You are here

Panasonic Z7 sasszi

8 posts / 0 new
Last post
elektrobi
elektrobi picture

Sziasztok!

Kis segítség kellene a fenti készülékhez 21 "-os .Lehet volt már itt is róla szó azért leírom mi van. A tulaj elmondása szerint az utóbbi hónapokban a tv bekapcsolás után nem mindig indult.Ezen ő ütögetéssel segített és indult végül egyszer menet közben állt meg és azóta csak kis led villog.A készüléket kibontva komoly kh-t nem találtam és zárlatos dióda illetve semmi sérülés nyom .A nagy táp is beindul de le is áll. A sorvégtranyón is mérek feszültséget egy pillanatra és ennyi.Van valakinek ötlete? Előre is köszi!

Comments
stomi
stomi picture

Sziasztok!
Ami jellemző a Panákra, az a képeltérítő IC lábainak körberepedése.
Nem mindig látszik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture
***

Üdv!

Nekem is Pnám van, egyszer csak lekapcsolt, és villogott. Abban is a képeltérítő forrasztása adta meg magát, meg még pár dolgot át kellett forrasztani, bár azoknak nem volt köze a megálláshoz. Azért jó dolog, hogy inkább megállnak, mint hogy kiengedjék az éltető füstöt magukból.

Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz elektrobi!
Tipikusan kontakthiba! Próbáld a kiemelt alaplapot óvatosan megfeszegetni, és keres hajszálrepedt forrasztásokat.
Különös figyelemmel az IC lábaknál.
Talán egy hónapja átkoztam a trehány beültetést, mérgemben átforrasztottam néhány gyanus lábat, és az egyik a pákára rögtön egy nagy lyukat generált az IC láb körül.
Üdvözlettel:
exGelkás

0

Vote up!

You voted ‘up’

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Okés, hogy a nagy táp elindul, de a feszültségek rendben vannak? A sorvégtranzisztor nem zárlatos? Kösd le, tegyél helyette be egy 60 wattos izzót úgy, hogy egyik lába a kollektor helyén, másik a földre. Beindul így?

DM

0

Vote up!

You voted ‘up’

geza682
geza682 picture

geza682 Hello! Én is kép eltéritő ic láb forrasztási hibára tippelnék , de volt olyan is, hogy a csőszegecs és a panel közt nem volt kontakt, pl: sorkimenő lába úgy emlékszem onnan kapja a tápfeszt a képelt. ic.

0

Vote up!

You voted ‘up’

elektrobi
elektrobi picture

Nos az igazság az ,hogy rég jártam erre (az oldalon) és közben a rajzot is letöltöttem és megoldás is megszületett.Az ügyfél addig csapkodta a tv-t ,hogy a függ ic csont zárlatos lett .Miután kiforrasztottam már szemmel látható nyomai is voltak a lefüstölt ic-nek.De még egy impulzus diódát is zárlatba vitt .Amúgy mindenkinek köszönöm a hsz-eket.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture
***

Szia!

Ezt már több helyen is olvastam, és tapasztaltam a sajátomon, ezekben a Panákban az a leggyengébb láncszem. Kicsit alulméretezték a hűtését, így elsőként az kezd el szórakozni. Ez csak akkor bosszantó, ha saját készülékről van szó, egyébként pedig valamiből meg kell élni :-)

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’