You are here

LG32LC2RRW típusu TV lecsökkent fényerő

8 posts / 0 new
Last post
skorpy
skorpy picture

Tisztelt TV javítók!

Segítséget kérek a következő hiba okának kiderítésében, és javításában:
Tárgyi TV készülék fényereje lecsökkent. Az a tapasztalat, hogy a "Használói" menüpontban 100%-ra állítva is túl alacsony a kép fényereje. Érdekes, hogy a probléma a filmeknél határozottan rosszabb, csak a képek világosabb részei látszanak valamennyire, Egyéb tartalmaknál, (pl. híradók, stúdióból sugárzott műsorok, rajzfilmek, stb. bár itt is hiányos a fényerő, de viszonylag jól látható.) A kép paraméterei egyébként a beállítások között mind láthatóan jó irányban működnek.Kontraszt, színek, telítettség élesség, stb. láthatóan működik. A kép egyébként egyenletes, azaz nem látszanak állandó sötét foltok, sávok.
Minden egyéb funkció is rendben működik.

Azt szeretném megtudni, hogy a jelenség így leírva kb. milyen hibára utal? Valami táphiba, a LED-sor, vagy valami vezérlési probléma okozhatja-e inkább? Próbáltam hasonlót keresni a fórumban és máshol is, de nem találtam.

Alapszintű elektronikai ismereteim és gyakorlatom van, már sok mindent megjavítottam, de a TV-hez nem értek.
Gondolom, végig kell mérni a feszültségeket (ha vannak a panelon feltüntetett értékek), de szeretném tudni, okozhatja-e ezt LED-sor hiba, érdemes-e ezért szétszerelni a kockázatos kijelzőt, vagy meg lehet ezt állapítani a panel szétszedése nélkül is?

Próbáltam típus alapján LED-sor készletet keresni az ALIN, (ha esetleg az a hiba), de nem találtam ehhez a típushoz. Gondolom lehetséges, hogy más típushoz kapható sorok is használhatók, de hogyan lehet ezt megtalálni, ha erre lesz szükség?

Köszönöm, ha tudtok segíteni a hibakeresés menetében és a LED-sorok esetleg szükséges cseréje esetén a cserealkatrészek megtalálásában.

 

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Szia ,2006-os gyártmány , akkor még nem gyártottak led hátteret . Elvileg Vestel bélésű .
CCFL vezérlő :
https://www.lcdtvyedekparca.com/i320b1-16a-c001e-v320b1-l04-rev-c1-inver...
 

0

micilacko
micilacko picture

Szia

KB 15 éves TV ..
Ez a TV is típushibás, a mainopn van kb 200 db smd kondi, amiből kb 199 tuti kuka.. Az az 1, ami meg még jó, az véletlen..
Simán lehet, hogy meghülyült, s szarul vezérli az invertert.
Az inverter 14 lábú csatiján 1-5 24V 6-10 Gnd 12-es on/off... A 11-13-14 meg kb pwm analog fényerő és ha van visszajelzés..
Húzd le a 2 fényerőt állító szálat, elvileg maxra kellene állniuk... Vagy ha nem, akkor azt a 2 lábat kösd rá a 12-esre, elvileg 5V-al kapcsol, így max fényerő lesz.. Ha a háttér még jó, ettől megjavul

L

0

skorpy
skorpy picture

Szia!

Igen, jó régi, de összességében alig volt használva. Egyébként egészen jó képe volt, a maga kategóriájában.
Kb.két hét, amíg el tudom szállítani oda, ahol szét tudom szedni, addig is gyűjtöm a lehetőségeket.

Kösz!

0

stomi
stomi picture

Szia!
Lehet táphiba, inverter, CCFL cső, kijelző.
Azért nem találsz hozzá ledsort, mert nincs benne.

0

skorpy
skorpy picture

Szia!
Köszönöm a választ!
A CCFL, kijelző cserélhető? Kapható valahol?
 

0

george
george picture

Szia.
Emlékszek hogy volt egyszer ijen problémám ,még a képujsáknál is változot a fény. a hiba a kezelésbe volt bevolt álitva automata fény.
üdv Gyuri.

0

skorpy
skorpy picture

Szia!
Sajnos nem az a hiba.
De, köszönöm!

0