You are here

Mosógép vásárlás!Megoldva!

12 posts / 0 new
Last post
morfeus
morfeus picture

Sziasztok!

Lenne egy nagy kérdésem hozzátok illetve minden háztartási gép szerelésében jártas szakihoz!

Mivel nem rég hozzájutottam egy bizonyos kintlevőségemhez ezért most szeretném édesanyámékat meglepni egy mosógéppel,mivel a régi kis Energomat gépük már az utolsókat rúgja.

Találtam egy pár típust természetesen nem feltétlen ezek kellenek pont de akár ezek is lehetnének:

-Whirlpool:
-AWE7729
-AWE7519

Illetve Zanussi:ZWQ6100

Nektek mi a véleményetek ezekről a gépekről illetve mit ajánlotok,a lényeg az, hogy felültöltős legyen aránylag kis méretekkel (mármint keskeny legyen)rendelkezzen.
Kb:olyan 80000forintot szánok erre kis akciómra!

Mindenkinek köszönöm előre is a hasznos segítséget és tanácsokat! :bow:

UI:Sikerült megoldani a mosógép problémát!Igaz nem felújítással de megoldódott!

Üdv:morfeus

Comments
morfeus
morfeus picture

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat sok hasznos is van közte,természetesen én sem rettenek meg a felújításról ha rólam van szó de most nem rólam van szó.Használt gép is jó lenne talán az ősöknek de mindenképpen csak is kis méretű jöhetne szóba ha jó nekik!!!

Meglátom mit döntenek ha pedig új lesz a vége akkor megpróbálom a leg optimálisabbat megkeresni ami kapható a piacon. Tudom, hogy nem bírják a mai új gépek addig mind az előző gépek de ez van, ha új kell nekik nem vitázok és kiválasztok egy elfogadhatót!

Üdv:morfeus

0

MZperX
MZperX picture

ENERGOMATOT FELÚJÍTANI!!! A minap a Vámház téri nagycsarnokban felújítottam agy Energot harmincezerért!!! (döglött egér eltávolítás, négy láb, testzárlatos kidörzsölődött vezeték megkeresése, szivattyúmotor csere, nyitófül, ékszíj, stb.-stb. No meg a kiszállás. Nem sokallták. Naponta HÉT adag takarító mopot mosnak benne, a koszról csak annyit, hogy minden menet után szűrőt kell pucolni. Minden egyéb gépük fél éven belül szétesett. Ja, az én gépem is heti tíznél többször megy. Nem takarításmániás a feleségem, hanem masszőr. (törülközők)

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Morfeusz!
Beleugatok én is , lehet nem fog mindenkinek tetszeni, ezért előre bocsátom- -ez csak az én véleményem!
Semmi esetre nem ajánlok új gépet venni, szar lomist vegyél , a mostani új árából veszel négy, vagy öt Bosch-t, Bauknecht-et , Elektra Bregenz-et és még az unokáid is ezeken fognak mosni , Calgon nélkül!
Már irtam GBenyov-nak is , hogy szerintem az elérhető és biztosan található gépek közül, az Eudora Supernova, vagy Euronova gépet ajánlom.
Igaz én nem háziasszony szemével nézem a gépet, hanem milyen márkákat javitok legkevesebbet és mi a hibájuk, mennyiből lehet megjavitani.
Az általad felsoroltak nincsenek a top-on, nálam legalább is :D
Üdv Miki.

0

masi11
masi11 picture

MIndegy a gyártó, sanos törekednek arra, hogy ne sokáig birja a garancia ideje után.De azért a jó kis Energomatot még érdemes lenne felujitattni .

0

Kcsaba
Kcsaba picture

ÜDV!

Nálunk a családban 3 whirlpool van egyforma mind.Anyós, anyám és nekünk. Ha jól rémlik AWT22XX sorozat. Egyik sem romlott el 2003 óta pedig két nagyon rossz gyerekem van. (gy.k. nálunk folyamatosan megy).
Ha mégis vennem kellene nem váltanék márkát.

0

morfeus
morfeus picture

Szia!

Köszön szépen a válaszodat mondjuk az én tippem is a Whirpool-lett volna,de gondoltam kérdezek vásárlás előtt!

Üdv:morfeus

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A Whirlpool-tól nem vagyok annyira hasra esve, amikor még Philips-Whirlpool volt ráírva évtizedekig bírta nálam. De az elöltöltősben évente eltörik a háromküllős ékszíjtárcsa a dobon, a felültöltős programkapcsolója meg 2-4 éves korára elfelejtget továbblépni, a most gyártottakra nem is merek rágondolni...Bezzeg a Bosch WOB2000 felültöltősünk x-edik gazdájánál kb.14 évesen még mindig teszi a dolgát. Legújabb gépünk, pedig orosz összeszerelésű 33 cm keskeny Indesit IWUD4105, elöltöltős...meglátjuk mit bír. Kiválasztása az éppen kaphatók közül, a kedvező paraméterek alapján történt, meg ez "passzolt" legoptimálisabban az adott helyre.

Üdv.: uniman

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Uniman!
Két hónapja kellett volna átcsapágyaznom egy olyan gépet...
Nem lehetett, nem szétszerelhető az üst!
Két év , három hónapot mukoggyott.
Ha állithatós a centri , jólesz , ha lehúzod 400 rpm-re , legalább is amig meleg van.
Miki.

0

uniman
uniman picture
***

Hello, Kolya.

Köszi az infót, most "megnyugtattál". A centrijét inkább 1400-ra állíttanám, hogy 22-23 hónapos koráig kijöjjön minden kínja...épp véleményedet akartam kérni, hátha ismered, de megelőztél. Akkor a rajzát nem is keresem, remélem két év alatt megspórolok vele egy új mosógép árát. A Whirlpool-ra visszatérve, a műanyag üstházuk szétmálik egy idő után, pedig UV sugárzás sem éri.

Üdv.: uniman

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Fontos infó! Lesz@rom a calgont, 10 évente inkább veszek egy mosógépet! kiszámoltam, 10 év alatt 97000 forintba kerülne heti 3X két adag mosása. :villa:

0

paprika66
paprika66 picture

Balázs Laci:helló! Az se rossz,de egy liter ecet azért olcsóbban kitakarítja a vízkövet.Igaz,még nem kellett ecetet sem használnom;48 m mélyről jön a tiszta vizünk.Van egy 25 éve jól működő NDK-s Va861;egy hónapja cseréltem az egyik csapágyát,pár éve egy szivattyú tömítést,de más gondja még nem volt!Ezeket a gépeket még vastagabb anyagból faragták.

0

Sponsored links