You are here

Electrolux Z2050 porszívó indítás után egy percen belül leáll, majd pár másodperc múlva magától bekapcsol

8 posts / 0 new
Last post
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok!

A címben szereplő porszívó azon hibájával kerestek meg, hogy indítás után egy percen belül leáll, majd pár másodperc múlva magától újraindul.
Ilyen hibával javítottam már a közelmúltban két Samsungot, amiknek a fordulatszám szabályozás potmétere volt rossz és mivel nem kapható külön, így csak a kiiktatása jöhetett szóba. Ráadásul mindkét tulajnak megfelelt ez a megoldás, mondván, hogy egyikük sem használta ezt a szabályzót, csak a maximális fordulatszámon működtették a porszívójukat. Azok azonban nem indultak újra, miután leálltak, valamint, ha működés közben oldal irányban mozgattam a potméter tengelyt akkor ingadozott is a fordulatszám. Amit a tulaj még mondott, hogy éppen felújítás van náluk és az ilyenkor szokásos szennyeződéseket ( vakolatot stb. ) porszivozta fel vele. Én szétszedtem a porszívót és próbaképpen kiiktattam a potmétert. A hiba sajnos nem változott. A motor eleje egy kicsit meleg volt, pedig jó, ha egy percig működött csak. Mi okozhatja ezt? A tulaj szerint a motor hő védelme lehet az oka, viszont akkor nem indulna újra, így én azt kizárnám. Azt is mondta, hogy fújjam ki a motort, de én nem láttam benne számottevő port. Azért azt meg tudom tenni. Valaki találkozott már ezzel a hiba jelenséggel Electrolux porszívónal ?

Csatolok képeket a porszívó külsejérol, az adattáblarol és a szabályzó elektronika mindkét oldaláról.
Köszönöm mindenkinek aki válaszol.
Üdv: Ladakolyok 

Comments
hcs
hcs picture

Szia!

Bocs hogy megkérdezem, de a komplett szabályozót próbáltad már kiiktatni? Csak hogy a motor a hunyó vagy az elektronika felejti el időnként mi a dolga...

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Igazad van, ezt még nem is próbáltam. Holnap kipróbálom, jelentkezek az eredménnyel.

0

szakszlaci
szakszlaci picture

Szia.
Könnyen forog a motor? A siklócsapágy nagyon nem szereti a vakolatport, szeret szorulni..., nem valószínű, hogy golyóscsapágy lenne benne...

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Nem szorul a motor, jó hangja van, se csapágy hangot, se sercegő hangot nem hallottam.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Golyóscsapágyas a motor benne....

0

zsugori
zsugori picture
***

szia aeg is ilyen csapágyas motoron belül hővédős alu derót 5-10 perc max

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Akkor motort kellene benne cserélni?
A panelt át is forrasztottam és a 150nF-os x2-es kondenzátort is kiforrasztottam és megmértem az értékét, de az jó volt.

0