You are here

Samsung 5322 kép van hang nincs

4 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Üdvözlet az Uraknak!

A fenti készülék képe tökéletes, minden adót megtalál, de nincs hangja. A hangvégfok jó. A tápban volt néhány púpos kondi, de már nincs. A tápok mérve jók. Ha felemelem az IC101 (TDA8305) 17-es lábáról az R601-et akkor megjön a hang de nagyon zajos és torz. A TDA8305 cserélve, de helyzet változatlan. Cseréltem továbbá a körben lévő alábbi alkatrészeket: C601, C602, Z601, Z603, C603, de semmi változás. Az L601 nem befolyásol semmit. Szakadtnak nem szakadt, de mindegy, hogy be van forrasztva vagy sem. Merre érdemes még keresgélni?

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A készülék alapfelépítésében a TDA8305 áramköreire épülő BG (5,5MHz)-es intercarrier FM audió demodulátorral rendelkezik.
Először ezt kell rendbe hozni, amihez a SIF CONVERTER áramkörét (1MHz-es segédoszcillátor és keverő) ki kell kötni, és célszerű a táplálását is megszüntetni.

A 17-es lábon megjelenő összetett videojelből a hangvivőt a Z601 (SFE5,5Mc) sávszűrő választja le, és így jut el a 15-ös lábra (SIF IN).

A demodulátor T601 rezgőköre a 13-as lábra csatlakozik, és ahogy a rajzon is látható a serlegen belül található a kapacitása.

Ha a demodulátor rezgőkörének hangolására nem reagál (nem állítható be az 5,5-es hang), akkor valószínűleg hibás a rezgőkör belső kondenzátora. Ki kell csípni, és külső kondenzátorral helyettesíteni (szokásos értéke 390-470pF).

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Csak most jutottam hozzá.
Köszönöm a segítséget, a tekercsbe épített kondi volt a ludas. Csere után van hang.

Edmundson

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

GRATULÁLOK! :oke:

Nincs mit!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’