You are here

Samsung képhiba

9 posts / 0 new
Last post
demi0515
demi0515 picture

Sziasztok! Egy kollégám szólt hogy nézzem már meg a TV-jét mert a kép egy kis idő után elvörösödik. Samsung 66-os Thomson csővel, KS3A-sasszival. Elhoztam gondoltam csőhiba, bele próbáltam már vagy hármat de a hiba mindig előjön. Világosabb képtartalomnál a körvonalak elvörösödnek-sárgulnak. Okozhat-e ilyen hibát a sortrafó, vagy az RGB-végfok (STV 5109)?

Comments
george
george picture

szia
ezekne a gépekné gyakori a eprom hiba próblj bele egy tisztat
utanna beálitani a G2
Gyuri

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ez a sasszi roppant kényes a G2 és a katód kioltási szintek (Cutoff) beállítására. A VDP processzor katódonkénti szivárgási áram mérést végez, és ennek alapján állítja be az RGB fokozatok karakterisztikáját (a színegyensúlyt).
A pontatlan G2 beállítása hibás referenciát eredményez, ezért a szemre/érzésre történő beállításnál az AKB automatika az említett hibákat produkálhatja (hibás színegyensúlyt állít be).

A csatolmányban leírtak szerinti beállítást képcsőcserénél, EEPROM tartalom cserénél precízen el kell végezni. Néha egyéb áramköri elemek miatt is szükség lehet korrekcióra.
Csak ez a módszer ad korrekt megoldást!

Üdv:
Fülesmester

0

demi0515
demi0515 picture

Szia Fülesmester! Köszönöm, a csatolmányt már régebben lementettem és a beállításokat elvégeztem, igaz nem ábragenerátorral. Vissza tettem az eredeti csövet hátha csak a beállításokkal volt gond, de a vörös árnyalat világosabb tartalomnál előjön. Az RGB végfok STV5109.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A beállítást precízen a leírtak szerint kell elvégezni!

Nem lehet, hogy az eredeti képcső már elöregedett, a cserecsöveknél pedig nem végezted el a beállítást?

Üdv:
Fülesmester

0

demi0515
demi0515 picture

Szia Fülesmester! A beállításokat csőcsere előtt végeztem, most az eredeti csővel az RGB drive-okat 127-ről 70-re állítva jelentősen javult a helyzet. Maradhatnak ezek a beállítások ebbe a formába? Vagy okozhat valami hibát? Válaszodat köszönöm.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Minden képcsőfüggő.
Ha így jól működik, akkor maradhat, de én nem látom az eredményt.

Üdv:
Fülesmester

0

demi0515
demi0515 picture

Szia! A működésével nincs gond, és a kép is egész jó, úgyhogy így marad. Köszönöm.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia
Sortrafo nem, de az RGB IC okozhatja, de elotte probald felcserelni az RGB IC-be bemeno szineket, hogy akkor is a pirossal van-e a gond?

0

Sponsored links