You are here

Toshiba 14N31F nincs hang

6 posts / 0 new
Last post
polthomas
polthomas picture

Nem rég vettem egy tévét amit németből hoztak be,majdnem tökéletesen működik csak épp olyan gond van a tévével, hogy az m1-en nincs hang csak sistereg hogyan lehet megoldani.Az antenna kékes felé van fordítva a menüben próbáltam átállítani a hangnormát csak nem találatam meg, hogy hol kell.

Comments
Kcsaba
Kcsaba picture

Hi!

Át kell hangolni. Valószínű antennáról nézed talán Kékesről. Ott még a 6.5MHz-es hangvivő dívik a "nyugati" tv-k pedig 5.5-ön mennek. A TV2 meg az RTL 5.5-ön ad, azért van hangja. Nem tudom milyen régi a tv, de az újabbakban menüből ezt is lehet állítani. Ha régi, akkor venni kell hozzá áthangolót, sztereo avagy mono a készülék attól függően. A panelt felforrasztod a tuner tetejére, ott kap testet, a bemenetét a tuner IF lábára, kell neki 12 volt míg a kimenetét a hang áramkör megfelelő pontjára kell forrasztani. A legtöbb esetben ezt próbálgatni kell, hol lesz jó. Sztereó tv esetében egyszerűbb ott csak 3 vezeték kell ha jól rémlik.

Ha újabb készülék akkor mint mondtam menúben lehet állítani csak be kell lépni szervízmenübe.

0

city217
city217 picture

Szia.
Szerintem egy dróttal próbálja úgy mint én, és valahol a VHF-en bejön az m1 hang nélkül. UHF 41-en minden tv-nek van hangja. De nem nekünk kellene találgatni /szerintem/.
Üdv.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Hi!

Hát itt UHF 41-en az ég világon semmi nem jön. Sajna erre földi antennával többnyire csak a Kékes jön. Egyébként kerestem erről a tv-ről képeket, nem olyan régi, szerintem simán a menüben lehet BG/DK-t váltani és máris jön a hang.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Itt meg lehet keresni, melyik frekin adnak. Az átjátszó adók pedig a következő oldalon találhatóak.

Üdv! Kalex

0

city217
city217 picture

Szia.
Imádom amikor valaki kérdez és az alapvető dolgokat nem írja le. Mit nézet, mért
Én most mondom a hangnormát nézd meg, de ha azt írod hogy azon túl vagy akkor bedobok a felest és egy ablakot.
Üdv.

0