You are here

Bojler nem megy a vezérelt áramról

Szép jó napot!Lenne egy olyan problémám mi lehet annak az oka vagy miként lehetne helyre hozni.A vezérelt áram amiről a bojler működik már napok óta nincs meleg vizünk viszont a vezérlő egység sem stimmel.össze vissza mutatja a számokat,!

Comments
lizakl
lizakl picture
*****

Üdv!

Nekünk is volt ilyen hibánk! Be kell jelenteni a szolgáltatónak(nálunk az e-on). Kijött két 18 év körüli fiatalember egy bazi nagy terepjáróval, pikk-pakk kicserélik  a jelvevő vezérlőt ami Lakihegyről kapja a 136 KHz körüli vezérlőjelet és utána újra jó lesz! :-)

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

A vezérlő egység az egy külön fogyasztásmérő és központilag vezérelt kapcsoló. A fogyasztásmérőn az újabbakon váltakozik a fogyasztás kijelzése és az önteszt (amikor az összes szegmens be van kapcsolva). A vezérelt az nem csak éjszaka, de olykor nappal is ad áramot.
Viszont ha a bojler hőfokszabályzóját valaki letekerte, akkor hiába jön a vezérelt áram, a bojler nem fog fűteni.
A többit látni kellene. Pl. jó volt, és egyszer csak elromlott? Történt-e bármilyen beavatkozás? A kismegszakító fel van kapcsolva? wink

1

hangya02
hangya02 picture

Ha a bojleren van jelzőfény, akkor az világít amikor a vezérlés áramot szolgáltat, ez esetben nem a vezérlés hibás !
Lekapcsolt automatával meg kell szüntetni a hálózatra csatlakozást....a bojlert tápláló vezetékpárra mérve ha szakadást mér, akkor vagy a fűtőbetét szakadt, vagy a hőkioldó kioldott túlmelegedés miatt.

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Keress a közeledben egy villanyszerelőt, aki átnézi, hogy a bojler-e a hibás, vagy áramszolgáltatói hiba.
Nem tudom mit jelent a "vezérlő egység sem stimmel.össze vissza mutatja a számokat,!" mondatrész.
Először szaki nézze át a bojlert, mert ha kihívod az áramszolgáltatót, és nem szolgáltatói hiba van, kiszámlázhatja a fölösleges kiszállás díját.

2

gyimi1
gyimi1 picture

Szia!
Kioldott a hőkioldója, vagy elégett a fűtőbetét, vagy a vezeték. Először ezeket kellene megnézetni valakivel, nem gondolom, hogy a mérőóra lenne rossz.
Üdv.

2