You are here

JVC AV-21JT5 képeltérítési hiba

8 posts / 0 new
Last post
bohi59
bohi59 picture

Sziasztok!
Segítséget kérek, feladtam, nincs több ötletem! A jelenség: kép alsó felét felgyűri, 5-7 perc után a kép kisimul,normál geometriájú lesz. A tv TDA 1771-el megy, (cserélve), az összes elkó cserélve-( ESR-rel mérve kicsit gyengék, de nem jelentősen)-a képeltérítő fokban. Változás semmi. Nanók kicserélve-semmi. Táp nem változik -27V-, nem brummos, szűrő elkó cserélve. Ellenállások ha csak el nem b....tam nincsenek felnyúlva. Fűrészfog szép, nem változik. Itt a vége- meg az ötleteimnek is! Ha van valakinek, kérem ossza meg velem! Előre is köszi!

Comments
arnold
arnold picture

arnold
Egyetétek Fülesmesterrel a legtutibb ilyen esetekben a fagyasztó spray,nekem többször is segitett.

0

bohi59
bohi59 picture

Egy fél flakon fagyasztó sprayt elfújtam, az asszony hajszárítóját majdnem leégettem, semmi! Mérgemben befújtam az eltérítő tekercset és megjavult! Hogy tartós lesz-e nem hiszem, de holnap reggel, hidegen kiderül! Mindenkinek nagyon köszi a segítséget!
Attila

0

sorpocak
sorpocak picture

Szia!
R303,c307,R302,az ic 8-7 lábán az alkatrészek,flyback kondi, dióda,az ic tápkondija? Ha ic-t cseréltél, ezeken kívül mást nem tudok.Esetleg eltérítő tekercs is lehet .A vertikális alsó fele menetzárlatos. Csak próbával behatárolható.Itt nem látok kicsatoló elkót, de a föld felé lehet szakadt kondi, vagy ellenállás.
Üdv:Sándor

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Mérés nélkül cseréld, vagy fagyi-spray-el fújogasd meg egyenként a kis értékű kondikat és a nagy ohmos ellenállásokat a fűggőleges végfok áramkörében. (CC506, C304, C307, RC309, RC313, R525)

Cseréld a C306, D303, R303, R301 elemeket.

Üdv:
Fülesmester

0

elbandi
elbandi picture

Szia!

Ez tipikusan eltérítő tekercs kicsatoló hiba szokott lenni, ritkábban a visszacsatoló ágban lévő . Itt C303 és C304.

0

schmiditv
schmiditv picture

Szia. ez pedig elko hibának tünik (100uF, 35V) az IC- is (dioda nem hinném) csinálhat ilyet, de ezeket cserélted, tehát akkor esetleg a 8v, vagy probáld hüteni ill. melegíteni. Ennyi. Üdv.: Imre

0

bohi59
bohi59 picture

Holnap reggel futok még egy kört, aztán beszámolok mire jutottam!
Köszi. : Attila

0