You are here

LCD monitor ACER AL1713 kontraszt -962??

5 posts / 0 new
Last post
purke
purke picture

Udv tanyasiak!
A fent emlitett monitoron egy olyan hibam van hogy a kontraszt -962 all es nem lehet elmozditani, elsodleges hiba az volt hogy nem indult, a QPI-701B 490211400100 panelen,rossz volt egy ellenalas es harom elko, mindenesetre az osszes elko cserelve, bekapcs es szepen indul a monitor,na most a fenyero es a kontraszt -962 mutatott,a kepen is ugy mutatkozott hogy nincs eleg fenyereje,eloszor azt hittem hogy valamelyik ccfl cso vacakol,de mivel aranyossan sotet volt a kep, es kontraszt feny -962 van,megprobaltam a fenyero allitassal ami sikerult is ugy kb 5 percig tartottam a + gombot, es elert a 0-ig, es utanna normalissan szabalyoz 0-100 ig,a hang is -13 on volt es azt is mokor elerte a 0-at utanna 0-100 kozott maradt (habar hangszoro nincs a monitorban), most ami az erdekes hogy a a kontraszt az nem akar megmozdulni,stabilan kitart a -962 melett (meg megfazik a kis butus), a rajzat megtalaltam itt a tanyan, dampot kerestem hozza a netten de nem talaltam,ja meg az is idetartozik hogy a csatolt kepen a -962 utan van egy 100-as, az a 100 as valtozik a fenyero szabalyzassal,es az mindig megegyezik a fenyero bealitassal, szerintem annak a 100 semmi keresnivaloja a -962 utan,szoval valoszinu hogy SZOFTVER HIBA,valami otlet estleg valakinek lenne-e damp tartalom, van benne egy 24c04 es egy 24c02,szerintem a 24c04 kellene. udv

File attachment: 
Comments
stomi
stomi picture

Szia!
Én tennék bele egy üres eepromot.

0

purke
purke picture

Mind a ket eepromot megprobaltam uressen es csak anyit valtozott hogy a feny -1-tol 99-ig megy,most mar abban sem vagyok biztos hogy szoftver hiba, meg valami otlet?

File csatolás: 

0

sevcsa
sevcsa picture

Szia!

Neked gondolom már nem segít 4 év után, de másnak még segíthet: nekem most volt egy ugyanilyen Acer monitor. Túlvezérelt volt a kép, nagyon világos volt, alig lehetett látni valamit. Kicseréltem mindkét eepromot, és utána jött elő az általad is leírt jelenség: kontraszt -962, kép nagyon sötét. A megoldás az volt, hogy be kellett lépni a szerviz menübe (jobbra/balra nyíl egyszerre nyomva tart tápkábel bedugása közben), és azonnal helyreállt minden, nem is kellett semmit csinálnom a menüben.

Üdv,

sevcsa

0

purke
purke picture

Szia stomi!
Tv-k be szoktam,itt meg eszembe sem jutott, lehet hogy en is lefagytam? Felretettem, de mindjart visszakerul az asztalra is megprobalom. koszi ,egy probat meger.

0