You are here

Grundig ST 70-700

9 posts / 0 new
Last post
fbela90
fbela90 picture

Üdv urak!

Ez tv nem tudott elindulni készenlétből többszöri próbálkozásra sem. Sötétben látszott hogy az eltérítő tekercs csatlakozójánál szikrázott, ezért cseréltem egy másik hasonló eltérítőtekercsre, így ez a hiba megoldódott a gép elindult. Úgy néz ki az eredetinek is csak annyi a baja hogy kiolvadt a lába a csatlakozónál, még javítható. Most a másik eltérítővel nem jó a raszterkorrekció. Ohm-ra eltér valamennyivel az eredetitől, nem pont ugyanaz lehet. Szervizmenübe már be akartam lépni, de nem reagál egyáltalán a távirányítóra. A vevő megkapja az 5 V-ot. A táv-ot ellenőriztem telefonnal úgy néz ki jó. Cseréltem eeprom tartalmat, de azzal nem volt kép sem. Mi lehet még ami elkerülte a figyelmem?

Köszönöm előre is!

Comments
fbela90
fbela90 picture

Na megjavítottam az eredeti eltérítőt visszaraktam. Az EW hiba maradt. IR vevőt szkóp híján megpróbáltam frekvenciamérővel ellenőrizni. Adtam neki 5 V-ot és nyomtam a távirányítót. 150 Hz-et mértem. Valamiért a tv mégse reagál rá. Egyelőre valamiért az eeprom tartalom sérülésére gondolok, mert 2 egymástól független hiba jlenetkezett, és volt egy kis szikrázás is a rossz eltérítővel. Még nem találtam olyan tartalmat ami hasonlított volna az eredetire. Tegnap is próáltam bele egyet, azzal csak szürke, ew hibás fény volt, csatornaváltás se ment meg az osd sem. Keresgélek továbbra is.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Ezeket a tartalmakat már feltöltöttem régebben. Nem tudom nézted-e, de konkrétan ez a típus nincs benne, (hacsak a CUC-osok között nincs).
Marad a másik megoldás: beírod a Gugli keresőbe, hogy "Grundig ST70-700 Dump" és a találatok között keresgélsz ingyen letölthetőt...
Üdv: Laci

File csatolás: 

0

Tónió
Tónió picture

Üdv!
Mint ahogy itt már írták, ha jó az eredeti eltérítő tekercs, miért nem azt teszed vissza?Sok időt megspórolnál.A másik dolog, ohm mérővel, főleg a 200 ohm-os alsó méréshatárú digit. multival, nem is tudod pontosan megmérni a tekercs ellenállását.Ezért érdemesebb az induktivitását mérni.Összegezve, ha jó az eredeti eltérítőtekercs, vissza kell azt tenni, nem kellene ebbe ennyire belebonyolódni.Gyanítom jelentős eltérés lehet az eredeti, és az általad felrakott eltérítő tekercsek között, nem biztos hogy tudnád korrigálni a service menü-ből sem.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Sokat segít az ellenállásmérésben egy jó öreg Wheatstone-híd. =bólogat=

Üdv! Kalex

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Vagy egy tapegyseg, s DMM hasznalataval, s kis szamolassal, modelleznem a hidat!
A mai multik, meg a gagyik is, legalabb 0,5..1% pontosssag tajan merik a DC-U/I ertekeket, azaz ha megtaplalom egy (korlatozott) aramforrasbol (konstansaramgenerator persze jobb lenne); akkor az Ohm törvenyevel elegge gyorsan, s pontosabban eljutok az igazi kis ellenallok ertekehez is :-)...
Kari

0

kispetras123
kispetras123 picture

Hali! :)
Ne bosszankodj az meg nem szentiras ,h ha tav vilagit gombnyomasra az mar jo is-EZ nem igaz!
Mar jartam ugy ,h csak a kvarc csereje utan ment rendesen! :)
Ha v-milyen "reppenes miatt a kvarcon " megvaltozik a frekije, akkor annyi neki cserelni kell! De volt mar ,h a kis picuri kondi volt a ludas mellette!
Amugy szerintem is rakd vissza az eredeti tekercset,mert igy kevesebb a szivas vele! (ez csak egy velemeny)

UDV!
P.Laci

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
egy kiss belekotyogás: Ha javítható az eredeti eltérítő (jellemző hiba), miért nem azt teszed vissza?? Attól, hogy "telefonod szerint" jó a "táv", még lehet adó, de akár vevő hiba is. Kérdéses eljut e jel a procihoz egyáltalán.
Üdv, Z.

0

jozsef46
jozsef46 picture

Mi tortenne,ha atforrasztanad azt a kornyeket ahol szikrazni lattad?Szerintem is konnyeb dolgod lenne.

0

Sponsored links