You are here

Star Light 40DM5500 háttér csere után LED áramának csökkentése - megoldva

6 posts / 0 new
Last post
makittib
makittib picture

Sziasztok!

A címben szereplő Star Light-nak matricázott csoda szerkezetben komplett hátteret cseréltem. Gyanúsan nagy fényerő miatt még inkább mértem áramot 379mA. Kicsit sokallom, szerintem 350mA alatt kéne lennie. Menüben nem tudtam (vagy baromi elrejtett helyen van) állítani. A klasszikus pár tized source ellenállás változtatással sem változott az áram (gyárilag 4 db 0,3ohm párhuzamosan). Még sorba kötve normás Si diódára sem változott az áram.

Háttér vezérlő IC: OB3353CP. Adatlapja szerint az 5-ös lábán lévő ellenállások kéne változtatni, méréseim szerint (áramkörben) 3kohm-mal van testre kötve. Az adatlap szerinti képlet alapján ha jól számoltam 0,1A LED áram jön ki. A LED-ek másik vége a testre van kötve.

Sokat nem kísérleteznék vele, mert a háttér második rendelésre jött meg nagysokára (elsőn mintha átmentek volna).

A segítséget előre is köszönöm, makittib.

Comments
Jaca
Jaca picture
*****

Szia!
Mobilról néztem csak, de a 3k oda soknak tűnik. 3 tól 10 ohmra saccolnék. Azon az ellenálláson átfolyik a led árama. 100mA-nél ohmonként egy tized volt, 10 ohmon lenne 1V. Az FB feszültségre mennyit ír az adatlap? 

0

makittib
makittib picture

Jaca, nem folyik át rajta a LED-el árama. Még nem volt időm teljesen felmérni az egész áramkört, csak a klasszikus kialakítást.
További kép a paneltől. Sajnos holnap estefelé tudom folytatni. 

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
*****

Szia!
Az adatlapban szereplő kapcsolás szerint igen. Meg van egy a fet source-án, az a feszültségemelő rész max áramát korlátozza.

Növeld meg azt az ellenállást. Bár tipikusan több párhuzamosan kötött ellenállással állítják be, amiből le lehet venni egyet (a legnagyobb értékűt).

File csatolás: 

0

makittib
makittib picture

Jaca, sikerült csökkenteni a LED áramát (képen piros keretben) ellenállás eredő értékének növelésével.

0

makittib
makittib picture

Jaca, köszönöm. Találtam (éjszaka) az oldalon tv-hez hasonló rajzot, ami ettől némileg eltér. Remélem a tv-hez hasonlítani fog. Estére megpróbálok foglalkozni vele.

0