You are here

Alaplapi memóriaaljzat cseréje

7 posts / 0 new
Last post
jbussh
jbussh picture

Üdvözlet!
Cserélt már valaki sikeresen memóriaaljzatot alaplapon? ha igen, kérem, jelentkezzen.
Előre is köszönöm!

Comments
jbussh
jbussh picture

Üdv!
Köszi Nektek is a hasznos tippeket!

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Több ötlet nagy lábszámú alkatrészek, tokok kiszedésére:
Vákuumpáka és Hőlégfúvós páka, szinte bármit kiszedsz ennek a kettőnek a kombinációjával, a legtöbbet úgy, hogy meg se mondják, hogy javítva volt.
ChipQuik nevű "forraszanyag". Nekem bejött, simán kiszedhetsz vele soklábú SMD IC-ket mindenféle károsodás nélkül, és egy másik panelre át is tudod ültetni. Maga az anyag keveredik a forrasztóónnal, és olyan 60-70 fok körül már cseppfolyóssá válik, ha elveszed a pákát még sokáig folyékony marad az anyag és nem szilárdul meg rögtön.

Sok sikert,
Üdv:

Krisztián

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Bar enm ekkora labszamu aljzathoz, de mar keszitettem mini kiforraszato "cin-fürdöt"_ca.4cm hosszu volt:
Az egy vastagabb, a csatlakozo labszaman/hosszan tulnyulo, vörösrez darab volt, mit melyitettem/furkaltam
a labak szamara (lehetett volna egy valyut/tegelyt is bele marni), s alulra pedig akkora furat került, hogy a Weller hegye jol belepasszoljan, amit egy szorito csavarral rögzitettem is. itt lehetsege, hogy ket fütötest is kellene alulra.
Amior szap lassan felfülik "a böszme T alakzat", szep lassan dagoltol bele a cinnt (elsö "begyujtasnal"), s alatartom a nyakna aholis a kiforrasztando elem müködik_gyorasan f felfogja meg a többretegü nyakot is melegiteni, s akar (hötüröbb) pusztakezzel is kiemelheted a foglalatot belöle...
Sok sikert!
Kari

0

jbussh
jbussh picture

Köszi a tippet Mindkettőtöknek! Ha lesz időm, no meg hangulatom, kipróbálom. Persze előtte még be kell szereznem egy aljzatot, mert ez DDR3. Sajnos kitört belőle pár érintkező, így a visszaegyenesítés nem megoldható.

0

Nativeelco
Nativeelco picture

Szia jbussh!

Én már cseréltem, igaz még DDR1 aljzatot. Egy rossz alaplapról hőlégfúvó segítségével vettem ki a donor foglalatot kesztyűben. A rosszat a jó alaplapról egy kisméretű csípőfogóval, darabokra csipkedve bő forrasztóónnal könnyebb kiforrasztani. Utána ónszívóval kiszívatni a lyukakat. Vigyázni kell a környezetében található alkatrészekre, fóliázatra, illetve a furat galvanizációkra. Tisztítás és átvizsgálás után, mehet bele a donor. Jó munkát.

0

szuts
szuts picture

Helló!

Még nem cseréltem, de hallottam egy olyanról, aki már látott egy olyat, aki...

De komolyra fordítva: Annak idején az Stamford/Acorp/Mycom szervízben volt egy nagyon ügyes srác (Csaba), és ő processzorfoglalatot úgy cserélt, hogy a tüskesort egy forró ónfürdőbe engedte bele. egyszerre melegedett az összes láb, és egyszerre lehetett kiemelni a foglalatot.

szuts

0