You are here

JVC 11ak41

18 posts / 0 new
Last post
mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! EW-hibával került hozzám ez a készülék,ezen kívül erősen csíkos kép fogadott már a gazdinál is az átvételkor. EW hiba kijavítva,a csikokat gondoltam vmelyik elko betegsége okozza. Tévedtem! Nemrég hozták vissza másik kollégától,aki teljesen átelkózta,a végén visszaadta hogy nem javítható. A tápok valóban rendben vannak,még a sorkimenőről levettek is. Amit tapasztalok:a képtartalom fényes részeinél a csíkok erősebben jelentkeznek,ha a fényerőt és a kontrasztot leveszem,teljesen eltűnnek. A sormeghajtás jó,szép jelet kap,viszont a sorkimenőről levett jelekben már jól látható a hiba. Ez ok is,csak honnan ered? Sorkimenő okozhat ilyet? Egyébként lassan érik a cseréje, mert folyamatosan termeli az ózont,és szép lilán dereng a nagyfesz kábel kivezetése táján,jól hallható hangot produkálva. Jól jönne egy kis segítség,bízom benne nem csak én kapok ilyen hibával tv-t! előre is köszönöm! Sziasztok!

Comments
dav53
dav53 picture
*****

Szevasz.

Azt hiszem, meg is adtad magadnak a választ.
Megpróbálhatod egyébként a nagyfesz kábelét kihúzni, megtisztítani, lehet, hogy megjavul.
Azért várd meg a profik hozzászólását is.

Dávid.

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! A tisztítás sajna nem segített,azzal kezdtem tegnap. Azért vagyok bizonytalan mert trafót ilyen módon/itt arra gondolok hogy ezt a képhibát okozza/ még nem láttam haldokolni.Van egy másik dupla sorfrekis tr otthon,a kivezetéseit átforgatva megpróbálom mit produkál a tv, mielőtt rendelek.Üdv!

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
"mert trafót ilyen módon/itt arra gondolok hogy ezt a képhibát okozza/ még nem láttam"
Pedig a szivárgó nagyfesz gyakran okoz villogó csíkokat a képernyőn. :yes:
Ha a tisztítás nem segített, akkor már csak a sorkimenő csere segít, még mielőtt átírná az eepromot vagy hazavágná a procit...
Üdv: Laci

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Pont ezért nem is gyilkolom sokáig,trafócsere aztán meglátom mi lesz.Még a tulajjal is egyezkednem kell egyáltalán akarja-e a cserét. Köszi! Üdv!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ha az anódkábel bedugós változatú, akkor valszeg már körbeégett a vezetőgumi, amibe a kábelvég belül belemegy. Még meg lehet próbálni kétszeres hosszan mgcsupaszolni, és visszahajtani a kábelvéget, hogy vastagabb legyen, de stabil megoldást csak a trafócsere adhat.

Üdv:
Fülesmester

0

mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! tegnap megjött egy új trafóm pt92-es orionhoz,betettem a helyére(az orionba trmészetesen),akkor jött a meglepi:ez a tv is ugyanazt a hibát produkálja mint a JVC. A trafó ugyanannak a cégnek a terméke:ELDOR. Szivárgott a tappancsnál és a kábelkivezetésnél is,csupa csíkos képpel. Többszöri tisztítás után csak a nagyfeszkábel és a tappancs cseréje hozott eredményt. Ezekután nincs is több kérdésem ezzel kapcsolatban,a JVC-n ez sem segített,maradna a csere ha a gazdi szeretné nézni a tv-jét. Sajna nem nagyon támogatja a cserét,ugyanis szakmabeli,szerinte jó a trafó,engem meg az RGB-végfokkal üldöz,mondván tuti az a rossz.Ő már a függőlegest is kicserélte,de azt az EW hiba miatt.De ebben az ic-ben nincs is bent EW-kör,csupán a függ.Azt hiszem vele nehezebb lesz megegyeznem,mint magát a tv-t megjavítani!Sziasztok,köszi a segítséget!

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Ha tényleg szakmabeli, akkor úgymond lemaradt egy-két brosúrával.
Üdv

0

mukso70
mukso70 picture

Szia!Lehet más területen van otthon jobban. A lényeg az hogy a tv-je hozzám került,nekem hoz bevételt. Egyébként amit megcsinált/feleslegesen/,azt szépen tette.Láttam én már jó pár igencsak csúnya,rossz házi barkácsot,ami teljesen eltüntette az eredeti hibát,annyi újat csinált. Üdv!

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Ebben igazad van, de ha hozzám hoznak valamit javítani akkor én döntök mit kell cserélni.Ha a gazdi jobban tudja ne engem fárasszon a teóriáival.Nem?
Üdv

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Ez teljesen így van,egyébként már belátta hogy ez van,csak a pénz...na az kevés.Nem számított ilyen költségekre. Nagyon sok ügyfelem küzd hasonló gondokkal. "Jövő hónapban tudnék fizetni,csak ez az egy tv van." Ezek sajna mindennapos kérések. Persze hogy megcsinálom,visszaviszem és tényleg kifizetik egy hónap múlva. Még senki sem vert át. Üdv!

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
"Még senki sem vert át. "
Jó Neked! :p
Én jártam úgy nem is egyszer, hogy örültem ha hónapok múlva legalább az alkatrész árát megkaptam. :jajj:
De a legjobbak azok voltak, mikor megrendeltette a drága alkatrészt, aztán másnap - mielőtt az megérkezett volna - a tulaj meggondolta magát, és a nyakamon maradt valami spéci alkatrész több ezer Ft-ért... :falfej:

Üdv: Laci

0

stevepapa
stevepapa picture

Sziasztok
Igen, kb 12 évvel ezelőtt költöztünk ide. Mikor kiderült mivel foglalkozom, megrendeltettek velem 100e ft érték körüli alkatrészt.
Majd kiderült, hogy nyugdíj és segély osztás környékén tudnak fizetni.
Ahogy Laci is írja páran meg vissza mondták. Azóta nagyon meggondolom kinek mit mennyiért. Akit ebben a szakmában nem vertek át az igen szerencsés csillag alatt született. A továbbiakban is így legyen!
Üdv

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Én a szerencse csillag alatt vagyok két okból. Egy mert 25 év emberekkel való foglalkozás megtanított mindenre. A vevő ki se gondolja, én már tudom mit akar mondani. :) A másik amikor a jó orosz tv javítása közben a sarkam és a talaj közt jelent meg a nagyfesz. Rendelés csak előre fizetésnél, másnap itt van számlástól ha kételkedik a vevő. Tudom minden eset más és a jóhiszeműséget sokan kihasználják.
Sok boldogságot itt is, szép karácsonyt.
Üdv

0

stevepapa
stevepapa picture

Hali
Hála az Úrnak,nekem mint fiatalnak van mit még tanulnom :yes:
Üdv

0

zsozsoka
zsozsoka picture

Üdv mindenkinek. Sajnos sok öregnek és nagy családnak csak a tv maradt mint egyetlen szórakozási lehetőség! Sokszor volt már úgy, hogy megsajnáltam az illetőt, és csak az alkatrész árát kértem volna el, - igérték majd nyugdijkor! Azota sem!

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Ez egy másik dolog, több idős embernek dolgozok javítási díj nélkül, ha van bontott cuccom azért sem kérek pénzt. Talán hülyén hangzik, de örülök, hogy segíteni tudtam.
Üdv

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Az megint más téma. Néha az ember az alkatréz árát se kéri el, mert olyan a szituáció... :yes:
Újabban én is elkérem a spéci (és drága) alkatrészek árát előre, hiszen az nem megoldás, hogy az ember nem veszi át, mert akkor legközelebb lesheted, hogy küldjenek, de az sem jó, ha átveszi és évekig (vagy örökre) benne áll a pénze...
Üdv: Laci

0

Sponsored links