You are here

Loewe Calida

7 posts / 0 new
Last post
fleza
fleza picture

Szevasztok!
Ez a Q2100 ch-s készülék képcső cserés volt még tavaj.Az eredeti: A68 ESF002X43 volt. Helyébe A66 EAK552X44 kerűlt. Akkor az eltérítésben annyi hiba maradt (mai napig),felső részen néhány viszafutási csík.
Most újra elővettem és próbáltam a fókusz állítást. Azt tapasztaltam, ha leveszem annyira ,hogy a kép elmegy és lassan tekerem vissza,mielőtt a kép meg jelenne,bejön a felső részen a képen látható viszafutás,de mintha ez egyben visza hajott lenne.Tovább tekerve beugrik a kép aminek a felső részén (csak sötét képnél és szélesvásznú képnél) látható a 2-2 fehér és piros visszafutási csík.
Tapasztalt kollégákat kérnén,hogy lehetne ezt meggyógyítani?
Bocs a hosszú leírásért.
Köszönöm.

üdv:Géza

File attachment: 
Comments
geza682
geza682 picture

Hello! Képeltérítés 100 miko - 470 mikro csere. Ott valahol a képeltérítő fokozatban van a hiba. Üdv. Geza " Kioltó impulzus" a sugár visszafutási ideje alatt lezárja a képcsövet.

0

fleza
fleza picture

Szevasztok!
Persze,hogy G2-t akartam írni.
Megpróbáltam rá tenni az eredeti cső eltérítőjét.Így megszünt a visszafutás.
Viszont be kellene állítani az EW-t(közép felé behajlik).
Szeretném kérni,ha valaki megtudná mondani,hogy lehet a szervizmenűt elő hívni?
Köszönöm:Géza

0

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! Az előlapon van vagy TV , vagy körbemutató nyil,ezt nyomkodod ötször, mikor megjelenik a SERVICE - gyorsan megnyomod a távon az M gombot. De ezt 1 másodpercen belül! :oke:

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok!

Ezt találtam:

"Go to 'SERVICE' in menu and then quick press
'MENU' on the RC. Select: yellow cursors.
Adjust: +/-. Store: 'X'. Exit: 'TV'."

Üdv:
Fülesmester

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Nem lehet hogy a G2-őt akartad írni? Azok csíkok a kép felső részén a függőleges eltérítőből származhatnak,az általad leírt képcsőcsere miatt is keletkezhetnek, ha nagyon eltér az eltérítő tekercsek impedancája. Nézd át a függ.ic adatlapját,a visszacsatolásban kell legyen egy kis értékű ellenállás(1 ohm körüli),ha kismértékben csökkented,növekedni fog a képméret,de eltűnnek a csíkok. Ezután állítsd be a megfelelő képméretet. Természetesen mindezt akkor ha már végig ellenőrizted az egész függőleges fokozatot,és mindent rendben találtál. Üdv!

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Megnéztem a rajzon: R574 az ellenállatka amiről beszéltem. Mielőtt nekiállsz ellenőrizd(cserélheted egyből):C573,C574-et. Jó munkát!

0