You are here

11ak20 fuggoleges elteritesi problema MEGOLDVA (lezárva)

2 posts / 0 new
Last post
istiegei

Sziasztok.
11ak20M-3 tévével küzdök. A jelenség az hogy a kép fentről eltolódott lefele és mintha látszanának a visszafutási impulzusok( fehér csíkok vannak felül). Szervizmenüből nem lehet kikorrigálni. Cseréltem a Tda1771 -et és körülötte minden kondenzátort. Ötlet nélkül maradtam, kérlek segítsetek.

Az eltérítő tekercs volt rossz, valószinű túl nagy áramot vett fel és ezért türődött meg a kép.

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Ebben az áramkörben a kép függőleges pozícióját az STV2112 VERT_OUT portjáról (pin35) érkező függőleges szinkronjel DC szintje határozza meg. (Ennek szervizmenüből történő megváltoztatásával állítható be a vertikális pozíció.)
Az IC kimeneti jeléről a DC szintet a Q701 integráló emitterkövető választja le. Az így leválasztott DC a TDA1771 8-as lábának (a belső műveleti teljesítményerősítő nem invertáló bemenetének) DC szintjét határozza meg, aminek hatására a kimenet (pin1) DC szintje módosul, és így a kép függőleges pozíciója is megváltozik.

A TDA1771 helyettesíthető TDA8174-el, aminél a függőleges pozíció beállítását a csatolmányban részletesen leírtam.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’