You are here

Rowenta CF 9000/B hajformázó szétszedés

11 posts / 0 new
Last post
veze
veze picture

Sziasztok!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy a a címben emlitett hajformázót hogy tudnám szétszedni, anélkül hogy szétbarmolnáma külsejét..
igy néz ki a dolog:
http://www.menafn.com/updates/pr/CF9220cheveux1ROW.jpg
semilyen csavarfejet vagy rejtett/besülyesztett stb csavart nem lehet látni rajta sehol. Ha leveszem a csavarós kefét az elejéröl és belenézek, ott sem látható
Gyanítom hogy aranyszinű betétmüanyag lepattintható a tetejéről, és az alatt vannak a csavarok ami összetartja de nem bírom azt sem lepattintani mert ha aláfeszítek nem enged, és látszik hogy az éle alámegy a háznak és fogja.. Ha jobban feszitem, már belevág a csavarhúzó a müanyagba de akkor sem enged. Nem akarnam roncsolni.. Mi lehet a trükkje? esetleg valaki kapott már szét ilyet?
Az az vele hogy a meleglevegöt hajtó ventillátor valamiért nem megy benne, talán szorul, ( ritkan volt használva) talán rossz, ezért az fütöszál gyorsan felfüt hütölevegő hiányában és akkor a védelme lekapcsol.. viszahül és ujra elindul, de ugyanez van akkor is. Mindenképp szét kellene szedni mert ráolvasással már nem javul meg:)
köszönöm a tanácsokat elöre is

Comments
Macimester
Macimester picture

Melegítsd a házat, mondjuk egy hajszárítóval vagy hőlégfúvóval, óvatosan.
Azután könnyebben szétpattintható.
Általában ez a megoldás bejön.

0

veze
veze picture

Egyelőre még nem sikerült sajnos:( a feszegetés megy de nem enged sehol inkabb törne már. probaltam elöl is ahol a kefét kell beledugni.
tulajdonképpen nem jol irtam le a hibajelenségét, valoban azért kapcsol le mert túlhevül, de forog a levegöt fuvato motor, (hallatszik) de kb a tizede fordulatszámmal mint kellene ezért nem szállít semmi levegöt..

0

veze
veze picture

megoldódott a dolog..
a végén lévő kerek tekerös fokozat állító gombot ki kellett huzni és igy mostmár a végét le lehetett imádkozni:)
a trükk az volt hogy a tekerö gombot CSAK 1-es állásban lehetett kihuzni, 2-es állásban max beleszakad, mert volt alol egy pici "karja" és az a vájat amin az át csuszott kihúzáskor, csak 1-es állásban állt felette. Persze ez kivülröl egyáltalán nem volt látható:)
innentöl aztan már ment tovább a szétszedés
egyetlen csavar sincs benne ami összetartja csak össze van pattintva hosszában is, amit a két végére "sapkaszerüen" ráhuzott, fülekkel bepattanó idom tart össze.
a hiba oka az volt, hogy a levegöt szállito motor tengelyén hosszirányban elmozdult a ventillator kerék, laza volt kicsit a ventillátor "agy" Mikor kiszerelés után elinditottam, ugy belekapaszkodott a levegöbe hogy lehuzta magát a tengelyröl.. szóval ennyire volt laza..
a készülékben is "lehuzta magat" a tengelyröl annyira hogy a házhoz ért és nem bírt rendesen forogni. visszatoltam(kb egy centi szélesen fekszik a tengelyen) kapott egy kis pillanatragasztót és azota szépen müködik.
csak kicsit a feszegetés nyomait örzi..:(
Hát ennyi volt, tanulságképpen irtam le másoknak ha így járnának.
Köszönöm mindenek a segítő hozzászólásokat!

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Hasonlót szedtem szét, de meg nem mondom már hogy volt összerakva. Az biztos, hogy nyom nélkül szerelhető volt. Annak a kefét forgató fogaskereke volt 3-ba törve...pár hétig kerestem hozzá, aztán megragasztottam azt hiszem, működött... :) legalábbis addig, amíg visszaadtam.

Üdv
Inhouse

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Még próbálkozhatsz a kapcsolók óvatos lehúzásával az alá is szoktak csavart rakni.

0

city217
city217 picture

Szia.
Sajnos amire gondoltál /az aranyozott/ részt le kell szedni, és tényleg nyoma lesz. De ha csak rábeszélsz, attól nem javul meg. A hálózati vezetéknél próbálkozz, és nem biztos a motor, lehet hogy dióda hibája van. Habár nálam már volt egy amelyik tele volt hajjal, kijött belőle egy paróka. Lehet hogy lesz egy kis szépséghibája, de legalább működni fog.
Üdv

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Amit szétszedtem annál a kábel bemenetnél volt összecsavarozva. Az forgókábelos volt. Általában feszegetni kell "okos enged" alapon.
Üdv

0

veze
veze picture

ez is forgókábelos, ott se láttam csavarokat de majd jobban megfeszegetem:))

0

city217
city217 picture

Szia.
A forgókábelt ne feszegesd, mert nem ott jön szét, és ha az elromlik akkor tényleg dobhatod ki. A dísz burkolatot szedd le, az karmosan több vájatba van beillesztve. Hátul kezdjed. :)
Üdv.

0

veze
veze picture

a forgókábelt nem feszegettem, az egész hátsó felét amibe a forgokábel is van, annak az aljat sikerült"lepattintani" szóval az engedne de felül ahol a kerek forgatós kapcsolo van 1-2 es állással (itt a képen a végén a kerek)
http://www.imageserve.info/img_store/2011/01/04/b/b2d10d7917047054540fb2...
ott nem enged. kihuzni kipattintani nem lehet azt a kerek kis tekerös kapcsolot már majdnem hajlott..de nem engedett:) inkabb beleszakadt volna. most itt tartok..

0

Sponsored links