You are here

Hol vegyem a DELL számítógépbe az 1Gb memória bővítést?(elhalasztottam)MEGVETTEM!

10 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!A gyerekek DELL asztali számítógépébe szeretnék 1Gb memória bővítést bele tenni!A gép a Mediamarkban vettem két éve,részletre.Még 8 hónap hátra van.Most az eddig használt XP helyett szeretnék WINDOWS7-et.A szoftver már úton van.Két héten belül megkapom.Ez egy Windows7 home.Egyszer telepíthető változatban.A gyerekek internetes munkájához kell a jogtiszta szoftver.Remélem a gyerek nem rontja el!A MS lapján azt a tájékoztatást olvastam hogy 2Gb kell.A gép,ha jól értettem,64bit-es.Jelenleg,gyári kiépítésben,1Gb van benne.Vista volt rajta,de az nekünk nem működött.Ezért került rá föltört XP a gyerek által.Külső merev lemezt a gyerekek barátai ,remélem,tudnak kölcsön adni.Tehát,hol vegyem a PC-be a memória bővítést?Válaszotokat előre is köszönöm.Üdv Jano

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!Először is szeretném minden segítő/hozzászóló segítségét megköszönni!Végül is 2GB RAM került megvásárlásra.(7e)Az első kártyahelyre(ahol eddig az 1GB volt)került a 2GB-os kártya.A második kártyahelyre(ami eddig üres volt)került az 1GB-os ,eredetileg a gépben levő kártya.A bekapcsolás után az F2 setup gomb meg nyomásával folytattam.Láttam,hogy a gép "látja" a 3GB RAM-ot.F10-el kilépés/mentés következett.A hozzáértők szerint,ezt azért lehet megcsinálni,mert a gép külön vezetékeken kezeli a két RAM kártyahelyet.Azóta is jó.A használhatóságról mást még nem tudok mondani.Ettől a RAM bővítéstől azt várom,hogy a gép nem fog"panaszkodni",hogy kevés a memória.Még egyszer köszönöm.Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

..és "az egyszer instalálható OP"-vel mi- a helyzet?

Üdv.: uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!A karácsonyi ajándéknak vett WIN7 a szekrény mélyén lapul.Tévedtem,nem egyszer installálható,ha nem EGY GÉPRE INSTALLÁLHATÓ.A karácsonyfa alatt lesz,mint a gyerekek ajándéka.XP-ről WIN7-re váltás szakértelmet kíván.Több órás munka.Külső HD-t igényel.Oda kell elmenteni azt,ami szükséges a gépről.A programokat is újra föl kell tenni.Szép feladat ,Marci fiamnak.(magyarul melót kapott karácsonyi ajándékba). A WIN7, HOME PREMIUM.A kollégák kérték,hogy nyissam ki.Eredeti csomagolásában érkezett.Egy DVD van benne.A 32BIT-es programmal.Drága volt,de(remélem)megéri.A gyerekek sokat dolgoznak itthon a gépükön,az internettel.Köszönöm.Üdv jano

0

gyuri50
gyuri50 picture

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
1. Csak 2 Ram helyed van: A mostani 1Gb Ram ha kettő modulból áll, akkor ki kell majd dobnod a gépből, ha 1 db modul van benne, akkor ugyanolyan típust kellene venned(ennek kicsi az esélye).
2. Nekem "sántít" az egyszer instalálható OP (olyan mint az eldobható P.ZS.). Vagy egy gépre instalálható, esetleg, mint általában.
3. Itt az infók, ha ez a géped pontos típusa:
"Vostro A180 — If you install mixed pairs of PC2-5300 (DDR2 667-MHz) and PC2-6400 (DDR2 800-MHz) memory, the modules function at the speed of the slowest module installed."
http://support.euro.dell.com/support/edocs/systems/vosA180/en/index.htm
4. Itt nincs a géped típusa a W7 kompatibilitási listán:
http://support.euro.dell.com/support/topics/global.aspx/support/kcs/docu...
De itt meg van hozzá driver.:
http://driverscollection.com/?H=Vostro%20Desktop%20A180&By=Dell&SS=Windo...
Üdv.: uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!A gép típusa:DELL VA180/E2200/1GB/160/15,6/HB/l45 Üdv jano

0

Razel
Razel picture

Szia.

Lezlitnek tökéletesen igaza van - szerintem.A vejem gépén is rendben elmegy a W7 ,1 G-ával.Az ACER,de semmi gond nincs vele.Amit gyárilag beletettek, az van benne.Ő is 2 G-ás memóriát szeretne bele,de a számtekboltban is azt mondták,hogy várja meg a garancia végét és akkor tesznek bele még egy memóriát.

Üdv,

0

Oszi11
Oszi11 picture

Sziasztok,

Tanúsítom megy 1GB memóriával a W7 csak az a kérdés mire szeretnék használni? Ha grafikai program, vagy CAD, akkor a HDD LED folyamatosan fog világítani a sok swap-pelés miatt, és ettől élég lassúnak fog tűnni. Ha office jellegű esetleg kisebb adatbázis-kezelő, vagy csak böngésző kell, teljes mértéknem rendben lesz. Ezt kell mérlegelni!

Üdv,
Oszi

0

f46z5a
f46z5a picture

Szia!

Ez így rendben is van, ahogy az előttem szólók mondják.
Ha van még garancia, akkor nem érdemes megbontani.

Ha majd valamikor kerül bele még memória és a lap támogatja a dual channelt, akkor érdemes megfontolni a 2x1Gb konfigurációt.

Win7 x86 maximum 4Gb ram-ig kezeli le, ebben benne van a videó kártya ramja is és ha van még más extra memóriával ellátott (pl digitalizáló kártya) eszköz is.

Version Limit on X86 Limit on X64
Windows 7 Ultimate 4 GB 192 GB
Windows 7 Enterprise 4 GB 192 GB
Windows 7 Professional 4 GB 192 GB
Windows 7 Home Premium 4 GB 16 GB
Windows 7 Home Basic 4 GB 8 GB
Windows 7 Starter 2 GB

Viszont tapasztalat, hogy azért 2GB RAM ajánlott a Win7 x64 rendszernek, ha normálisan reagáló gépet szeretne használni az ember. Működni fog persze kevesebbel is, de számítani lehet rá, hogy néha malmozni is lehet majd közben.

Üdv: f46z5a

0

Sponsored links