You are here

Acer Veriton 3600GT nem indul

12 posts / 0 new
Last post
kisember
kisember picture

Sziasztok!Előzetesként annyit,hogy TV szerelő vagyok,de a computerhez majdnem hülye.(folytassuk)
Vásároltam 4000 FT-ért ezt a gépet,gondolván,ha a másikkal probléma lenne legyen mihez nyúlni.
Otthon kiderült nincs benne memória.Elmentem 1500 FT-ért vettem 3 DDR memóriát.Mivel nem volt ráírva semmi gondoltam valamelyik jó lesz.
A probléma a következő:Két memóriát elfogad a gép (nem sípol indításkor),a harmadikkal igen.Beraktam egy memóriát és indítottam a gépet,de már a spot-ig sem jut el.Nem bootol,tápegység megy,feszültségek mérhetők.Minden le van kötve csak egér és billentyüzet meg a monitor van csatlakoztatva.Ha csatlakoztatok vinyót hallatszik hogy felpörög és a kontroll-led is villog.A tápot szétszedtem,kondik jók.BIOS-t az alaplapon reseteltem.
Amit az alaplap tartalmaz:Intel Pentium 4 2,80GHz/512/400 processzor(processzorról leolvasva).Chipset:Intel 865G)
Audio:AC97.Csak alaplapi integrált videómeghajtó van benne.Alaplap:ACER N1996 MS-7022 VER:1.
MIÉRT NEM BOOTOL A GÉP???
Nagyon köszönöm a segítséget:János

Comments
Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

A BIOS elemét, nézd meg nem merült-e ki, van, hogy nem indul nélküle a gép és van, hogy csak egy üzenetet ad.

Itt a használati utasítása:
http://support.acer-euro.com/documents/manuals/desktop/manual_veriton_36...

Üdv,
Oszi

0

kisember
kisember picture

Szia! BIOS elem tökéletes(3.0-3.2V).A biost többször reseteltem.Szerintem ez a gép csak integrált videomeghajtóról ment.Az érdekes az,hogy indítás után semmilyen hangjelzést vagy reléhangot nem lehet hallani.
Szerintem képes lenne órákig így elmenni.Processzort kiszedtem minden tüskéje ép,raktam rá új hőelvezető pasztát.A memória érintkezőit felpoliroztam.Kipróbáltam másik tápegységgel.Az alaplapon se elől se a hátulján
nagyítóval átnézve tüzetesen semmi sérülés nem látszik.Persze az elektronikába nem lehet belelátni!
Olyan nem létezik,hogy a berakott rammal nem sípol,de valamilyen paraméter nem egyezik meg?Kétféle rammal próbáltam ezekkel nem sípol.Végigraktam az összes aljzatba,volt ahol sípolt de átraktam másikba és ott nem sípolt.Az alaplapon a processzor felőli aljzatot jelöli elsőnek itt próbálgattam.A ramokon nincs cédula nem tudom a paramétereit.Mindkettő kétoldalas.Lassan feladom,pedig olyan aranyos kis gép.
Üdv:János

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Esetleg még a tápegység ellenőrzést, meglehet próbálni, de legyen rajta terhelés! Nincs egy ismerős akinél ki lehetne próbálni a RAM-ot? Nem kizárt, hogy mind hibás! Ezeket már régóta nem gyártják sok mindent megélhettek számításba kell venni a lehetőséget, de a CPU és az alaplap hibája is lehet, ezeket cserélgetni kell, hogy kiderüljön melyik a hunyó

Üdv,
Oszi

0

city217
city217 picture

Szia.
Egyáltalán milyen RAM való bele, és milyet próbálsz bele rakni? Naív a kérdés de az írásaidból ez is felmerül.
Üdv.

0

kisember
kisember picture

Minden le van húzva.Csak billentyűzet,egér és monitor van rajta.RAM nélkül sípol,egy RAM-ot raktam vissza,minden foglalatban kipróbáltam.Ahol nem sípol(azt hiszem két foglalat)indítva a gépet a billentyűzeten felvillannak a ledek és így megy akár fél óráig is.Nem kapcsol ki,Csak a főkapcsolóval tudom kikapcsolni.(Hosszan nyomva)

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Szerezz egy belevaló videókártyát(AGP vagy PCI-E).
Lehet, hogy le van tiltva BIOS -ban az alaplapi videó.

0

city217
city217 picture

Szia.
Van már kép a monitoron? Azt kellene elővarázsolni.
Üdv.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Húzz le mindent az alaplapról (cd, hdd, floppy stb.), hogy kiderítsd mi okozza a hibát (a kábeleket is lehet, hogy azok a hibásak!). Vedd ki az összes RAM-ot próbáld indítani! Természetesen nem indul el, de sípolnia kell, ha sípol próbáld egyesével a ramokat, ha egy modul van benne el kell indulni ha az alaplap és a ramok is jók, kettőnél már van rizikó, mert a dual-channel üzemmód miatt, nem biztos, hogy elindul főleg ha nem egyformák a modulok. Ki kell próbálni többféleképpen is, lehet csak egymás mellett működnek, vagy minden második helyen. Ez BIOS függő. Ha elindul szépen egyesével jöhet minden vissza, hogy ki legyen zárva minden hiba!

Üdv,
Oszi

0

kisember
kisember picture

Igen a billentyüzeten felvillannak a ledek.Az előlapon az a led amelyik a gép müködését mutatja folyamatosan világít,de a monitort nem kapcsolja be,a ventillátorok mennek,a processzor hütőbordája éppen langyos.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Milyen érdekes, ez a harmadik gép amiről ilyet hallok, többek közt az enyém is:) Benyomod a gombot, felvillan a led, hogy proci dolgozik, a monitor nem kapcsol be? Látszólag a gép megy, de semmi sem történik? Nos, mindhárom gép ezt produkálta, azoknál a megoldás a következő volt:

Gomb benyom, vár 10 másodpercet, aztán hátul a számítógép betápkábelét kihúzni! nem a kapcsolót lekapcsolni, a betápot kihúzni! Aztán megnyomni a gombot és BOOOOT! :)

Ha bejön dobd ki a tápot, bár az enyém a mai napig így indul. Mondjuk ha egyszer bekapcsolom megy egész nap.

0

Ashmodeus
Ashmodeus picture

Billentyűpostig eljut? értem ez alatt hogy a ledek a billentyűn felvillannak? Bios elemet nézted? Cpu-t cserélnék tesztre vagy jó lenne ha lenne egy post kártyád látnád hol áll meg a dolog.

0

Sponsored links