You are here

Indukciós főzőlap mosogatógép fölött?

10 posts / 0 new
Last post
csaba6666
csaba6666 picture

Sziasztok!

A leírásokban általában szerepel, hogy ne tegyük az indukciós főzőlapot mosogatógép fölé, mert a párát nem szereti az elektronika. Ezt készséggel aláírom, de egy sima, kerámia főzőlap már 20 éve megy gond nélkül a mosogatógép fölött.

Van az indukciósokban valamilyen extrán érzékeny alkatrész, vagy ez csak túlzott óvatoskodás?

Köszönom!

Comments
Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Milyen magasan van a munkalap? A mosogatgép általában pont passzentosan fér a munkalap alá, viszont az indukciósnak kell pár centi légrés. Normál konyhapult ezt nem adja ki.
 

3

csaba6666
csaba6666 picture

Szerencsére van 6 centi, magasabb a pult a szokásosnál. De teljesen jogos észrevétel, köszönöm!

0

bimre
bimre picture

Szia!
Kerámia lapban alig van elektronika.
Indukciósban meg a ventillátor szívja be a levegőt és ráfújja az elktronikára.Port is szív és az megragad a panelon-alkatrészeken.Amennyiben ez még be is nedvesedik,át fog vezetni és komoly hibákat produkálhat.Attól függően mennyire lakkozták le a felületeket.

2

csaba6666
csaba6666 picture

Igen, a ventilátorra nem gondoltam, de az csak akkor tud párát beszívni, ha a mosogatógépet működő főzőlap mellett nyitjuk ki. Ha ezt elkerüljük, akkor annyira nem kritikus a dolog, gondolom.

 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Egy mosogatógép szárításnál, vagy nagy programon cefet meleg tud lenni fent. A meleg meg felfele szokik menődni... Fent van az a vékony katrányos cucc, néha vékony gyapot... De ennyi.

Az indukciós lapok eleve ki vannak hegyezve.. hely nincs, hűtés ép elég... Marha meleg van, ha rotyog a bableves. Ehhez alá durrantasz 60-70-80 fokon... Hát... Ez nem túl bölcs dolog, élettartam szempontból. Van, ahol a borda az egy szem igbt-hez akkora, mint 3 gyufás doboz, egy pici turbunával... (E.g.o. modulok) Pl teka lapokban... Megbízható, és jó. De a meleg nem a barát kategória.

 

3

csaba6666
csaba6666 picture

Ok, köszönom, akkor egyáltalán nem kell együtt járatni őket. De ez nem akkora gond, mert tipikusan először van a főzés, aztán később a mosogatás :) Az ilyen hasznalatra is van valamilyen ellenérv?
 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Józan ész? ;) nem tudom, Nálatok hogy megy, nálunk hiába találnék ki ilyen megoldást, biztos, hogy nem tartanák be ;)

2

csaba6666
csaba6666 picture

:) Egyszerűbb betartatni, mint átépíteni a konyhát... Ha nagyon nem megy, legfeljebb bekötök egy szirénát, ami megszólal, ha egyszerre megy a két gép :)

0

zsugori
zsugori picture
***

szia itt van hozzá elszívó

1

Sponsored links