You are here

AMD ATHLON K7N2

12 posts / 0 new
Last post
Stocker
Stocker picture

Sziasztok Urak!
Kérdésem a következő: Egy AMD ATHLON K7N2 Delta alaplapos gép amiben egy AMD Athlon XP 2000+ proci van. Tökéletesen ment, a BIOS-ban 133 Mhz FSB volt beállítva én átállítottam 160-ra újraindítottam és már nem indult nem is csipantott. Na BIOS elem ki vártam egy kicsit indítom és semmi se csipp se BIOS a monitor sem indul. Lehúztam a merevlemezt de hiába és az alaplapon levő led sem világít csak a halókártya ha bedugom a csatit. Tápok rendben ezt megmértem az egér és a billentyűzeten a ledek világítanak. Semmi nem volt meleg míg működött és most sem az. Vajon mi lehet a baj? a BIOS-ban 200 Mhz FSB is választható ezzel bajt nem lehet csinálni ezért nem értem mi történt. Van ötlete valakinek? Nagyon hálás lennék a tanácsokért. Előre is köszönöm a segítséget. Sziasztok!

üdv: Lajos

Comments
attys
attys picture

A jumper dugdosás lehet, hogy megoldás lesz. Nekem is volt ilyen alaplapom. K7N"-DELTA ILSR
Nekem 2500-ös barton volt benne 3200-esre húzva. Ha kihúztam a 230-ból az sem csinált semmit, csak bekapcsolt. Bios reset jumperolás, és utána bekapcsolt....

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!
Azt, hogy ezzel bajt nem lehet csinálni, ezeknél a prociknál nem mondanám.
CMOS RESET jumperrel reseteld a BIOS-t, hátha nem pusztult meg semmi.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Bedugtad a kis ATX dugot is?
Lehet hogy a memoriad nem birta a 160MHz-et,
vagy csak kontakthiba valahol, mozgasd meg a memoriat, reseteld jumperral a biost.

0

Stocker
Stocker picture

Szia Shizo!
Az ATX csati be volt dugva reset megvolt a memok 400Mhz-ek. Furcsa hogy nem csipog lehet hogy elszállt a proci? vagy alaplap? ezt jó lenne tudni hogy mit vegyek mert a gép nem az enyém! ha proci akkor erősebbet raknák 2Ghz-t tudnátok esetleg küldeni? Sziasztok!

üdv: Lajos

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!
Szedd ki a VGA-t és a RAM-okat, és úgy hallgasd meg, csipog-e. Ha nem, akkor csak cseredarabbal lehet eldönteni, a lap vagy a proc pusztult-e meg.
AMD forever ;-)

0

Stocker
Stocker picture

Szia!
Ha kiveszem a VGA-t és a RAM-okat csipog! egy hosszút 4-5 sec szünet majd újra egy hosszú és ez ismétlődik folyamatosan. Ha belerakom az egyik RAM-ot (mindegy melyiket) és indítom már nem csipog.

üdv: Lajos

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!
Ez a RAM hibáját jelenti. Mivel két memóriával sem megy, talán feltételezhetjük, nem azok a hibásak. Mivel az alaplap nForce-os, ami döglik, mint a veszedelem, feltételezhetően az a hibás. Kukába vele, nem éri meg kínlódni.

0

Stocker
Stocker picture

Szia jbussh!

Sajnos a BIOS reset a CPU FSB-jét nem állítja vissza,de! kaptam egy infót miszerint a J10 jumpert 1-2 -ről átrakom a 2-3-ra és a J11 leveszem és így indítom a gépet majd a következő kikapcs-nál a jumpereket vissza teszem eredeti állásba ezzel az FSB vissza áll alapra. Én megpróbáltam és bejött! és hála minden megy rendesen az FSB vissza ált 100-ra. Mint utóbb kiderült a proci a 166Mhz FSB-t nem tudja csak max. 133. Hát megint tanultam valamit. Köszönöm a segítséget mindenkinek sziasztok!

üdv: Lajos

0

jbussh
jbussh picture

"BIOS Reset a CPU FSB-jét nem állítja vissza" - ha a FSB értéke jumperekkel állítható, akkor igaz. Egyébként hülyeség... A CMOS resetet azért nevezik így, mert törli a Setup beállításait. Remek, hogy jó lett, én biztos nem kínlódtam volna tizedennyit sem vele, ennél jobbakat is kihajítottam már.

0

Stocker
Stocker picture

Szia jbussh!
Teljesen igazad van! nem sokat ér ez a gép de! nem az enyém és panaszkodott a tulaj hogy iszonyú lassú és gondoltam hogy felhúzom egy kicsit de nem néztem meg hogy mit tud a proci max. ez hiba volt. Most hogy rendben van újra raktam a WIN-t és ami a gépbe van azt hozza is szerintem ez így már tetszeni fog a tulajnak mert csak Nettezni és letölteni használja arra meg ez is jó. Az FSB értékét ennél a lapnál jumperekkel lehet állítani ezért nem segített a BIOS Reset amit most már tudok, letöltöttem az alaplap kézikönyvét és abban láttam.
Szia.

üdv: Lajos

0

jbussh
jbussh picture

"a BIOS-ban 133 Mhz FSB volt beállítva én átállítottam 160-ra"
Vannak lapok, amiknél mindkétféle módon lehet FSB-t állítani, de vagy egyik, vagy másik. Ahhoz, hogy a BIOS-ból is állítható legyen, a jumpereknek kell letiltva lenni (ált. egy kombináció aktiválja a BIOS-ban levőt). Szerintem nem volt hatásos a CMOS Clear, és a jumpereket átdugdosva sikerült visszaállítani az eredeti állapotot.
Mindenesetre gratula, és legközelebb nem állítgatni találomra... Az Athlonok és a lapon levő nForce chipset is szeretnek dögleni, szóval mázli volt.

0

Sponsored links