You are here

modem password

15 posts / 0 new
Last post
jancsika
jancsika picture

sziasztok---lenne egy olyan problemám,hogy a netem kb 30-60 percenkent egy-két percre megszakad a netem,általában ujra indul,de van olyan hogy a modem lefagy,s ilyenkor online a gépröl bementem a menüjébe,adtam restartot,és ujbol indult a net...azért online,mert máshol lakok mint ahol van a modem,és 3-an vagyunk rajta,az elso ket evben semmi gond nem volt,megujitottuk a szerzödést,azota hülyéskedik,persze hivtuk öket,de ba..tak kijönni,de most akkor is láttam a restartolni a modemet,ezt a gépem alul kiirja,mikor en nem adtam,ezért feltételeztem,hogy valaki-de nem tölünk-bemegy a modem menüjébe,es restart-ot ad,mint mondom ez feltételezés,de ezt hogy el kerüljem tettem egy passwordot,de nem tudom miert,már 20 perc után a saját passwordom-mal nem enged be,de meg az eredijével sem,persze kéri,de most fogalmam nincs mi lehet,tudom hogy ha fizikailag hozzá férnék,ujra lehetne tenni az egészet,de sajnos akinél van a modem,kéthetente jön haza,igy online megoldásokat várnék a kérdéseimre...1 kérdés: tud-e a software olyat csinálni hogy saját magát reszetálja? ha igen,mikor lefagy miert nem probál automatikusan ujra indulni,mondjuk ez egy kicsit fura kérdés,de hátha,van megoldás a táp megszakitáson kivül :D ...2 kérdés: tudom-e törölni online azt hogy kérjen passwordot a modem? magyar XP windowsom van,ez szerint várom az ötleteket...a modem egy speedtouch 5x6 tipus...köszönöm...üdv...

Comments
jancsika
jancsika picture

sziasztok---köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat,de a szövegben leirtam hogy speedtouch 5x6 tipusu dobozról van szó,amely tartalmazza a modemet és a routert is,legalábbis információim szerint,ez fix telefon vonalról veszi azt amit kell,valóban nem vagyok tisztában a net és számitógép fogalmakkal,gépem is alig szük 3 éve van,és amig minden rendesen müködött,nem foglalkoztam vele,ha továbbra is jól müködne,akkor se érdekelne hogyan jön hozzám a net,ugyanis az én hobbim az autórádiók,igy is csak az érdekel hogy a gépemröl rátudjak menni a speedtouch menüjére...vagy kikerülni a jelszót :D ...s még egyszer köszönöm mindenkinek a segitséget,üdv!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Azért néhány lényeges kérdést nem ártana tisztázni:
1. vezetékes vagy rádiós neted van?
2. melyik jelszót változtattad?
a.) a modem csatlakozási jelszavát
b.) a router konfig jelszavát
c.) a wi-fi adatforgalmazási jelszavát
Ámbátor erős a gyanúm, hogy a fizikai jelenlét és hardver reset nélkül, csak nézhetsz, mint Szergej a moziban.
Üdv! Kalex

0

jancsika
jancsika picture

szia!--vezetekes net,azt a jelszót változtattam meg,amelyikkel be lehet menni a menüjébe,wi-fi nincs...lehet ugy járok mint Szergej... :rohog: ....udv!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Akkor nincs más hátra, megpróbálod üres névvel és az új jelszóval, illetve a default névvel és az új jelszóval. Az viszont lehet, hogy valamelyik gépen beragadt a router kezdő oldala, és azért nem tudsz bejutni, mivel a többszörös bejelentkezés nem megengedett.
2-es opció: valaki szívat. Aki újra tudta indítani a routert, az egyéb disznóságokat is csinálhat. Akkor viszont marad a mozi egyelőre. :redsad:
Üdv! Kalex

0

gbenyov
gbenyov picture

Hely jancsika,
Szerintem egyszerűen most nem tudod az érvényes jelszavadat.
Akkor nem tudsz belépni sehogysem.
Semmi gond, megkeresed a reset gombot a kütyü oldalán és benyomod. Akkor a gyári gépkönyvében leírt bejelentkezési névvel és a hozzátartozó gyári jelszóval lehet használni tovább.

Ha CSAK az a dobozod van, amit írtál, akkor egyetlen vezetékkel, egyetlen számítógépre tudsz rácsatlakozni! Nem értem, miért NEM írod le, hogy milyen kütyüid vannak. Hiszen legelőször azt írtad, hogy 4-en vagytok. Egy drótra nem hiszem.
Írd le, hogy ÉN is értsem, meg mások is.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

jancsika
jancsika picture

hali---van ez a doboz,vagyis speedtouch 5x6 tipus,amugy erröl lehet a google-on kapni eleg infot...na most fix telefon vonal be,es 4 kimenete van,de 3-an vagyunk rajta,s mint mondottam ezelött volt egy 6 megás szerzödésünk,addig semmi gond nem volt,de átálltunk 8 megásra,azota hülyeskedik,de hogy neha lefagyott,bementem a menüjébe,és adtam restartot,es indult,de mivel akkor is restartolt,mikor nem kellett volna,igy gondoltam más is hozzá fér,ezért tettem jelszót,de ezt már 20 perc utan nem fogadta el,es amig akinel van a dobozka haza jön,addig nem tudok online bemenni a menübe...más kütyü nincs,csak a laptopok...üdv...

0

Szveti
Szveti picture

Szia Jancsika!
Korábban nekem is volt egy 2 megás ADSL szerződésem, ami kifogástalanul működött. Majd a szolgáltató rábeszélt egy 5 megásra (ugyanazon árért), amit elfogadtam. Ezt követően jöttek a problémák, elkezdett szakadozni az internet kapcsolat. Többszöri hibabejelentés után végre megállapították, hogy a telefonvonalam nem alkalmas az 5 megás kapcsolatra, ezért az ADSL-ről (közös megegyezéssel) átálltam 15 megás kábelnettre. Azóta nincs gond!
Szveti

0

gbenyov
gbenyov picture

Köszönöm, így már világos. Én a kugliban pont egy olyan változatot láttam, legelőször, aminek csak 1 kimenete volt, azért nem értettem a dolgot.

Ha majd sikerül a helyszínen resetelned, és alapra áll vissza a belépési adatkérés, akkor az én leírásomban az van, hogy a felhasználónév üresen hagyandó és a jelszó pedig admin lesz, csupa kisbetűvel ...

Az interneten más is panaszkodik a varázslatos, magától való újra indítgatásaira! Ez pedig arra utal, hogy hibás kütyük is vannak forgalomban.

Ezt a kütyüt a szolgáltató adta? Mert akkor nekik kellene vagy a jelszintet növelniük, vagy a modem/routert kicserélniük. Arra gondoltam, hogy talán mintha lenne az egyik polcomon egy ADSL modem, ki kellene próbálni, hogy az menne-e nálatok, jól és folyamatosan.

Én csak olyan helyzeteket ismerek, amikor a gépek felől lehet a kütyüt programozni. Az ADSL oldal felöl (kívülről) pedig nem.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

city217
city217 picture

Szia.
Kérdezd meg a partnereidet is, lehet hogy lenyúlnak. :(
Üdv ..jó értelembe mondom.

0

gbenyov
gbenyov picture

PONTOSAN!

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

szoke
szoke picture

Szia Jancsika!
Először is (mint azt már a többiek is írták) jó lenne tudni a ROUTER típusát.
Ha TP-Link, akkor lehetséges megoldás:
Általában a modemekben (persze vannak kivételek) nem csak a bejelentkezési elszót lehet megváltoztatni, hanem a bejelentkezési nevet is. Volt a TP-Link-nek egy olyan sorozata, ami BUG-os szoftverrel rendelkezett, és mikor a felhasználó megakarta változtatni a jelszót, akkor lehetett a nevet is változtatni. Ezzel nincs is semmi gond, csakhogy változtatásnál a nevet üresen hagyta a szoftver és mikor leOKézta a felhasználó, akkor ez is mentésre került. Próbálj meg úgy belépni a ROUTER menüjébe, hogí nevet nem írsz neki (üresen hagyod) csak a jelszót.

"1 kérdés: tud-e a software olyat csinálni hogy saját magát reszetálja? ha igen,mikor lefagy miert nem probál automatikusan ujra indulni,"
Kérdésedben a válasz!
Azért nem próbál újra indulni, mert lefagyott. A router is olyan, mint egy számítógép. Ha lefagy, akkor nem megy.

Üdv: Szőke

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello,
először is én arra nem kívánlak tanítgatni, hogy mi az a modem, mi a router, a switch, mi az ADSL- vagy Kábel transzparens gateway, vagy szokták mondani:modem, vagy bármi más.

Persze az írásod -az igaz- sokmindent elfed, de érthető is, mert akkor már el sem férne a panaszod egy lapon.
Kezdjük, ha valamit rosszul értettem kérlek javíts ki.
-Van egy valahonnan bejövő drót, azon jön be a hálózat, hátán az internettel. Ezt leveszi egy modem (azt meg így hívják).
-Van ugyanott egy rádiós WIFI router (mert ennek tényleg az a neve), ez előző dobozzal -tegyük fel- egyben, vagy külön.
-Vagytok ti, akárhányan, akik így rádión kapcsolódtok a NET-re.
A ti rendszeretek eszerint egy Speedtouch ADSL modem és egy MILYEN? router.

0. Kérdés: Így van? Erre válaszolj.

1. A modem, vagy a router nem startolja magát. Miért tenné?

2. A modem, vagy a router RÁDIÓN KERESZTÜL TÖRTÉNŐ TÁV-PROGRAMOZÁSA SZIGORÚAN TILOS. Van baj enélkül is éppen elég. Pont azért, ahogyan te jársz: elindítassz egy eljárást távolról, két fecske átrepül, az adatsor megsérül, mit fog beírni az eszközbe? Beláthatatlan hülyeséget, olyat, amire még az édes anyja sem készíthette fel. Ezt javítsad aztán ki. De reméljük, azért ennyire nem rossz a helyzet.

Legyél következetes!
3. Egy független rendszernek vegyed a szolgáltatódat és Speedtouch Ethernet csatlakozó kimenetét! Odateszel egy gépet és 1 év alatt talán egyszersem, vagy 5 percre csak, szakadhat meg a netszolgáltatás. Ha ez nem így van, akkor rossz a bemenőjel (kicsi), vagy a Speedtouch maga (nagyon ritkán). ILYENKOR A SZOLGÁLTATÓ A FELELŐS.

Nálatok mi a helyzet? aztán megyünk tovább.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

bekeipeter
bekeipeter picture

Szia!

Először is nem modemről, hanem routerről van szó! Másodszor minden routernél lehet belépési jelszót megadni.
Nyilván ez nálad nincsen kihasználva. Sőt továbbmenve némely típusnál felkínálja, hogy a router menüjének az
elérését csak "belülről", vagy kívülről is lehetővé akarod-e tenni!
Írd meg a "modemed" (routered) márkáját és pontos típusát, akkor pontról pontra le tudom írni, hogy mit csinálj!
Hidd el menni fog, az unokahúgom 8 éves kislánya is elboldogult egy D-Link DI524-es masinával!

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Hacsak nem egy ADSL modemrouterről inkább...
Mostanában ezeket preferálják, a T-Home a kábelnethez is egybeépített Cisco cuccokat ad IPTV esetén.

Üdv
Inhouse

0

Sponsored links