You are here

AFDD+ tűzvédelmi relé kérdések

11 posts / 0 new
Last post
Digitalfish
Digitalfish picture

Sziasztok!

Hamarosan lejár az 5 éves időszaka a felülvizsgálói végzettségeimnek , EBF, ÉVF, stb. Amikor én szereztem a képesítéseimet meg az ez előtti ismétlő vizsgán nem volt szó még az AFDD relék vizsgálatàról.  Magyarországon még nem is kötelező a használata. A felülvizsgáló műszerekben sincs benne ezekre tesztelő funkció.
Több helyre beépítettem már ilyen relét a biztonságot fokozva az élettereinben. A működését természetesen értem de nem találok a tesztelésére vonatkozó szabvány előírásokat módszereket értékeket adatokat. Működésbe tudom hozni ezeket szimulált hibákkal de jó volna látni leírva az elfogadási paramétereket.
Ebben kérném a segítségeteket elsőnek. 
A másik, hogy tudja e valaki , hogy az EATON miért szüntette be az Li jelölésű késleltetett AFDD+ relé család gyártását?

Hozzáteszem nem felülvizsgálóként dolgozom, ezekre a végzettségekre másért van szükségem.

Kőszönöm a válaszokat!

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Találtam még valamit.

Kalex

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Szia!
Köszi ezt is! Ezeket adják mellé a relének. Munkahelyemen van szabvány hozzáférésem olvasásra megnézem milyen számszerű adatokat ad meg a szabvány. Janó kigyűjtötte. Megvenni nem fogom 
Olyasmit keresek mint amikor ÁVK-t vizsgálunk. Ezt Te nagyon jól ismered! Köszi mégegyszer a segítséget!

Imre

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Amit ezzel kapcsolatban lehet tudni:
MSZ HD 60364-4-42

TvMI 12.5:2022.06.13

Kiemelés tőlem.

Kalex

1

Digitalfish
Digitalfish picture

Szia Kalex!
Köszi a kigyűjtést és a választ is megkaptam a kiemelt szövegrésszel!

Sajna a frissítő vizsgán se lesz szó ezekről , és vizsgálatukról. 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Hová mész vizsgázni?

Kalex

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Szia!
Még nincs időpontom. Van még egy turbinaindítás utánna lesz időm . Legutoljára azthiszem az Oktávnál voltam a Dreher sörgyár közelében. Maglódi út talán. 
Az közép és nagyfeszes papírjaimat az Elektrotechnikai egyesületnél szereztem. Nem tudom ök indítanak e ilyen frissítő képzést.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !

1.IEC 62606: Ez a szabvány részletezi az AFDD relék általános követelményeit és tesztelési módszereit. Az IEC 62606 előírja az ívhibák felismerésére szolgáló eljárásokat és a relé működési kritériumait.

  1. IEC 60364-4-42: Az elektromos installációk biztonsági szabványainak része, amely előírja az AFDD relék alkalmazását a tűzvédelmi célból bizonyos típusú helyiségekben és környezetekben. Ez különösen fontos olyan területeken, ahol fokozott a tűzveszély, mint például alvóhelyiségek, faépületek vagy robbanásveszélyes zónák.

  2. IEC 61008-1 és IEC 61009-1: Ezek a szabványok az áramvédő kapcsolók (RCCB) és az áramvédő kapcsolók beépített túláramvédelemmel (RCBO) követelményeit részletezik, amelyek kombinálhatók AFDD funkciókkal.

  3. Nemzeti előírások: Az európai országok eltérő módon integrálhatják az IEC szabványokat a nemzeti szabályozásokba. Például az EN 62606 szabvány, amely az IEC 62606 európai változata, széles körben elterjedt az EU-ban.

 
Szerintem, vásárold meg ezeket a szabványokat.
Üdvözlettel Varga Jano
 
 
 
 
 
 
 
 

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Neked is köszönöm!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Szerintem, vásárold meg ezeket a szabványokat.

Nézted az árakat? :)

Kalex

3

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Kalex !
Nem. Nem ismerem a mai árakat.

0

Sponsored links