You are here

Whirpool AWT 5108/3

7 posts / 0 new
Last post
patiqs
patiqs picture

Sziasztok!

A munkatársam gépének vezérlése adta meg magát.

Szerintem sajnos proci, mert a PR4-2 -es láb egy triac-ra érkezik ennek gate-je megy fel közvetlenül a proci paneljére. Ez a triac pedig felrobbant. (a maradványiból sejtem csak, hogy triac)

Gondoltam megnézem, hogy egyébként megy-e. A tápkondira (CR5) akasztottam a labortápot és akartam 5V-ról meghajtani, de már 1-2V környékén is 7-800mA-t vett fel és a proci is főtt.

Lehet ezzel kezdeni még valamit? Honnan lehet beszerezni másikat?

Comments
sorpocak
sorpocak picture

Szia!
Nemrégiben volt egy ilyen mosógép nállam, illetve az elektronikája, mert azt hozta a mosógépes haverom.
Ott is ez a triac volt szétrobbanva. Helyette egy p0102DB lett berakva(a z0107ma helyett, teljesen láb kompatibilis) és működött. Én kicserélném a helyedbe és nem külső tápról járatni.Most is van épp előttem egy ilyen és azon ilyen pozicioszámokat nem találok. Ami nálam volt, az sima whirlpool elektronika volt, semmi külön panel. Ez eredeti volt.Semmi külön panel, meg miegymás.A triac g-tje egy 470k-s ellenállással megy a proci lábára. Azt a két lábat, ami a zárlatot okozta,PR4-2 -s láb, átvizsgálnám. Nekem ritkán volt proci bajom. A 100egynéhány panelből tán ha volt 4-5 darab.Akkor is csak azért, mert a programkapcsoló két érintkezője összeragadt.
És jó tanács, az 1 mikrós kondit(c29) cserélni!
Üdv:Sándor

0

patiqs
patiqs picture

Szia!
Szerintem nem ugyanarról a panelról beszélünk.

Szép napot!
Sanyika

File csatolás: 

0

patiqs
patiqs picture

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Szép napot!
Sanyika

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Próbáld meg itt megnézni: http://www.pongraczkft.hu/alkatresz.html . Szokott lenni bontott alkatrész is. A mikrovezérlő még beszerezhető lenne a panelodhoz de a bele való software beszerezhetetlen.

0

sánta jozsef
sánta jozsef picture

Szerbusz itt be tudod szerezni a program kapcsolót. http://bolthely.hu/orczy/kereso/whirlpool&oldalszam=8&rend=&irany=&min=0...

0

kolya61
kolya61 picture

SZIA !
Igen,cserélni az egyész programmkapcsolót!
Whirlpool service.

0