos mosás, szárítás után az esetek döntő részében alkalmas évekig szolgálni...

Az elemtartó rugók ha rohadtak, elemból fehér só rakódik rá, akkor 20% étel ecet, és fülpucoló segítségével új állapotúvá tehető. Ha már tiszta, le kell mosni az ecetet, mert megeszi... denszesz/ipa ide is.

Aztán össze kell rakni, és használni..

Nem tartom én sem valószínűnek, hogy szakmai ember ilyen kontakt spray marhaságot ír... 

3

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Itt kaptam a tippet, langyos szappanos víz. A gumilapot, burkolatot simán be lehet áztatni, a panelnál azért gyorsabban kell, hogy ne szívja meg magát vízzel, ha bakelit nyákos. Ha lehet, el kell kerülni, hogy az IC-t víz érje. Utána áttörölni, és alaposan megszárítani hajszárítóval. 

1

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:   a WD40 a legjobb, az letakarítja a gumit  is, volt nálam ilyen

Bálint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Persze, mert petróleum az alapja...

A gumi alapút megeszi, a szilikonost csak feldagasztja, olyan lesz, mint a vizes lábú nagymami...

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

...azért nem ártana időben (hamar) beszerezni másikat, mert ennek az élete rövid lesz.

3

Sponsored links