You are here

Temu vásárlás. nem becsapás?

24 posts / 0 new
Last post
csakyt
csakyt picture

Sziasztok
Az utóbbi időben rengeteg temu reklám ugrik fel nálam. feltűnően olcsónak tűnik. Vásárólt már itt valaki? nem kamu? 

https://www.temu.com/hu/kuiper/un3.html?subj=dpa-un&_bg_fs=1&_p_jump_id=...

Comments
blondibarbi
blondibarbi picture

ERRE MINDENKI FIGYELJEN ODA !

Nem mindegy, hogy mekkora összegért vásárolsz, mert ha túl magas az összeg  (amúgy nemtom az mennyi), már a temu rádobja a vámot !
Csak példát tudok mondani:  80e-ért szedtem össze mindenféle szirszart  /oké, hát vedd figyelembe, hogy nő vagyok :) /, erre a megrendelés elküldése előtt kiírta, hogy 80e + 12e vám = 92e !
Valszeg megspóroltam volna azt a 12e-et, ha 2 külön rendelésben rendelem meg a cuccokat  (vagy akár 3-4 külön rendelésben, hiszen a szállítás úgyis ingyenes !).
Sajnos egyébként még mindig nemtom a limitet, ami alatt nem jön be a vám megfizetése...  Pl. 30e-ért már vásároltam korábban, akkor nem volt vám.   Ha valaki megtudja konkrétan az összeget, írja már be ide lécci...!

Más:  ha dzsekit, ruhát, pólót, pulcsit, stb. rendelsz, hiába van van ott a mérettáblázat, mindig legalább 1 számmal nagyobbat rendelj !  Ha pl. L a méreted, XL-t rendelj !

0

torokj
torokj picture

Hello Blondie Barbi!
150 Euro a határ.

1

blondibarbi
blondibarbi picture

Naon köfi !  heart

0

csakyt
csakyt picture

Köszönöm mind3enkinek aki hozzá szólt. rendeltem tőlük egy kültéri kamerát és egy kűltéri led távirányítós lámpát 3500.Ft.-ért. Meglátjuk milyen minőség.
 

0

Pityesz
Pityesz picture

Szia!
Mi most megint rendeltünk, elvileg meg kell jönnie hamarosan. Egy mini porszívót is rendeltünk, nem volt háromezer Forint :D (autóhoz). Meg van olyan lámpám is már fölszerelve, sok-sok hónapja. Hosszúkás, távirányítós, napelemes kis lámpa. Tökéletesen működik, jobban bírja mint a Sárkány centeres, vagy akármelyik.
Van ott is hulladék, olyan kicsi cunciszőrlámpának hívom, azokat a szálakból álló lámpákat, na az például annyira gagyi, hogy az valami hihetetlen... de 600 ft-ért most mit akarunk...

0

vacisa
vacisa picture

Valami kontakthiba van feléd, multkor hosszasan irtuk neked, hogy milyen kamerát vegyél, most jó ütemben vettél a temun egy hasonló szemetet.
Topikot mindenképpen nyiss majd hozzá.
 

1

torokj
torokj picture

3500.Ft.-ért. Meglátjuk milyen minőség

Szerintem borítékolható.smiley

3

vacisa
vacisa picture

Vettem egy temus kamerát
Tapasztalat, éjjellátás a kamerától 1 -1.5m ha nem felhős, mozgásérzékelés kb 3m-ről, egy app-al megy csak ami olyan lassú és instabil, hogy vagy háromszor kell megnyitni az app-ot, hogy lásd a képet.
Viszont csak 2600Ft laugh  Majd neki adom a gyerekeknek, aztán nézegethetik vele a sünöket a bokor alatt ha jönnek a kertbe vacsorázni.

 

0

torokj
torokj picture

éjjellátás a kamerától 1 -1.5m

Mobillal megnéznéd hogy világít e rajta az összes infra led?
Vettem már én is olyat,hogy LED alakú műanyag volt benne,nem igazán jött ki belőle semmilyen spektrumú fény...
Érthetetlen,hogy ilyen filléres tételen spóroljanak,úgyis visszaüt egy idő után.
Azt is ki lehetne próbálni,hogy egy külső infra "reflektorral" mit produkál. (Impulzusüzemben hajtva a ledeket akár)

0

vacisa
vacisa picture

Nem kell hozzá mobil, sötétben látszik hány led világit.
Az a nagyszerű találmány ebben a kamerában, és pontosan ugy is működik ahogy tervezték, hogy a nyolc led ami a kamera körül van kétrészre van osztva.
4db infra, és 4db sima fehér led.
A kamerea elvi működése pedig úgy néz ki
1. 4db IR.led éjjel látás, és mozgás érzékelésre video rögzités.
2. 4db IR.led éjjel látás, és mozgásra 4db fehér led felkapcsolása, video rögzités.

Mi az alap probléma amitől ez a kamera egy hulladék.
Mozgásérzékelés távolsága világosban is nevetségesen kicsi.
Sötétben a 4 ir LED annyit nem világit, hogy a mozgást 3m-ről a kamera érzékelje, igy nincs video rögzités, és a 4db fehér led ha bekapcsolna az segitene a dolgon, de nem kapcsol be mert nem lát sötétben a kamera, igy nem látja a mozgást sem, ezért a fehér ledek sem kapcsolnak be..

Már az ötlet is halott volt, hogy 4db 5mm-es ir led bármire is elég, többi fapados, de jól működő kameráimban 24db led van.
Holnap teszek fel képet az hogy lát, és hogy világit.

 

1

csakyt
csakyt picture

Szia.  Meglátjuk. Azért próbálkoztam ezzel, mert még soha nem vásáróltam tőlük, és ez egy olyan ajánlat volt, hogy ha nem vásáróltam még náluk és nincs "Temu aplikációm", és ha ezt az app-ét letöltöm, akkor ezt a kedvezményt kapom.  De majd megírom, hogy mi lett a vége. Nem nagy összeg ez, így próbának talán még kibírható.
 

0

uniman
uniman picture
***

Szia! A linkelt ajánlatod mostanra már nem él...de van ugyanaz a cucc ötféle 8 féle áron.
Tehát legyen meg a regisztrációd (mobilon az app!), pénz a fizetéshez és kifoghatod ugyanazt még olcsóbban is, és annyiba is fog kerülni, amit akkor per pillanat fizetni kell érte. Semmi vám meg egyébb fizetnivalód nem lesz, mert úgy érkezik (max.10-14nap)
Az első vásárlásra figyelni kell, mert tényleg órási valós kedvezményt adnak, de érteni kell a megszerzézéhez. Én pl. 17 ezerrel olcsóbban megkaptam egy Quansheng adóvevőt (2054 Ft-ért)... de a párjáért már teljes árat kellett volna fizetnem. De vannak limitek 3500-6500 Ft.... Meg hiába nyert 70 ezres ingyen kontót, 1 órán belül meg kellett volna vennen a kiszemet cuccokat, de nem volt lé a számlámon (PayPal).  

Nos utána, ogy a temun vásároltam, úgy tűnik "piszkálgatják" a paypalomat!
Este érkezik a mobilomra a hitelesítő kód, pedig nem is "paypaloztam". Az meg eleve gyanús, hogy ilyet csak a jelszó beírása után küld a paypal...
Meg az is érdekes, hogy mikor a rendeléshez hozzácsaptam később még egy terméket, az "egykattintásos" fizetéssel ki tudtam fizetni...mindenféle paypalos bejelentkezés, azonosítás nélkül.
Régebben egy temus ismerősömnek akartak 440 ezret lekapni a paypal-áról. Neki a bankkártyája van hozzárendelve a a számlához. Szerencséjére húszezerrel kevesebb volt a számláján, így a tranzakció el lett utasítva... Én külön utalgatom a vásárlás előtt a paypalomra az elköltendő szummákat. Igaz ez lassú (2 nap átfutási idő) - drága az utalási költség. Most, -vásárlás után- max. 710 Ft-ot tudnának lenyúlni... De már jelszót cseréltem, azóta nyugi van.
Tényleg törölném most már a Temu reg-emet, de nem találom a módját...

0

pogifej
pogifej picture

Szia!

Erre való a revolut virtuális kártyája (csak ezért van revolutom). Azt csatoltam a pay-pal-hoz is. Így nincs plusz utalási költség (egyelőre).

1

torokj
torokj picture

nem vásáróltam még náluk és nincs "Temu aplikációm", és ha ezt az app-ét letöltöm, akkor ezt a kedvezményt kapom. 
 

Tibi,Te mint nagy horgász ,ezt hívják beetetésnek.Fogadok Veled egy zacskó gumicukorba,hogy egy héten belül törölni is fogod az appot,mert nem lesz se éjjeled,se nappalod a "kihagyhatatlan" ajánlatok tömkelegétől.Nagyon agresszív a reklámjuk.

2

csakyt
csakyt picture

Szia. Ha fogadtunk volna, márnyertél volna,mert a telefonomról már tegnap este töröltem az app-ot.  Csak a kiváncsiság kedvéért tettem fel, hogy valóban annyi-e az amit ajánlottak. Kifizettem a 3500.Ft.-ot, elfogadták, kaptam egy emailt, hogy felvették a rendelést és már elkezdték a küldést. Utána azonnal töröltem az app-ét.
 

1

kferi
kferi picture

A marketing profi. 2 ajándék ha vásárolsz. Persze ott az ár a nagy engedménnyel. Igaz 1 nappal később ugyanaz az ár már csak a fele.

Igen az árukban van nagyon gagyi is, ami egy darabig jó, de aztán kiderül, hogy az aranyozott csatlakozó 3 bedugás után már vacak, vagy a réz valami az rézzel futtatott alu. Aki rájön és visszaküldi az már nem híreszteli, hogy őt is átverték. Igen én is jó pár szart visszaküldtem.

De volt ami jó volt. Kínában is van becsületes gyártó, de sok a szélhámos. Nincsenek csodák.

 

4

vacisa
vacisa picture

Gyorsan és pontosan érkezik, olcsó is, de azzal számolj hogy a termékek minősége is ehhez viszonyul.
Nem összahasonlitható ali és ebay termékekkel, akkor sem ha kiköpött olyan.

4

blondibarbi
blondibarbi picture

Az eBay ugyanaz a szinvonal, mint a Temu.  Van szar is, van elfogadható cucc is.  Szerintem...

0

5bdc
5bdc picture

Az eBay ugyanaz a szinvonal, mint a Temu.

Ez egy kicsit erős megfogalmazás!
~2008 óta használom az ElmeBayt.
Eddig összesen háromszor kaptam hibás terméket.
Két alkalommal,reklamáció után szó nélkül küldtek másikat,
egyszer pedig a PayPal visszatérítette a vételárat.

5bdc

2

vacisa
vacisa picture

Lehet hogy kötött kabátok, sálak, sapkák közt igen, amúgy nem.
 

0

torokj
torokj picture

Az eBay ugyanaz a szinvonal, mint a Temu.  Van szar is, van elfogadható cucc is.  Szerintem...

Ez általánosítás a javából.
Mindkettő közvetít az eladó és a vevő között,az E - bay -en sokkal több védelem van felek között ,(pl késleltetett fizetés)és kevésbé agresszív a marketingje.
A Temu főként olcsó kínai tömegtermékeket reklámoz,sokszor megtévesztő formában,Az E- bay-en is előfordul ilyesmi,de  magánszemélyek is hirdetnek,nemcsak gagyit.(Elképesztő árak persze vannak,néha a vicc kategória,van is egy Elme-bay gúnyneve az oldalnak)
Ha már itt tartunk,a magyar V..era és J.fosás oldalak is tehetnének valamit az egyre több csalás ,átverés ellen.
 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Nem, a Temu nem kamu. Sok pénzt toltak bele, hogy menjen a bolt, és megy is.

1

melyon
melyon picture

Szia.
Személyes tapasztalat kb. 7 - 8 hónap alatt.
Ami eddig rendelve lett, kb. 10 alkalom...  minden megjött, 90%-a időben ideért, de a maradék 10% késése miatt ( kb. 1 hét ) + ajándék értékkupont adott még cserébe.
Az eddig rendelt dolgok rendben működnek.
(Azért az elvárt paramétereket nem árt biztosra átnézni a kinézett áru esetében)
Nekem nincs rossz tapasztalatom róluk, de ez csak egy vélemény, az enyém és a családomé.
Van amit itthon is meg tudnék venni, ugyan az, viszont a TEMU-n sokkal olcsóbb... és igen, nagyon tolják, felső fokon és valóban nagyon megy.
Üdv.

2

Sponsored links