You are here

Vestel klíma, villog minden lámpája

Keresem azt az Imre nevű (Peugeot)embert aki 2022 június 28-án leírta hogy javította,kódolta újra Vestel tipusú klimáját.
Azt írta szivesen segítene.Vestel klimáról lenne szó.Villog minden lámpája.
Nem szeretnénk kidobni,ha még van remény a javításra.
Kérem,ha látja az üzenetet,keressen ezen a számon. 0630 5kettő62hét59
G.Jutka nagyon hálásak lennénk

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Erről a topikról lenne szó
https://elektrotanya.com/content/vestel-alien-9-klima-problema-megoldva

Ez a hozzászólás
https://elektrotanya.com/comment/497120#comment-497120

Itt a leírás:
https://elektrotanya.com/sites/default/files/comment/2022/07/vestel_prog...

Kell hozzá a klíma pontos típusa, kézikönyve a technikai adatlapokkal. 

2

Jutincsko
Jutincsko picture

Kedves Jaca!Igen, köszönöm erről van szó.Nincs meg sajnos a kézi könyve és sajnos a pontos tipusát sem tudom.Nem értek egyáltalán hozzá,de az oldalán van egy kis táblácska talán a tipusszám is rajta van.Ezért is keresem peugeot605,hátha személyesen tudna segíteni.Mégegyszer nagyon köszönöm a választ.Szép napot G.Jutka

0

Jaca
Jaca picture
****

Kedves Jutka!
Írja le ide az adatlapon látottakat, a leírás alapján talán itt is tudunk segíteni. Jeleztem a kollégának is.

0

Jutka
Jutka picture

Kedves Jaca! A táblán ez van:Model AIRCON D-18 E IN,CAPACITY: 18000/20000BTU/h,VOLTAGE 220-240V 50Hz,CURRENT (C/H)7,4/7,7,7 A. POWER(C/H),REFRIGERANT GAS,R22,1550gr.CLIMATE CLASS 11,FUSE 20 A NOISE(dB) 45   Remélem jól írtam le.Köszönöm szépen

0

Jaca
Jaca picture
****

Kedves Jutka!

Első körben meg kellene nézni, hogy be tud-e lépni szervízmódba a távirányítón. Ehhez húzza ki a konnektorból a klímát, csak a távirányító kell:
1. Vegye ki a távirányítóból az elemet
2. Tartsa egyszerre lenyomva a hõmérséklet fel/ le állításához használatos gombokat és helyezze vissza az elemeket.
3. Ha mindent jól csinált, akkor a távirányítón a következõnek kell látszódnia: 00 00 00

Második lépés: A modell kód megadása az alábbiak szerint A modell kód egy 12 számból álló számsor. A 12 számot kettébontva kell betáplálni a távirányítóba. Az elsõ hat szám mindig nullával a második hat szám mindig eggyel kezdõdik.

045405 - 1A00FB
vagy 
0A5617 - 120340
vagy
0A5617 - 12B340

A „mode” gomb nyomogatásával tudja kiválasztani, hogy a 12 számból álló számsor elsõ hat számát (0) vagy második hat számát (1) akarja beállítani. A második számot a hõmérséklet felfele állításához használatos gombbal állíthatja. A harmadik számot a hõmérséklet lefele állításához használatos gombbal állíthatja. A negyedik számot a ventilátor fordulat állításához használatos gombbal állíthatja. Az ötödik számot az „ON TIMER” gombbal állíthatja. A hatodik számot az „OFF TIMER” gombbal állíthatja. (VIVACE, MODERATO típusoknál „ SET CHANEL” )

Harmadik lépés: Ellenõrizze le még egyszer, hogy a modell kódot helyesen táplálta be. Az elsõ és a második hat szám között a „mode” feliratú gombbal válthat.
Csak egy kódot kell beírni, először a 045405 - 1A00FB kódot próbálja, ha nem lesz jó a klíma vele, akkor a következőt.

Ha sikerült kitapasztalni, hogy lehet a kódokat beírni a távirányítóba, akkor be lehet dugni a klímát és a negyedik lépést megcsinálni.

Negyedik lépés: Nyomja meg az „ON/ OFF” gombot, úgyhogy a távirányító a beltéri egységre irányítja. Hogyha megnyomja az ON/ OFF gombot és ennek hatására a készülékbõl a „DING” vagy „DIRIRING” hang hallatszik, valamint ezzel egy idõben az üzemmódot jelzõ LED villan akkor a modell kódot jól adta meg és a készülék üzemkész állapotba került.(Ha nem halja a hangot, akkor próbálja újra megnyomni az ON/ OFF gombot)

Ötödik lépés: Teszt üzem Vegye ki a távirányítóból az elemet 30 másodpercre
Rakja vissza az elemet Kapcsolja be a készüléket

----------------------------------------------------------

Ha bármi nem világos, kérdezzen nyugodtan! A legnehezebb az lesz, hogy a két gombot nyomni kell, miközben berakja az elemeket :)

1

Jutincsko
Jutincsko picture

Kedves Jaca!Szóval igen...ez az amit már olvastam a kollegánál is.Nem tudom, hogy képes leszek e ezt végig csinálni! Megpróbálok valaki fiatalt keresni,aki ért valamennyire hozzá és türelme is van.Szóval elképzelhető, hogy a három kód valamelyike esetleg jó lesz?Elméletben értem az egészet nagyjából.De gyakorlatban hát...Azért nagyon köszönöm,igazán nagyon nagyon kedves, hogy foglalkozik a problémámmal,kevés ilyen ember van!Ha esetleg sikerül akkor jelentkezem,vagy,ha Őn tudna valakit aki személyesen megpróbálná bekódolni,nagyon hálás lennék.Nem kivánnám ingyen Köszönöm mégegyszer.További szép napot G.Jutka

0

Jaca
Jaca picture
****

Kedves Jutka!

Mint írtam, a legnehezebb az elem berakása lesz a két gomb nyomása közben. Ha előjön a szervízmenü, onnan már sokkal könnyebb lesz. 
A helyszín hol lenne? 

1

Jutincsko
Jutincsko picture

Kedves Jaca!Már a 3.levelet írom,sajnos a lenti kód miatt nem ment át.A lényeg az, hogy boldog vagyok, müködik a klíma.Nagyon hálás vagyok a végtelen türelméért és az alapos leírásért.Sikerült a szomszédomnak kb.20perc alatt az Őn vezetése alapján megcsinálni.Mégegyszer nagyon köszönöm Őnnek,a kollegájának,Imrének mert,ha nem olvasom el, hogy Ő hogyan javította meg a klimáját,sose tudom meg, hogy így is lehet és nem panelt kell cserélni, ami nincs mert a klimás ezt mondta.Tehát nyugodtan kidobhatom szerinte és még Ő kér pénzt a leszerelésért meg az elszállitásért.Vannak még jó emberek!Szép estét kívánok Tisztelettel G.Jutka xvi. Kerületből
.1KTT

6

Jaca
Jaca picture
****

Kedves Jutka!

Örülök, hogy segíthettem!

0

Sponsored links