You are here

Samsung UE43MU6102K csak félig működik

6 posts / 0 new
Last post
fridiszerviz
fridiszerviz picture

Üdv a kollégáknak!

Címbéli 43"-os 4K UHD tévé nem talál semmilyen adást (kábeles analóg és digitális), tuner 3,3V-ot kap, látszólag működőképes. Ezen túl a TV nem jelenít meg semmilyen HDMI - bemenetre adott jelet sem. Viszont hálózatról az appok működnek, wifiről a telefon képe tükrözhető rá.
Szoftverfrissítést lefuttattam rajta (2 évet állt a TV), de az sem segített. A hangolás menüben (és több másik részben is) sok funkció inaktívnak mutatkozik, többek között automata hangolást is csak a gyári állapot újraindítása során engedi, még jó hogy a bekapcsolást nem tiltották le rajta. Több ország beállítását is megpróbáltam, látszólag hangol, de semmi eredmény, nem talál csatornákat. Gondolom valami szoftveres hiba lesz....
 

Comments
fridiszerviz
fridiszerviz picture

Service módban a "Tuner: Not detected" állapotban van, valahol itt lesz a kutya elásva. Kérdés, hogy mik a gyári beállítások. Most egy Service Manual jól jönne.

0

alext001
alext001 picture

Sziasztok.
Csak egy tipp:nem lehet hogy hotel,vagy hospital müdban van a készülék?
Taki

1

fridiszerviz
fridiszerviz picture

A SM-ben ellenőrizve nincs. Viszont jó lenne tudni, mik a standard paraméterek és beállítások a Service Menu-ben egy jól működő változatnál. Esetleg valakinek van ilyesmiről infója?

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Mintha hozak volna már ilyen TV-t ilyen hibával, és igen szoftveres baja volt.
Egy szoftverfrissítés nem fogja megoldani a problámát.

1

fridiszerviz
fridiszerviz picture

Találtam egy ServiceManual-t az oldalon, abban részletezi a service menu opcióit. Az alapján rendben kellene lennie, de csináltam egy factory reset-et is, de továbbra sincs előrelépés. Lehet mégis alaplapi hiba....

0