You are here

autó dvd

34 posts / 0 new
Last post
jancsika
jancsika picture

jó napot...lenne nálam egy autórádió dvd,seltronic ksd/csd4000,lejátszik mp3-at,jpeg,de a DVD lemezeknek csak a hangját adja,miközben a kép helyett,ez a felirat látható: warning! enjoy sound only while driving....na,kerem,mivel angolból egy betüt nem tudok,nem értem se a szöveget,se a hibát...erre kérnék segitséget...köszönettel...üdv!

Comments
Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv ! Ha jól értelmezem , a negatív kell , de az asztalon csak a vezetékre kötötted , ami nincs vagy nem megy sehova . Az autóba meg maga a rádió egyből testet kapott ( Úgy mint a kanászok mikor rábízzák a rádió testet az antanna árnyékolásra.)
Öreg Tom

0

jancsika
jancsika picture

jo napot mindenkinek--nos elöször bocsánatot kérnék,hogy tegnap nem jelentkeztem,késöbb értem haza,igy rádiókkal nem foglalkoztam,de a lényeg ez a seltronic megoldodott! mivel van AV kimenete,gondoltam összekötöm a TV-vel,és láss csodát,müködik a TV-ben is,meg a saját kijelzöjén is,de a saját kijelzön csak addig mig az AV dugaszok a TV-ben voltak,ahogy kihuztam,az üzenet megint megjelent...magyarázat: az AV kimenet,video csatija nem volt a rádió testre közösen kötve,hanem csak a két hangkimeneté,de ha összeköttem valamivel,akkor közös test pontot alkotott,igy ez a vezeték is GND-re került,amely haladt a proceszor fele,de a tápdugasz fele is,de ott már nem volt kötve sehova,gondolom ide jött volna az a parkoló vezérlés,de úgy látszik a mai világunkban,egy darab drótot is sajnálnak,s mivel gondolták azokat a dugaszokat úgy is be kell kötni valahova,kitalálták ezt,de én most úgy is tettem,mert ha jövöben is netalán hozzám kerülne,ilyen kész átverésben :) ne legyen részem...az autóban persze müködött,ugyanis azok a kimenetek tényleg be voltak kötve egy másik kijelzöre,amely a hátul ülöknek volt beszerelve,igaz mikor a gazdinak emlitettem az üzenetet,csak nézett mint egy ufo-t...na,de tanultam ebböl is,és köszönöm a hozzászolásokat...üdv!

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz jancsika!
Gratulálok, a türelem, elnyerte méltó büntetését.
Sok verzióval találkoztam, de ez minden képzeleten túl tett.
Köszi az infót, ezt megjegyzem.
Üdv:
exGelkás

0

city217
city217 picture

Szia ExGelkás.
Először is én is gratulálok.
Közben jót mosolygok magamban, mert szétnéztem a net-en ezzel a cuccal kapcsolatban, és volt egy hirdetés ahol hibásként árulták ezt a rádiót. Pár ezer volt az ára ugyan ezzel a "hibával". Lehet szólni kellene neki?! :)
Üdv.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz city217!
Megvenni, "megjavítani" eladni sorrendet érdemes betartani! :D
Üdv:
exGelkás

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Küld a linket ! :D

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv !Sok DVD-t bekötöttem és használtam. Pioneer , JVC , Kenwood , Clatronik , Zenec stb.
Mindegyiknél BRAKE - PARKING - vagy PARKING BRAKE van, testre (negatívra) kötve .
A sebeség függő áramkör csak a hangerősséget befolyásolja.
Ha mégsem akkor ez a kivétel.
Öreg Tom

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A sebesség jelet valóban felhasználják a sebességfüggő hangerőállításhoz de van olyan komolyabb készülék ami tudja azt a funkciót, hogy pl dugóban araszolás közben nézheted a TV-t vagy DVD-t. Sőt van olyan extrém alaklmazás gyári rendszereknél, hogy sebességjelből vezérli a GPS rendszert a műholdvétel elvesztése esetén (pl:hosszú alagút). Ezek a készülékek még a váltókar hátrameneti állását is figyelembe veszik és gyroszkoppal pontosítják a gépjármű helyzetét a műholkapcsolat újraindulásáig. De ez már tényleg nagyon luxuskategória de ott nem engedhető meg, hogy a 800 000 Ftos gyári rendszer bejelentse hogy a műholdvétel megszünt.

0

Kari
Kari picture
*****

Hallo!
Az összel hallottam, hogy a nagyhirü(nek mondhato) svajci Gotthard alagutban az iden 2 (vagy talan 3x is) baleset/teljes lezaras volt, mert bent közölte a GPS masinka, hogy "fordulj meg mert gond van elötted"! :jajj:
Mindegyik esetben oktalan volt a bemondas, s legalabb is 2x rendes baleset keletkezett belöle :hmmm: ...
Kari

0

city217
city217 picture

előtted írták hogy az alagútban nem működik a szerkezet.
Akkor most mit is olvastál? :(

0

Kari
Kari picture
*****

Mindenki döntse el maga...
A Gotthardban ugyanis (leven nem 20 meter hosszu) "sugarzo kabelen" bejatszak a jeleket :beee: , eppen ugy mint a szokvanyos radioprogramokat is ... A megoldas reszletei viszont nem ismertek szamomra.
K.

0

Kari
Kari picture
*****

Miutan az ismerösök elmondasa szerint napokig tema volt a radiojukban: nyilvanvaloan en vagyok ki mindent öszzekever, vagy engem kevernek nemelyek akarkivel össze :villa: ...
K.

0

city217
city217 picture

Igen.
De inkább mondtad volna a szellőzőket, mert az van bőven. A másik, te nem kevered az utinform-al, mert az szokott ilyet mondani, a gps nem. Na mindegy hagyjuk, csak ne higgy a szóbeszédnek.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: külföldön működnek olyan GPS-ek, ami forgalomfigyelő információkat adnak.
Itthon is kísérleteznek vele.

Bálint

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Lehet egy feszültségfigyelő áramkör is, hiszen menet közben magasabb a feszültség, mint álló autónál. Próbáld meg a tápot csökkenteni az ésszerűség határain belül.
Üdv! Kalex

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdv Kalex !

Nem bonyolítjál el annyira, hogy feszűltséget figyeljenek. Kétféle variáció van: az egyik ami a kéziféket figyeli a másik verzió pedig a sebességjel fügvényében kapcsolja le 5 km/h felett.

File csatolás: 

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Én is keresgéltem a net-en, arra jutottam hogy van ennek egy távja is. Nem lehetséges hogy azzal megoldódna a baja? Ja és van még több ki-be menete, lehet hogy valamit nem kötött be. :)
Üdv

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

A szöveg kb így hangzik: Figyelem! élvezd csak a hangot vezetés közben...

Valamiért azt érzékelheti, hogy mozgásban van...Valami rezgésérzékelő cucc lehet benne?

0

jancsika
jancsika picture

köszönöm a gyors válaszokat,de a cucc egyáltalán nem mozog,mert "mütőasztalon" van,és egy vezetékkel sincs több mint a szokott rádióknál,GND,2 darab +12volt,a negy darab hangkimenet,es antenna power kimenet...csak ennyi kivezetes van...legalábbis az én esetemben...üdv!

0

Oszi11
Oszi11 picture

Sziasztok,

Nem lehet, hogy a gyújtáskapcsolóról érkező 12V kapcsolja be ezt az üzenetet? Kösd ki a gyújtáskapcsoló 12V-ját, és csak az akku vezetékét hagyd bekötve!

Üdv,
Oszi

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A gyújtáskapcsoló nem befolyásolja hiszen álló helyzetben járó motorral lehet nézni pl:dugóban.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ha az autóban lévő vezetéket nézed abban általában valóban nincs több. De a rádiók táp kivezetésén több jel is megy ki illetve be példáúl erősitő távvezérlés, sebességjel, motoros antenna, dimmer, stb... . Ha csak egy sima tápot kell adni arra valóban elég 3 vezeték.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz jancsika!
Pedig meg kell azt keresni, mert a készülék önmagától nem tudja, hogy mozog, avagy nem az a jármű!
Üdv:
exGelkás

0

jancsika
jancsika picture

szervusz exGelkás--hát holnap megfogom keresni az áramkörön,mert kivezetéseken már nincs mit nézzek :) ...csak tudnám idáig hogy használták :) ...amugy mechanikai problémával hozták,és nem mondták hogy kép nincs :D ...de jelenleg ez van...üdv!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Az autós DVD-k nek van egy kivezetése amit a kézifék behúzását érzékelő kapcsolóra kell kötni. Ez akadályozza meg hogy vezetés közben a kép figyelése elvonja a figyelmet. A vezeték általában "Hand Brake" felirattal van ellátva. Tesztelése úgy történik hogy test kivezetésre kapcsoljuk.

0

Zsooti79
Zsooti79 picture
*****

Így van. :yes:
A rózsaszín kézifék vezetéket össze kell kötni a fekete test vezetékkel. :oke:

0

Zsooti79
Zsooti79 picture
*****

warning! enjoy sound only while driving = figyelmeztetés! élvezni a zenét csak vezetés közben. :)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:vagy talán így ,
élvezni vezetés közben csak a zenét....

Bálint

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
No akkor magyarjuk már ki: Figyelem! Vezetés közben csak a zenét élvezd! :oke:
Üdv! Kalex

0

jozsi21
jozsi21 picture

Csak egy hiba,nem zene hanem HANG (Sound).

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Sziasztok!
Addig magyarítjátok, míg a végén az jön ki, hogy: "Hangos élvezés közben ne vezess!" :rohog:
Üdv: Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Van úgy hogy a sound soul! :)
Üdv! Kalex

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: 2.

Bálint

0

Sponsored links