You are here

PC jelszó

10 posts / 0 new
Last post
jancsika
jancsika picture

sziasztok--kb 3 éve van vonalas netem,és ma este olyat csinált,amit még soha,tehát röviden: netezés közben egyszer csak elöjött a stand-by háttér,nálam a tipikus windows kék alap,és kiirta hogy valaki csatlakozott a gépemhez,és a kikapcsoláshoz,valamint az ujrainditáshoz jelszót is kért,és ugy tudtam megszabadulni tőle hogy kihuztam a net kábelt egy percre,utána elindult normálisan,de ez a jövöben ne történjen meg,mit tehetek? persze elore is az a kérdésem,hogy valoban rá tud valaki csatlakozni engedély nélkül,föleg kivülröl,vagy csak azok akik a modemre vagyunk kötve,3-an vagyunk rajta...modem: speedtouch 546...ez tartalmazza a routert is...szeretnem elerni,hogy csak engedelyemmel tudjanak csatlakozni,es ne a hatterben,anelkul hogy ne lassam,milyen beallitas kell? sajnos nem ertek a szamitogepekhez,igy minel egyszerübb nyelven kerem a beállitásokat,persze ha van ilyen...op:magyar windows xp,köszönöm...üdv!

Comments
szarvasember
szarvasember picture

Szia Jancsika!
Valószínű hogy hálózaton belül az egyik gépről tréfáltak meg, de ezt könnyen tudod ellenőrizni ha belépsz az admin felületre lapra ami alapból itt lesz ha jól emlékezek...192.168.1.254 , itt a home network lapon látod h kik is csatlakoznak.
Üdv.

0

jancsika
jancsika picture

szia szarvasember--igen latom kik csatlakoznak,de a modemre,de engem az erdekelne hogy a gepemre ratudnak-e csatlakozni :D ,es ha igen,hogy lehet megoldani hogy csak enedellyel legyen lehetseges...ha lehetseges :D ...udv!

0

szarvasember
szarvasember picture

Hi jancsika!
Minden lehetséges :)
Akkor egy tűzfal a megoldás mint Kalex is ecsetelte kicsit lentebb.
Pl ez egy ingyenes és használható program.
http://www.comodo.com/home/internet-security/firewall.php
Üdv.

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!
Kezdd azzal, hogy lejelszavazod a géped saját és a rendszergazdai felhasználói fiókját, és kikapcsolod a filemegosztást. Régi szép idők, amikor még mindenkinek XP-s gépe volt a koleszban, és minden ötödik ember zárta csak be a hátsó kijáratot...!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ezen csak a karbantartott tűzfal és vírusirtó, valamint a rendszeresen lefuttatott kémprogram eltávolító tud segíteni, illetve megelőzni.
Nekem egész szépen gyarapodik az IP feketelistám, amit a blokkolt címek alapján bővítek.
Üdv! Kalex

0

szarvasember
szarvasember picture

Szia Kalex!
Te valami nagy titkot rejtegethetsz ha mindenki a géped tartalmára pályázik:)
Üdv.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nem tudom miért a nagy érdeklődés, de néha passzióból visszakeresem a kíváncsiskodók adatait. Mit mondjak. A Föld minden zeg-zugából jönnek a robotok. Aztán szépen felkerülnek a feketelistára és nincs velük többet gond. Persze első alkalommal sem tudnak bejönni, de akkor még csak ideiglenesen blokkolódnak.
Üdv! Kalex

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Az a lista csak arra jó, hogy idegesítsen, mikor felbukkan. Régebben és is elszórakoztam IP szűréssel. Mindenféle egyetemekről meg jogvédő szervezetektől érdeklődnek, de nem sok vizet zavarnak, hacsak nem nagyban űzöd a feketeipart. :hmmm: :beer:

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nem idegesít, mert nem dobatom fel az ablakot. Hetente egyszer átnézem, aztán aki sokat szerepel az leszerepel. :rohog: :oke: :beer:
Üdv! Kalex

0

Sponsored links