You are here

feszültség átalakítás (AC-DC, DC-DC konverter építése)

58 posts / 0 new
Last post
szakiroli
szakiroli picture

Sziasztok. Egy olyan problémám van, hogy hogyan tudok előállitani kb.: 230v 50hz 500w pulzálló egyenáramot akár +12v-ból, akár egy inverter 230v-os kimenetéről? (tűimpulzusra lenne szükségem) Minden ötlet érdekel, előre is köszönöm a segítséget.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: bekaptátok a horgot?

Bálint

0

Stonhy
Stonhy picture

Szia!
Ha 50Hz-es tűimpulzus, az azt jelenti, hogy az 500Wattot közel nulla Ohmon akarod kivenni??? Pontosan mi lenne ez???
stonhy

0

szakiroli
szakiroli picture

Ez valóban egy csodatevő, úgyhívják, hogy elektromos halászgép. Gyakorlatilag külömböző elektródákkal a vízbe vezetve az anódhoz vonza a halat (elektrotaxis). Ez már részben halbiológia, gyakorlatilag ez a legkíméletesebb halászati módszer ami nem károsítja a halat csak rövididőre elkábítja, ezért fontos a pulzálló egyenáram és a tűimpulzus. Ugyanez váltóárammal elektrotetanuszt(izomgörcsöt) okoz, megöli a halat. Ez nemkívánatos a halneveldékben

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Készen lehet kapni 12/230-as átalakítót, hogy éppen hány wattos, az nem ugrik be, de van nagy teljesítményű is. A kimenetét szaggatod valamivel és kész a kütyü. Gondolom ez a része nem okoz problémát.
A működését ennek a "készüléknek" nem ismerem, de nem tűnik túl legális és állatbarát megoldásnak, a magam részéről maradnék a horgászbot, csali, horog kombónál. Kár hogy erre víz se nagyon van...

Azt viszont ne felejtsd, hogy egyenirányítás után nem 230 lesz és arra is ügyelj, hogy a használatakor más ne nagyon legyen a vízben. Már ember...

0

city217
city217 picture

Szia.
Mind a kettőtök figyelmébe:
http://www.obki.hu/publikacio/OBKI_kotet/08_elektromoshalaszhajo.pdf
http://electro-fisher.com/indexHU.html
..és a barátunk még többet is kidobott
Üdv
ui: ..és a halak utána vissza kerülnek a vízbe!

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Roli!
Erre merget lehett volna venni :-(
"..gyakorlatilag ez a legkíméletesebb halászati módszer ami nem károsítja a halat csak rövididőre elkábítja"
Azert eleg sokat lehet arrol olvasni, hogy ez maskent müxik, s a döglött halak rakasa uszkal utana, mert nehanyat elvittek a nagyfesz-generator hasznaloi, a "modern" horgaszok...
Nincs ez (tiszta) veletlenül BETILTVA?
Kari
ui:
Melellseg sztem (laikuskent) a legkimeletesebb modszer az a meritöhalo, ez meg inkabb egy elektromos szek-halak szamara...

0

ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Az igaz hogy nem legális , de nem döglenek meg a halak tőle az tuti. Vagy 15-20 éve hoztak egy ilyet házilag gyártott kütyüt mintának hogy tudnák e ilyet építeni . Végül is a koppintásból nem lett semmi , de azért át tanulmányoztam a szerkezetet .
Lényege egy inverter 6 db 2n3055-tel meg 150-200 W trafó ami 50-60Hz-en működhetet és a grécces egyenirányítás után 220 V-ra egy 32 Uf kondenzátort (nem elkó) töltött fel amit 1 thyristor sütött ki a vízbe. A vezérlés egy 555-tel volt megoldva és egy potival lehetett változtatni az impulzus sűrűségét (5-15Hz).
Hogy jobban megértsem a működés elvét egy éjszaka !!! elmentem a "halászokkal" tanulmány útra , hogy gyakorlatban is lássam a szerkezet működését .
A halászat úgy indult hogy csónakkal előbb a parttól pár száz méterrel kihúztak egy hálót és után indult az elektromos halászás . A csónak egyik végén kidobtak egy pár méteres drót kötelet az volt az egyik pólus a másik meg egy szigetelt nyelű fém meregető amin volt egy ki-be kapcsoló . Tulajdonképen a drót kötél meg a meregető között levő "lépés" feszültség kábította él a halat és minél nagyobb volt a hal annál nagyobb pofont kapott a kis halaknak meg sem kottyant , de azért a nagy zűr zavarban ők is szöktek a tó közepe felé , ahol végül be akadtak a kihúzott hálóba . Annyira nem volt ez a kábítás hatásos mert ha valamilyen nagy hal feldobta a hasát elég ügyesen kellet menni utána és "bombázni " mire sikerült be fogni mert elég gyorsan észhez tért azt ha kiúszott a térből már el is tűnt . Mesélték hogy létezik gyári kivitelű is amit a profik is használnak . A "sport "halászt végeredménye a csónakba vagy 15-20nagyobb hal meg talán 100kg is a hálóba , de azt mondták a srácok hogy volt már jobb is meg rosszabb is.
Biztos hogy a mai technikával lehetne gyártani sokkal kisebb és jobb eszközt. Egy gyári 12/220 inverter tökéletes volna , csak utána kell építeni egy impulzus adót .

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Ityvity!
A 10 pont a Tied!
Gratula!
Nem biztos ,hogy mindenki érti-de ez dzsukker!
Miki.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia és köszi a 10 pontot , és ennyiért már le is rajzolom úgy emlékezetből általam boncolt kütyüt. Ez egy egyszerűbb szerkezet és nincs modulált 50HZ , szelektív lehalászás , meg mi egy más . Amint a rajzon is látszik az elv az hogy 555-böl az impulzusok nyissák a tirisztort ami kisüti C-t és egybe a puffer tartalma is a meregetőn keresztül a vízbe "kerül".( A tekercs csak a tirisztor zárására kell) .Mivel a K pont egy drót kötél a vízbe engedve , így a kisülés , azaz a puffer feszültsége e pont és meregető közt fog megjelelni (A-B) . Ha pl. ez a táv 3m és 300V van a 2 pont közt akkor 1cm 1V és egy 50 cm-s "halacskának" már a fejétől a farkáig jut 50V. Azért is hatásosabb a nagyobb halakra meg a csekélyebb vízbe , meg még ara is jó , hogy a mocsaras vízeben az iszapba bújt halakat kiugrassza a mocsárból.

File csatolás: 

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Ityvity!
Komoly, részletes rajz... :)
"az iszapba bújt halakat kiugrassza a mocsárból."
Hogy a békákról ne is beszéljünk...
Üdv: Laci

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , elhiszem hogy te komolyabb rajzott tudsz készíteni , de mikor még én tanultam műszaki rajzott , még csak tus , tol meg kihúzó volt , azok meg már rég elvesztek , így hát maradt a papír ,filc tol meg a szkenner . Biztos hogy meg lehetne tanulni valamilyen programot használni rajzoláshoz , de a mindennapi munkámhoz nem szükséges , csak azért hogy valakinek tetsszen mikor időnkén le akarok valamit rajzolni , biztos nem fogom .
A békák túl "rövidek" , de biztos , hogy ők sem komálják a sokkolást.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Ityvity!
Szerintem félreértetted, mert nem a rajztudásod "kritizáltam", hanem a rajz részletességét.
Arra céloztam volna, hogy a működési elv bemutatására tökéletes, de ez alapján egy korrektebb elektromos halsokkolót nem nagyon lehetne megépíteni. (De talán pont ez is volt a célod.)
Nem volt szándékomban megsérteni, és 52 évesen én is inkább ceruzapárti vagyok, mert nekem se nagyon megy a gépi rajzolás, tervezés...
Üdv: Laci

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Tegnap használtam épp egy ilyen rajzoló/szimulátor programot, hát mire végeztem vele addig háromszor megépítem és bemérem az adott áramkőrt a való életben. Ha anno nem lett volna papír ceruza a tervezéshez hanem "csak PC", akkor még most tartanánk az első elektroncsőnél.;o)
Ezért vannak a felhőkarcoló méretű tervezőirodák.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Tranzix!
Tudom ,hogy miattam fáradoztál és küzdöttél azzal a progival!Mégegyszer köszi=meghajol= + =habos beer=
Nos a elektroszák nem ilyen egyszerü ahogy némelyik gyorshalász gondolja,ezért irtam amit irtam róla.A kimeneten valóban van kondi meg thiristor,de van egy elég bonyolult rezgőkör amit hangolni kell,pontosan az impulzusok csúcsai és meredeksége végett.A komolyabbak kimenetén két thiristor mukoggy sorban.

Miki.

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia Miki!
Szívesen tettem csak a szöszmötölés miatt írtam, hogy nekem a hagyományos rajz gyorsabb, mint a PC -s. Van digitalizáló táblám, de az is csak porosodik.;o)

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia . Mikor katona voltam adódót a lehetőség hogy írógépel írjak levelet az ősöknek , hát pár óra hossza alt meg is született egy oldal , de hát akkor meg idő volt és fontos volt hogy múljon is .
Nem értem nálam miért nem működik a sörös korsó rákatt. és nem akar halványba lenni az írásom

0

Kari
Kari picture
*****

Szia ityvity!
Nem értem nálam miért nem működik a sörös korsó rákatt. és nem akar halványba lenni az írásom
Nemlehet, hogy veletlenül a "Mosolygok" söröskorsojara kattintottal, avagy ha a "Hozzaszolas" sor alattira, akkor nem a ket "><" jelzes köze betüztel?
Kari

0

ityvity
ityvity picture
*

Koszi már értem , írás elején kell megnyomni azt oda írni ahol villog .Én az írás végén nyomtam egy korsót után meg elküld . v

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
A végén is rányomhatsz csak előtte jelöld ki egérrel amit "korsózni" akarsz.

0

szakiroli
szakiroli picture

1960-óta használja a MOHOSZ halmentésre sekélyebb vizek lehalászára mielőt belefagyna a hal a vízbe. Csak régebb ezek a gépek kb.: 2-mázsát nyomtak, olvasd el Herman Ottó könyvét. Egyébként az orvhalászok összetákolt nemmegfelelő paraméterekkel rendelkező gépei valóban gyilkosak. A merítőhálló csodállatos csak nemlehet vele lehalászni egy 3-hektáros nádasokkal teli tavat amibe kb.: 10-tonna egynyaras ponty vam.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Szakiroli!
Nos, nem vagyok Magyarországon,de nálunk is vannak nagy halgazdaságok és kijelenthetem ,hogy az a gép TILTOTT!
Lehalászáskor használják ,különben az impulzus frekvenciája és nagysága a konkrét fajhoz és mérethez igazodik.Javitottam már néhányat és persze javitás után kipróbáltuk.Hát a látvány az sokkoló volt a mi számunkra is,ha túl kapcsoltuk a kelletétől.
Van gyári sémám is ami kb.3 kW-t tud.De mondom ez nem használható.
Itteni kisérletek bizonyitják,hogy ha rosszul van kiválasztva a freci és impuls nagysága ,ivartalanitja is a halakat.
Persze ez csak az én véleményem.
Miki.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Stonhy!
"..Pontosan mi lenne ez???"
ez alighanem egy csodatevö kezikeszülek lesz, merthogy 500W, 50Hz tüimpulzust ad le ami egyuttal DC is legyen :-)...
Avagy ez lenne az elektronikus "fabol vaskarika?" :-(
Kari

0

balu56
balu56 picture

Nem jól tudod! Ez a vasból készült fakarika!

0

Stonhy
Stonhy picture

Sziasztok!
Én ezt a fajta természetkárosítást bűncselekménynek tartom, akár magánszemély, akár halásztársaság végzi...nem hinném, hogy az elkábított halakat bárki visszaengedné a vízbe... Lehet sportszerűen is horgászni, vadászni...
stonhy

0

szakiroli
szakiroli picture

A sportszerűségröl annyit, hogy van a horgász aki: lemegy a vízpartra, beetet mindenféle mesterséges etetőanyaggal(ami nembiztos, hogy jó a természetnek), dobálja-szaggatja befelé az ólmot! (mérgezi a vizet) majd ezután horoggal szétszakitja a halnak a pofáját, hogy lefényképezze, majd elengedje. A szemetelésről stb. ne is beszéljünk. A másik oldal van a halász aki: tavatépít, halattelepít, halat szaporít, halatnevel, halatetet, vizettakarít, télen léketvág az oxigénellátás miatt stb. Na ez az általatok bűnözőnek vélt halász szeretné lehalászni a saját tavából a sajátmaga nevelt halat, hogy eladhassa a horgásztavaknak ahová majd jönnek a sportszerű horgászok. Az etikáról ennyit. Az viszont fontos, hogy egy ilyen gép jól legyen megépítve, a paramétereknek pontosnak kell lenniük(tűimpulzus), külömben valóban villamosszék lessz belőle.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Szakiroli!
"A másik oldal van a halász aki:..."
Nos azt nem tudom, hol tanulta ez a halász a szakmát, de egy halastó (főleg egy mesterséges tó) halállományát 100 %-ban le lehet halászni elektromos kütyük nélkül is. (Hidd el, elméletben és gyakorlatban is tudom, miről beszélek.)
Csak ugye az emberi kapzsiság nem ismer határokat...
Kicsit sok az ellentmondás az érveléseidben, de ezt ne itt és most tárgyaljuk ki, mert nem ennek a fórumnak a témája.
Üdv: Laci

0

Stonhy
Stonhy picture

Szia!
Természetesen az aljasság egyéb módozatait én is fel tudtam volna sorolni. De igazi sporthorgászokat is ismerek. És ők nem szaggatnak halszájakat...nem szemetelnek a parton...és nem tömegével mészárolják a halat.
stonhy

0

szakiroli
szakiroli picture

Egy idézet Dr. Györe Károly könyvéből: vizi természet-és környezetvédelem 2. kötet bevezetés: "A világon mindenütt polgárjogot nyert az elektromos halászat, még olyan államokban is, ahol a környezetvédelem igen széles társadalmi alapokon áll. Hazánkban mindezek ellenére a nagy reményekre jogosító módszer ügye stagnál, a nagyfokú tájékozatlanságról tanuskodó vádaskodások miatt nem tudja elnyerni méltó helyét elnyerni a magyar halászatban. Az elektromos halászat társadalmi megítélésének jelenlegi helyzete egyrészt a horgászok és természetvédők között elhintett tudománytalan álláspontnak köszönhető.

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
"..a nagyfokú tájékozatlanságról tanuskodó vádaskodások miatt nem tudja elnyerni méltó helyét elnyerni a magyar halászatban."
Hala a magassagosnak! Ez inkabb a normalis gondolkodas indikatora mint az elmaradottsag, avagy az allitolagos tevinfokkal megejtett "nepetetes termeke"...
Nagyon a szilikon mellek s effelek esetere emlekeztet, 600szorX tanulmany esküszik a problemamentessegükre, meg akar kellemes latvanyok is (ha nem eszetelen mertekkel hasznaltak) de megis teljesen abnormalis, egeszseg rombolo, es a rakossa valtak nem kapnak forumot, ill. le lesznek tromfolva, hogy tudomanytalanok... Node ez mar messzire vezet a tematol.
Kari
UI:
A "tüimpulzus" definicioja azert szamomra marhara hianyos!
Kellene az amplitudo/szelesseg es aramkorlat ertekeiröl is valamicsket tudni-föleg a tol-ig-ek kepeben...

0

szakiroli
szakiroli picture

Szia a tűimpulzusról annyit ir a könyv, hogy: ponty-kárász-ra 50hz, szuperponalt tű hullám melynek kondenzátor kisütéssel létrehozott csúcsa van.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz szakiroli!
Lehet valahol találni, erről, olyan irodalmat, ahol, ennek a kimenő jelalakjáról van információ? Számomra egyre rejtélyesebb, mert, itt feltételezek, egy burkológörbét is. Mivel itt említed, hogy ez egy típusú halra működik, felmerül az a kérdés, hogy mely paramétereknek kell változni, típusváltás esetén?
Üdv:
exGelkás

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Ex!
Mint emlitettem nekem sok rajz és doku van ezekről.
Felrakok egy gyári gép paramétereit és itt láthatod milyen határok között állitható a paraméter.A sémáját az elveim miatt nem rakom ide...Bocsi!Nem Téged akarlak ismeret nélkül hagyni...De!
Miki.
PS-Ez egy 1KW-os kütyü és kihalászásra van nem bénitásra!

File csatolás: 

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Miki!
Köszönöm szépen.
Meglehetősen brutális adatok, de érdekesek.
Akár egy jó szigetelés vizsgálót is megszégyenítő feszrugdosás!
Nem hiszem, hogy pontos adatok nélkül megépített házi kivitelű szerkezetet vízbe mernék ereszteni! Meglehetősen sok az ismeretlen elem, és egészen kis változás esetén, igen nagy kárt lehet okozni.
Üdv:
exGelkás

0

Kari
Kari picture
*****

Hello Roli!
Köszi a valaszt! Ez alighanem azt jelentene, hogy az 50Hz-re szuperponalt freki akar (több10)KHz tajeki is lehet_de csak ugy vakon kiserletezgetni vele? A freki mellett meg relevans az impulzus hossza (ha amplitudoja 400V tajan szinte ismert is) nomeg az energiaja.
Ez vagy sok halba kerülhet, vagy tudnia kellene valakinek a valodi ertekeket_en marcsak ezertsem igen kezdenek hozza. Viszont te tudod.
Kari

0

thanatos
thanatos picture

Szevasztok!
Műszaki szempontból: azt hiszem, az ilyen jellegű masina leginkább egy vaku elektronikájára, vagy egy tirisztoros gyújtásra hasonlíthat: megfelelő kapacitású kondit alkalmas feszültségre tölt, és egy - pl. tirisztoros áramkörrel - hirtelen rásüt a terhelésre.
A dolog másik oldala: a szerkezet maga - célját és erkölcsiségét tekintve - engem leginkább egy nyúlfogó hurokra emlékeztet...

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !
Már említették több pontban is, hogy ez nem öli meg a halat (nyulat),
ezért szerintem a hasonlat téves !
Végigolvastam párszor és nem értem mi a baj egy olyan szerkezettel ami nem öli meg a halakat, hanem csak a hálóba tereli, hogy összegyűjthessék pl. a közelgő téli fagy elől, ezzel pedig megmentik őket a megdögléstől !
Vagy félreértettem ?

A nagyfater a háborúban kézigránáttal fogta a halat :D

Üdv: Dénes István

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
"..Végigolvastam párszor és nem értem mi a baj egy olyan szerkezettel ami nem öli meg a halakat, hanem csak a hálóba tereli,..."
Istvan; ezt azert szerintem nemigen lehetett az itt elhangzottakbol kiolvasni, vagy en nem lattam volna meg a halakat terelgetö kisrendöröket az "aramfolyamaban"? :-(
Ragozhatjuk mi ezt a temat meg hetekig is, attol ez kb. ugyan olyan "ellentmondasos alkalmazasa" marad az elektromossag egyik területenek mint az elektrotherapia/TENs keszülekek, ill. a villamosszek :jajj: ...
Ismert modon mindharom agazat nemi nagyfesszel (is) müxik, s a TENs az ujabbb korokban igen aldasosan sok fajdalmat megis szüntetett mar, node a villamosszek is-igen hasonloan, hatasosan megszünteti...
Amig a ketfele temaban a rendes beallitasokat kepes/szandekolt lenne a kezelöje hasznalni lehetne akar 1es ugyanazon apparatust is hasznalni, csak nemhiszem, hogy fölrakatnad magadra! :-)
A halakat meg senki sem kerdezi, s Te is eppen ugy tudomasul vehetned, hogy igenis sokat kinyirtak mar (akarva-akaratlanul) a helytelen alkalmazasok/kapzsi lehalaszas miatt...
Ha meg a tavakat le kell halaszni ahhoz, hogy ne legyen halpusztulas bennük; mintha itt lenne a bibi! AZOK AKKOR NEM GYAKORLATI KONSTRUKCIOK! Dehat van ez az elet mas területein is igy az ujabb idökben.
Termeszetesebb gazdalkodast/eletfelfogast-szep hetveget kivannek!
Kari

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia Kari,
lehet félreértettél, vagy sem, nem tudom,
de ha a elektroterápia felé kanyarodunk el a témával,
akkor megemlíthetjük az elektrostimulátort is,
ami pont ezen az elven működik mint a fent leírt halterelgető.
Én ugyan nem tudok halászni, nem is szoktam, nem is szeretnék,
de úgy képzelem a halak ugyanazt érezhetik mint mi,
mikor egy ilyen stimulátorral edzük az izmainkat.
Ugyanitt rögtön megemlíthetnénk a villanypásztort is !
Az is nagyfeszel működik !
Téhát akkor most miről is osztottátok az észt feljebb ?!
Ez is csak egy olyan találmány ami jó kezekben hasznos,
rosz kezekben káros a környezetére !
Többen elmondták, hogyan lehet vele kilóra ölni a halakat,
mások meg kiálltak a tavak lehalászása mellett...

PS: Az elektroterápia meg nem vitatott, hogy mennyire hasznos!

Szilárd Leo, Neumann János és Teller Ede sem bombát akart gyártani !

Üdv: Dénes István

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Sziasztok!
Szóval a dolog lényege: egy "halkábító eszköz", (halterelgető elektromos kütyüről még nem hallottam), ami ha nem optimálisan működik (mindegy, hogy a konstrukciós hiányosság vagy a szándékos/véletlen szakszerűtlen beállítás miatt), az apró halak pusztulását okozhatja.
Amiért nem engedik:

  1. Nem megbízható, apróbb halakat megölheti.
    2, Az elkábított kishalak a sorsukra vannak hagyva, sirályok, gémek stb zsákmányának.
    3, Nem szelektív, tehát a védett halfajokat is ugyanúgy kábítja, és kiteszi az előbbi veszélyeknek.
    4, Nem utolsó soron a használókra is veszélyt jelenthet.

És ezek csak a hivatalos felhasználás elleni kifogások...
Üdv: Laci

0

city217
city217 picture

Szia Laci.
Ne válaszolj mert sose lesz vége.
Viszont jelezheted hogy ez M-ország és nincs tengerünk, de még lehet. :)
Üdv.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia City!
Csak azért is válaszolok. :)
Miből gondoljátok, hogy ha még oly szakszerűen megépített és "halméretre, halfajra" beállítható elektromos "halkergetőt" épít a kérdező, azt a vevő rendesen (ahogy a "nagykönyvben" le van írva) fogja használni?
A mai pénzéhes világban felfedezi (ha még nem tudja) a kuncsaft, hogy ha egy kicsit "felturbózza" a kütyüt, akkor jobban kábít, többet fog, és felesleges 80-100 ezerért hálókat venni, embereket alkalmazni, mert egy akkuval meg ezzel a ketyerével ketten is ki tudják fogni a halat bárhonnan. Sajnos ha egy hivatásos tógazdának ilyen szerkezet kell, akkor én nem tudok normális és törvényes halászatra gondolni! Nem véletlen, hogy nem adnak engedélyt boldognak-boldogtalannak.
(Láttam anno a hivatásos halászokat a Tisza holtágaiban így halászni, és bizony a kisujjnyi halak ott maradtak hassal fölfelé a vízben...)

A másik, és sokkal lényegesebb dolog, hogy a sertéskábítót is gyártják házilag, de messze nem tökéletes és biztonságos. Ez a halkábító legalább annyira veszélyes, hiszen hol mélyebbre nyomják a keretet, hol vizes a használójának a keze stb, stb.
Nem tudom ha véletlen baleset lesz belőle, az építőnek ki visz közülünk bablevest a rácsok mögé???
De nem is kell addig menni, mert ha egy igazoltatásnál meglátják a kocsiban, már az is elég...
Talán ezért sem akar senki segíteni, erre nem gondoltok?
Üdv: Laci

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Laci!
Köszike!=Habos ,Fekete BEER=
Üdv Miki.
PS-Amit leirtál ,majdnem teljes forditása annak, amit a könyvek irnak,amelyekben a sémák vannak,

0

city217
city217 picture

Szia Laci.
Én mindent értek és az aggodalmakkal is egyetértek, de ne legyünk már ilyen rosszhiszeműek állandóan mert akkor nem haladunk előre. Egyébként a horoggal kifogott hal többet szenved. Hallottál már olyan történetet hogy "másfél óráig fárasztottam", nem másfél óráig kínozta. Akkor tiltsuk be a pecázást? Nincs szó itt terelésről stb, egyszerűen elkábítja és mehet a levesbe, vagy megjelölik és úszik tovább +egyebek.
De én most már tényleg befejezem nem tépem a szám, mert olyan leszek mint a nyócszor kifogott ponty.
Szép vasárnapot, irány Mogyoród.
Üdv.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia Laci !
"Talán ezért sem akar senki segíteni, erre nem gondoltok?"
- Nállad a pont !

Üdv: Dénes István

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
""Talán ezért sem akar senki segíteni, erre nem gondoltok?""
Teljesen igaz-elvegre mindenkinek joga van a lelkiismereti szabadsagra (is), s ezzel nem jogosithato, hogy barkit is szilikonagyunak lehessen nevezni_következö lepes ismet a hugyagyu lesz(?), s akar az anyazas is elindulhat, jo nivosan :(...
Egyebkent sztem azert voltak segitö hsz-ek, ha nem is kesz epitesi leiiras kepeben, azt meg csak 1 diktator rendelne el, hogy akkor azonnal s kötelezöen "mindenki, mindent belevele modon ugorjek" a temara de az ertelmet-gyakorlati hasznat meg sejthetjük-ismerjük.
Talan ezert nem megy el sok ember pl. katonai fejlesztönek sem?
Kari

0

szakiroli
szakiroli picture

Nos az ellenérveiddel részben egyetértek, (aktív horgász vagyok!),de engem megkértek egy ilyen gép megépítésére. Miután utánanéztem némi szakirodalomnak (a könyv amit említettem) (sajnos csak 300 példányszámban jelent meg) a véleményem nem változott, de a gépet "jó" kezekben hasznosnak talállom! Egy-egy ilyen házilag gyártott (gép) a piacon kb:50-80-e ft ami megmagyarázza az esetleges negatív segítségnyújtást. (senkinek sem kell a konkurencia) A paraméterek amiket eddig megadtam az ezzel foglalkozó szakkönyvböl származnak amellyeket eddig még ílly módon még nemtett közzé senki(lehet,hogy hibáztam?).

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Karesz!
"Egy tucat link nem volt elég a szilikonagyúnak és folytatja,"Csak nem vetted Magadra? :lol:
Ez nekem szólt és örülök neki,hogy legalább olvasni tud,mert az elektro....
De mivel ezen a fórumon nincsenek moderátorok,ezért mindenki azt vág a másik fejéhez amit akar,mert úgye - igy ő tünik az okosnak!..?
Én nem szégyellem ,hogy silikon ,mert legalább nem pusztitja el az etil :beee:
Hozzá-értő-szólásokat kivánok a fórumnak és mindenki abban segitsen, amiben nem lát semmi etikátlant és nézeteivel párhuzamban van!
És segiteni akar,nem csak piszkálódni.Mindennek van határa,még az emberi bar...ágnak is !
Szerintem...
Üdv Miki.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali Miki!
"..Csak nem vetted Magadra?"
Haat, amilyen balga vagyok, s ha valamit a hsz-m utan latok, csak abbol indulok ki, hogy szurkapiszka ellenere is nekem szolott_megha nem is ertettem, node kaptam maskor is olyasmit_me pupak_ hogy en nem erthessemm...
Inkabb foglallkoznank szakmai dolgokkal mindenfele ismetlödö ovodas dolgok helyett =nagy ser=
Kari

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
No már csak ezt 3 x kell ,hogy meglássák - Készen van a kényszerzubbony! :D
Miki.

0

Kari
Kari picture
*****

Ahh, az elmult 3 nap (az uj büvös szam?) talan 1 ejszakanyit aludtam-hajtas vagyon...
Jot!
Kari

0

Kari
Kari picture
*****

Hali Miki!
Hmm, 3x meg nem sikerült valamit felvarazsolnom_kernem Pihet alkalom adtan a szamszerüseget szivsekedjek redukalni-köszönet!
Kari

0

Kari
Kari picture
*****

Hali Miki!
Hmm, 3x meg nem sikerült valamit felvarazsolnom_kernem Pihet alkalom adtan a szamszerüseget szivsekedjek redukalni-köszönet!
Kari

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !
"Ne válaszolj mert sose lesz vége."
Ne légy rosz :P
Ez csak eszmecsere :D

Üdv: Dénes István

0

city217
city217 picture

Szia.
Nem vagyok rossz csak unom már ezt a demag dumát, már a halak ettől pusztulnak. :( Ha legalább a sellőlánykáért aggódnának megértem. Csak azt nem értem miért nem inkább a Japán bálnavadász hajók után úsznak, vagy a Izlandi bálna aprítókat vonják felelőségre, akik csákjával ölik a halakat, és sorolhatnám.
Egy tucat link nem volt elég a szilikonagyúnak és folytatja, és utána jön a többi. Segítség meg nuku.
Üdv.

0

szakiroli
szakiroli picture

Szia city. Gyakorlatilag igazad van, mindenki a módszer etikájával foglalkozik, segítséget pedig nem kapok. Az ellenzők táborának ajánlanám figyelmébe a könyvet: dr Györe Károly Vizi természet és környezetvédelem 2. kötet (1996 Szarvas) egy idézet: "az apróbb halakra-ivadékokra a gép hatástalan a testhosszukra jutó feszültség minimális." Nos ha valaki akar segíteni addig eljutottam, hogy 340-v-os 500-w-os egyenfeszem megvan. Ebből kellene szuperponalt tűhullámot-(pulzálló egyenáramot létrehoznom másodpercenként 50 impulzuscsúcsal. Az már csak hab lenne a tortán ha változtatható lenne a frekije.

0

Kis Kíváncsi
Kis Kíváncsi picture

Szia!
Impulzusokat előállíthatsz egy 555-ös időzítővel astabil üzemmódban, ezeket pedig egy transzformátorral ráültedheted az egyenfeszre.

File csatolás: 

0

kolya61
kolya61 picture

Sziasztok!
Én egyenlőre azt látom ,hogy többen vagyunk - kontra!
Nos ami irtam az az én véleményem volt.
Most beidézek két részletet egy olyan helyről ami gondolom nem hagy maga után kérdéseket és kételyeket.
Nem forditom,aki kivénycsi az használja a forditót,ne legyen az ,hogy pártoskodom valamik mellett.....
"Электролов рыбы основан, с одной стороны, на том, что сильные импульсы тока убивают рыбу.
"
Az ők referátumukban van ez is többek között--
"Министерство образования и науки Украины
Национальный университет кораблестроения имени адмирала Макарова.
Под воздействием полей постоянного тока при наступающем оглушении направляется от катода (отрицательного полюса) к аноду (положительному полюсу). Это явление используется на промысловых судах с рыбонасосами. В качестве положительного полюса здесь служат всасывающее отверстие насосного трубопровода "

_Üdv Miki.
PS-Ez a minisztérium halászhajókat gyárt.

0

Sponsored links