You are here

JVC VHS Fejdöntögető mechanizmus

11 posts / 0 new
Last post
petyka2
petyka2 picture

Üdv mindenkinek! Ugyan megoldottam a keresett alkatrész-egység kiiktatásával, de azért hátha lenne valakinek bontott, nem törött példánya. A képen látható alkatrész, a JVC által alkalmazott "Dynamic Drum system" zajcsíkmentes képen keresést teszi lehetővé. A HR-S, illetve normál VHS vonalon a HR-DD típusmegjelölésű magnókban lelhető fel ez a mechanikai egység.

File attachment: 
Comments
djlatino
djlatino picture

nagy az isten állatkertje.
szerencsére a videot még ma is panasonic-nak hivják. pedig sajnos ez is nagy "fejlödésen" ment keresztül a "g" mechanika ota.
.
zene az élet. http://djlatino.vv.cc

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!
Nos ilyenem nincsen.
Hála a mindenhatónak (aki a maga hasonlatosságára engemet is megteremtett :rohog: ) még nem is volt szerencsém hozzá.
A kitalálóját szívesen beutalnám
Ide.
Üdv Tibi.

0

petyka2
petyka2 picture

Szia! Ha normális anyagokból csinálták volna, hatalmas ötlet lenne. Csak hát az anyagválasztás enyhén szólva is botrányos. Az ominózus szerkezet egy HR-S9500 elméletileg digitális TBC került bele. Olyan képet produkál, hogy enyhén szólva besz@rtam, pedig megfordult már egy-két szerkezet a kezeim között. Ezért is gondoltam rá, hogy jó lenne eredeti formájába visszaállítani.

0

djlatino
djlatino picture

a tbc az jo dolog. kivéve ha nagyon köhög. de mit sem ér ha az egész mechanika lötyög, kovájog. erre a legjobb példa a philips. a legtöbb szabadalom, eredeti ötlet, ujitás, ebben van benne. oszt mégsem ér egy ruppot sem. ugy szar ahogy van. annyira hogy nálam otthon behajtani tilos tábla van kitéve minden philips termékre.
.
zene az élet. http://djlatino.vv.cc

0

petyka2
petyka2 picture

Nagyon szép színeket produkál, CRT-n nézve a DVD Y/C és az SVHS felvétel között csak egy hangyaf@sznyi különbség volt. Van szemem hozzá, a sokak által magasztalt FS200-as panát simán legyűri. Mondjuk a Pana TBC-k -mind az FS200-ban, mind a HS1000-ben- mintha függönyt húzna a kép elé, mintha valami zavar lenne lejátszás közben. Azért ez nem philips! Járt nálam a talán legnagyobb, elől kerekórás, szürke rettenet, felért egy katasztrófával. Az a gond, hogy mire kiforrottak az elektronikák, addigra már a mechanikákban nem volt anyag. Nálam a G mechanikás pana mechanika a best, bár a JVC is gyártott stabil mechanikát, külön volt a főtengely, illetve az idler motor. Ebben a csodában ahogy néztem, egy thomson mechanika dolgozik, szerintem ez volt az utolsó mechanika a JVC videómagnóiban, bár 2001 utáni tipus még nem fordult meg nálam.

0

djlatino
djlatino picture

"JVC is gyártott stabil mechanikát, külön volt a főtengely, illetve az idler motor."

az még ugy 86 tájékán lehetett.

sajnos hiába fejlödik az elektronika ha a mechanikát lekvárbol készitik. ezért került a történelem szemétdombjára minden video. van helyette dvd. ami még a philips-nél is hulladékabb. de a helyzet nem reménytelen. már vannak hdd-re rögzitö ketyerék is. az legalább korrekt. mi meg muzeumszökevények javitjuk majd a müemlék videokat.
.
zene az élet. http://djlatino.vv.cc

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kár, hogy kevés a műgyűjtő.

Bálint

0

Szadista
Szadista picture

Sziasztok .

Azért én még el dugtam magamnak egy felültöltős videót a Munkácsi Color mellé. (hiába öregszem)

Üdvözlettel :Laci

ui. csak azért kellet dugni mert az asszony szanálni akarta , de inkább az asszonyt szanáltam pedig egyidős volt a TV-vel de hát a TV mégis csak kevesebbet beszél :taps2: :oke: :beer:

0

Inhouse
Inhouse picture

Olvasom...mondom mit akart az asszony, ami miatt meg kellett dugni..ohhh...bocs...

Üdv
Inhouse

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
"de inkább az asszonyt szanáltam pedig egyidős volt a TV-vel"
Az ilyen asszonyt szanálni is kell a portáról! :oke: :beer:

0

Sponsored links