You are here

A 192.168.1.1 stb nem érhető el. (time out ) miatt ( Lezárom )

67 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!

Még mindég küzdök a problémával, egyen egy  ilyen lapra nem tudok elmenni. Illetve ezáltal beállítani a routereket. Egyik gépen sem, nem tudom mit kellene átállítanom.  Lehet, hogy a szolgáltató modemjén van tiltva ?  Köszönöm a figyelmet .! 
U.i :  Sem wifin, sem kábelre csatlakoztatva nem érhető el.  Mint gépen egyforma  Win7 van.
 

Üdv ! Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat ! Nem foglalkozom tovább a dologgal, holnap jön egy szaki aki beállítja. Köszi !

Comments
lizakl
lizakl picture
*****

Hali!
Na, mi lett ezzel a problémával? Sikerült megoldani?

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Ha, kész a szaki, azért kérdezd meg, hogy mi volt a baj és írd meg nekünk is.
Köszi és Üdv!

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Egyszerű!
Bedug egy UTP-t valamelyik gép és az egyik kiszemelt ruter közé......
Vagyis épít egy utat. hi! Az jelenleg nincs.

0

stevepapa
stevepapa picture

Uramfia, mennyi eszed van :) A kérdés a nem az átjáróépítés problémája volt. Ha nem bizony eszközök konfigurálási gondja, ugye nem erről beszélsz ? Akkor meg minek ? Azért köszi, hogy megosztottad magvas gondolataidat :)

0

proba
proba picture

Nem ártana, gondolkodnál és értelmeznéd a válaszokat. Hidd el benne van a megoldás. A te elrendezésedben az életben nem fogod elérni a modemek konfigját, alternatív utakat nem vállalsz. Ergó bármit is írunk felesleges.(ez is) Egy leomlott híd előtt állni, és várni hogy felépül, elég reménytelen. Apró érdekesség a routereket a WAN port felől nem lehet konfigurálni csak speciális esetekben. A te esetedben szerintem  ezt szeretnéd. Csak rajzold fel az utat. Számítógép  -  szolgáltató routere  - te routered WAN portja...ez mint említettem nem járható.  Ezért javasolták, építs olyan utat, amin lehet járni. Számítógép  -  router LAN port.

A kérdés a nem az átjáróépítés problémája volt   

Ez igaz, de ha valamit nem látsz mert egy fal mögé került, akkor az okosabbja  megkerüli a falat, és nem arra panaszkodik, hogy tegnap nem volt ott..
Amúgy szerintem csak annyi történt, az inviteles routernek megváltozott a cím tartománya. Ha te a routert /eszközöket nem alap DHCP-vel  használtad, kb semmit nem fogsz elérni. ( ezt talán tudnád orvosolni, ha hajlandó lennél követni, amire többen kértek. 

1

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Nem is értem, hogy miért indul neki. Van több ilyen számítógépes, hálózati problémája, de mindig kiderül, hogy nem megy önerőből. Ezzel nincs is baj, csak azzal, hogy nem látja be, ehhez kár nekifogni, hozzáértő kell.

1

stevepapa
stevepapa picture

Szia!Azért próbáltam neki indulni botor módon, mert egy egyszerű kérdést tettem fel. Mint írtam régóta vesződöm a dologgal, mindössze egy felsorolásra vártam az esetleg hibákról. Ezeket a kütyüket magam szoktam telepíteni, bármilyen hihetetlen is, sikerrel. A gondok a modem csere után keletkeztek, ezért gyanakodtam annak hibájára. Ma átvittem a szomszédba a két TP-Linket, mindkettőt percek alatt beüzemeltem, nála ugyanez a rendszer van. Ebből következik, hogy az enyém beállításai nem egyeznek az övével. Mindezeket egyedül önerőből sikerült megtudnom........noha van némi hézag a számítógépes tudtásomban.  Most mondom, ez irányú gondjaimnak csak elenyésző része kerül ide.  Köszönöm építőjellegű, szakirányú segítségedet . Köszi!
 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Van amikor már a feltett kérdésből látszik, hogy nagyon messze a megoldás. Aztán később kiderül, hogy nem sikerül közelebb kerülni. Épp a régi topicokban kerestem valamit és jött szembe pár alap internet/hálózat témájú kérdésed és az jött le, hogy ez nem ment akkor, illetve úgy néz ki azóta sem lett jobb.
Amikor összegabalyodnak a dolgok, akkor érdemes minden eszközt alaphelyzetbe állítani, így a leírások alapján szépen sorban lehet haladni. Minden eszközt a megfelelő sorrendben és összekötésben egyenként beállítani, ha már meg van a cél, az elképzelés arról, hogy mit kell megvalósítani.
Viszonylag kevés buktató van, de azért akad. Pl. a ZTE ZXHN H168N modemrouter port átirányítás menüjéből kimaradt az újraindítás, vagy az erre utaló figyelmeztetés. Anélkül viszont nem megy. Vicces látvány, amikor egy korábbi átirányítás él, de a menübe belépve egy nem is üzemelő fogad. Újraindításig marad az X-akta, hacsak nem te csináltad, és beugrik...
Aztán az éltérő IP tartományú eszközök azonosra hozásánál néha viccesek a gyártók és raknak apró buktatókat a folyamatba, hogy emlegetve legyenek a felmenőik.
Az azonos funkciók gyártónként eltérő fantázianevei is megérnek egy misét. Külön gyöngyszemek az ezeket az oldalfülön magyarázó segítségek, ahol ugyanaz a fantázia elnevezés van leírva kicsit másképpen, az hogy mi a nyavalya az pontosan, az nincs.
Az írásom, bármennyire is nem úgy veszed, segítő szándékú volt. Kaptál tanácsokat, de nem jutottál eredményre. Innen nehéz átlátni, hogy ki kivel van, és mit is csináltál, vagy nem csináltál pontosan. Ilyenkor kell egy helyszíni segítség. Az viszont valóban úgy van, hogy a szolgáltató embere jószándékától és szakértelmétől függően vagy fog segíteni, vagy nem a te problémádon, mivel nagy valószínűséggel nem az ő sara. Sőt, valószínűleg ugyanezen okokból vagy kiszámlázza a kiszállását, vagy esetleg nem...

0

lizakl
lizakl picture
*****

Na és hazamenve, otthon tenálad ezek után már be tudtál állítani mindent? Működik nálad minden?
Vagy marad a végső megoldás: Szakembert kell hívni! Mondjuk holnap?
Üdv!

1

uniman
uniman picture
***

'Nála ugyanez a rendszer van" vagyis van ott is egy működő ZTE ZXHN-108L modem ?
 "Enyém beállításai nem egyeznek az övével"  Azaz beléptél a szomszéd ZTE modemjének a "setup" menüjébe, és ott látthattad a beállításokat ?
Persze pl. ezek mindenkinél mások....

"Holnap jön egy szaki aki beállítja" Megérkezett?

0

stevepapa
stevepapa picture

Miért léptem volna be az ő modemmenüjébe.  Az én rutereimet kellet telepíteni, egyszerűen bedugtam a modembe a routert beütöttem az ip címét és azonnal betöltette a router menüjét. Semmit másra nem voltam kíváncsi, csak arra hogy belép e a menübe.  EZT  nem csinálja nálam itthon, ez olt a kérdés, miért nem megy fel ......Nem tudom miért, ha jön  az INvitel embere és, megmondja a tutit. Nem kutakodtam a modembe, nem az enyém, meg egyébként sem illik hozzányúlni. 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Most már, csak azt magyarázd meg, hogy ehhez miért kellett a szomszéd modemje?
Otthon is megnézhetted volna a modem nélkül a routered.

Kalex

2

lizakl
lizakl picture
*****

Szerintem halvány fogalma sincs a hálózatok működéséről! Olyan ez mintha egy vak ember keresne egy tűt a szénakazalban!

2

agressiv
agressiv picture
*

Állítása szerint ő közvetlenül is dugja a routereibe a kábelt és akkor sem megy. Se füle se farka az egésznek. :(

2

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A közvetlenséggel nincs baj, de ha összeköti a modemmel és az ugyanabban a tartományban van, akkor összeakad "time out"-tal! Ehhez tényleg a helyszínen kell lenni, mert már a kérdés sem pontos, nem hogy a leírás.

Kalex

0

uniman
uniman picture
***

...hogy miért? Egyrészt ez nem csak modem! Ez egy ADSL modem/router(wifivel)...többek közt az előfizető döntheti el, hogy milyen WiFi nevet (SSID)  és jelszót használjon!
Szerinted, vajon miért írják le az Invitel weboldalán az útmutatót a ZTE ZXHN–108L típusú modem beállításához..???
De többek közt láthattad volna az eltérést a két azonos készülék beállításaik között. De ha az a ZTE cucc, mikor egyedül van a rendszerben, van internet a LAN kimenetein, meg a WiFi-jén keresztül is...akkor minden rendben van! Az Inviteles ember is csak ezt fogja vizsgálni.
Idegen routerekkel nem kötelessége bajlódni....

1

stevepapa
stevepapa picture

Maradjunk abban, hogy régi ismerősöm, a kérdésem mindég az, hogy az édesanyjáért nem lép fel a router a netre.  Valaki az elébb azt írta, hogy zavaros, pedig nem, csak a kérdésre kellene felelni, vagy nem felelni.  Tehát a modem egyik lukába bedugom azt a rohadt routert, és nem tudok belépni a menüjébe, időtúllépés miatt. Nem értem mi ebben a borzasztó, reggel átsétáltam a szomszédba, annak a modemébe beledugtam a drótot. Beírtam a 192.168.xxxx és azonnal elkezdte betölteni az adatokat. Ennyi, ezt eljátszottam az itthon található összes wifis szarral, volt ilyan olyan számú, egyező, nem egyező. Példányaival de kb 5mp múlva az ismerős szöveget láttam. Csak mindenki belekérdezett, mit hová, hányat, milyen számút, stb ettől kissé zilált lett a dolog. Szép estét, éjszakát mielőtt beleköt valaki ! XD Az eredményt közzéteszem...ja a laptopot én vittem. 

0

uniman
uniman picture
***

OK...bár még mindig nem írtad le egyértelműen, hogy a ZTE modem az rendesen működik (ezt a zöld LED-ek is kijelzik), ha abba dugot a LAN kábelt van net, meg a wifije is elérhető, annak SSID azonosítója és a passwordje ismert a számodra. Ha erre igen lenne végre a válasz, akkor lapozhatunk...
Azt is megértetted, hogy a ZTE modem menüje csak a LAN4 es portba dugott kábellel konfigurálható... de ez talán ez sem fontos.

Fontos lehet bizonyos esetekben, hogy kikapcsolt állapotban kábelezzük össze a modemet és wifi routert, ráadásul néha az sem mindegy, hogy előbb melyiket kapcsoljuk be. 

Egy tucat hozzászóló, velem együtt az feltételezzük, (és ezt le is írtuk), hogy a ZTE meg TL-WR1043ND ugyanazon az IP 192.168.1.1 címre van állítva. Ha ez így van, akkor, ez a válasz a kérdésedre. Most a többi routeredet hanyagoljuk.
A TP-LINK routeredet át kéne állítanod másik IP címre, pl. IP 192.168.0.1 -re....ezután újraindítani mindkét cuccot.
Ezután próbálhatod:  http://192.168.0.1/login.htm
Az újabb TP-LINK TL-WR1043ND routereknek már ez a gyári IP címe. Van belőle 4 féle verzió...V1....V4.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia! Igen rendesen működik mindent kijelez. Értem én mindenkinek a gondját evvel kapcsolatban. De ez az első válasz ami választ ad a kérdésemre. Végül is ugye ezt kérdeztem, hogy lehet e a " szolgáltató modemjén van tiltva " ennyi. Tehát, ha akkor ezt írod vagy valaki akkor nem nyúlott volna ilyen hosszúra a topik. Valami régen biztosan nem így volt beállítva mert eddig sikerült mindég belőni a dolgokat. Mint az kiderült régebben, hogy nem igazán vagyok jártas a dologban, csak a kütyük papírjain leírtak alapján tudok boldogulni. Ha így sikerül akkor, ok, ha nem kérdezek. Azon, hogy ezeket a kütyüket átnevezem, más címre költöztetni eszembe nem jutna. Illetve valamelyik nap sikerült, valamit alkotnom mert az egész házban eltűnt a net. Mondhatom nem a vírus lett a legnagyobb problémám. Azt szoktuk javasolni laikusoknak, hogy ne turkáljanak a tv szervizmenüjébe mert elbassza. Nem megyek tovább én sem ami a papíron van megcsinálom, a többi a szaki dolga. Ezért is zártam le a dolgot, sajnos leállítani nem tudom :) Olyan mint a kocsma hiába mondod, hogy hagyd abba mert nem értem, nem csak mondja, mondja . Nem érdekli, hogy nem azt kérdeztem, nem, majd ő megmondja, hogy mire vagyok kíváncsi. Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot ! Tényleg ne írjon már senki .....

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!A ZTE-n keresztül nem látod a TPlinket.
Ergó az első mozdulat az kellene, hogy a TPlinket közvetlenül dugd rá a gépedre... (bármelyikre, amelyikkel aztán látnod kell)
Miután látod, akkor beállítod, ahogyan gondolod. Adsz neki olyan IP címet, ami nem azonos a ZTE címével.
Ezek után rádugod a ZTE dobozra. Ha azon keresztül immár látod, akkor öröm a köbön!
Ha nem látod még mindig, akkor a ZTE-n is állítani kell valamit (nem ismerem a menüjét), hogy "átjárót" nyisson a TPlink felé.

De, amég nem látod a ZTE-n keresztül a TPlinket biza moroghatsz, mert előre nem jutsz! Ez van! 
Jó morgást!

0

agressiv
agressiv picture
*

A szolgáltató nem tiltott semmit, milliószor le lett írva, hogy mit csinálj, de nem érted meg/lesz@rod.

2

lizakl
lizakl picture
*****

Sajnos ezzel teljességgel egyetértek! Aki nem hagyja, hogy segítsenek neki, azon nagyon nehéz segíteni.

2

agressiv
agressiv picture
*

Akkor más tarrtományban van a ZTE kütyü, dugd a notit közvetlenül a beállítandó routerre és, ha a router oszt ki címet a notinak, akkor az alapértelmezett átjáró IP címével mennie kell.

0

formasu
formasu picture
*

Szia Stevepapa!

Bocs, lehet, hogy azt is már megcsináltad, amit Mosószaki írt, de nem találom az eredményét! / Lehet, hogy átsiklottam rajta/

Arra gondolok, hogy a számítógépre egy kábellel CSAK!! a kiszemelt routert a 8 közül kellene rádugni, és SEMMI MÁST! Ez esetben be lehet(ne) konfigurálni, a böngészőn keresztül, hogy ne legyen "ütközés a modemmel, és mással sem", /pl. IP címre is gondolok!/ és utána már minden működhetne, ha jól lett konfigurálva...

0

formasu
formasu picture
*

Feltételezem, hogy az új Modemnek nem ugyanaz az IP címe, mint a réginek volt. Valószínűleg, mint már sokan le is írtuk, "ütközés" lehet. Valamiért nem akarod /esetleg nem érted???/ megtenni, hogy csak a TP-Link Routert tedd a gépedre, a Modem nélkül, és konfiguráld be, mint azt az előbbi hozzászólásomban én is leírtam, és sokan is már le is írták. Ez lesz a megoldás, mert át kell írni a Routered IP címét!!!! Ezt fogja csinálni a "szakértő is".

0

stevepapa
stevepapa picture

Igen így igaz, de én nem tudom, hogyan kell, mi mit jelent stb. Értem már sőt akkor is sejtettem, hiszen a kérdésben volt, csak én tiltásra gondoltam. Csak közben más kérdések is felmerültek, ennyi lett volna a válasz ütközik írd át :) Akkor is kellett volna valaki, ész nélkül nem írunk át semmi. Köszi ! Bocsi, de néha nem azt írok amit akarok, de remélem egyre jobb lesz. Ezért ha valami értelmetlen az nem sörtől van....

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Többesszámba írsz. Melyik router web felületét szeretnéd elérni? Azt amire a géped van kötve, amiről a net is megy? Vagy másik routert? Az hová van kötve, a fő routerre? Mert ha igen, akkor az így nem is fog menni, mert a 192.168.1.1. a fő router IP címe és azt kifelé nem routolja tovább. Ilyenkor a másodlagos routert maszkolni kell vagy másik tartományba tenni. Viszont egyszerűbb a saját gépedre dugni és úgy konfigurálni. Pontosan milyen routerről van szó? Típus?

Üdv

0

Joe
Joe picture

Üdv!

Parancssorból (cmd), próbáltad a z ipconfig /renew parancsot? Ez a gépedet állítja alaphelyzetbe. Ez olyankor van ha valamiért a géped akad ki, és egy vad ipcimet erőltet.pl 192.297. ...

0

AzzA
AzzA picture
*

Irták már de én  is leírom,
nyitasz egy cmd ablakot és beírod ipconfig /all
Akkor megkapod a következő, számodra lényeges adatokat.
Alapértelmezett átjáró, ez az ip cím lesz a routered címe amin eléred.
Lehet ez 192.168.0.1, de akár 192.168.1.254 is, meg kell nézni, ott lesz a lekérdezésbe.
Utána meg egy böngésző címsorába beírod az ip címet minden hókuszpókusz nélkül, csak egyszerűen 192.x.x.x aztán enter.

File csatolás: 

4

proba
proba picture

Ha neted van, akkor szinte biztosan elérhető a router is. Az más kérdés, ha egymás mögé teszel több routert, és ugyan az a címük , akkor ki győz.
Első körben reseteld a routeredet, húzz ki belőle minden LAN kábelt, dugd rá a gépedet. Net ugyan nem lesz, de ha kaptál IP címet, és nem a win saját hülyeségét, ( talán kis sárga felkiáltójel jelzi a hálózat ikonon ) akkor az átjáró címén el kellene érned a routeredet. ( http://xx.xx.xx.xx

0

stevepapa
stevepapa picture

szia!

Van netem, és ha elérhető lenne a router nem ide irkálnék. Nincs egymás mögé egy sem , van pár dara az évek során összegyűlt.  Egyet akartam beállítani, de nem sikerült, így előszedtem mindet, de egy lép fel az ipé címére. Sőt van egy játékom azt sem tudtam konfigurálni.  Mindegyik resetelve volt, de nem segített.  Kábé 2 hónapja cseréltek modemet, azért gondolom, hogy van valami gond a beállításnál. Hétfőn meginterjúvolom őket. 

0

proba
proba picture

Azért csak próbáld ki a routert resetelés  után magában a gépre dugni a felhasználói utasítás szerinti beállításokkal. A szolgáltatód modemének is lehet azonos IP címe, mint a te routeredé. Minél kevesebb ismeretlen van egy egyenletben annál könnyebb megoldani. Esetleg a win nek két külön beállítása van a helyi és egyéb hálózatokra ott is keresgélhetsz. ( bár több gép esetén nem valószínű, max ha valaha tudatosan átállítottad. egy helyi hálózat kialakítása miatt.)  Amúgy ha a szolgáltatódat gyanúsítod, ezzel ezt kizárhatod, beállíthatod ahogy akarod, aztán visszadugod a helyére, és mindenki boldog. A beállításokhoz nem kell net. Amit még megtennék, a szolgáltató által adott modemre rádugnám a gépet, megnézném hol elérhető.( az előzőleg javasolt ipconfig ) , és ha már levettem róla a routerem, akkor másik tartományt állítanék be a sajátomnak ( pl szolgáltató 192.168.0.xx akkor a sajátom 192.168.1.xx ) 

0

agressiv
agressiv picture
*

Ha a router a modem után van kötve, akkor semmi köze nem lehet hozzá. A routerekre dugod azt a kábelt, vagy a szolgáltató féle egyberouterre?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!
A szolgáltató modemére van kötve (lenne) kötve 1 szem wifi router. Erről ment tv kütyü, aztán a minap minap tönkre ment a modem, és a másik routerem amiről szóvolt itt is. Beakartam egy másikat de a konfigurálás miatt nem sikerült. Erről is beszéltünk itt is, akkor sem sikerült belőni, sem a kütyüt sem a routert. Tegnap előkotortam az összeset, már 8 darab van hentereg itt előttem, most az este tanácsoltakat próbálom kipróbálni. Köszi !

0

agressiv
agressiv picture
*

Még mindíg nem tudjuk, hogy mi hova van kötve pontosan, ez így nem fog menni.

1

stevepapa
stevepapa picture

A modemen van 4 luk, az egyik lemegy az asztalhoz a laptopomhoz,a másik megy a tv setup box hoz. A maradék 2 - ből egyikébe dugom őket. Egyesével ahogy próbálom ki őket, a Tendákat se sikerül beüzemelni, annak felmegy ugyan az ip-re de net nincs. A négy közül egyiken sem, eddig volt. Van, hogy kiírja,hogy van illetve jelzi a gép de net nincs. Ez csak a Tendákra vonatkozik. Valami köze csak kell, hogy egyen a modemhez, arra van csatlakoztatva. Hétfőn alaki és megnézi. Köszönöm mindenkinek a segítőszándékot !

0

agressiv
agressiv picture
*

Így persze hogy nem megy. A konfigurálandó roueterkbe dugd a gépet amivel be akarod konfigolni, ne az előtte lévő modemrouter kombóba. Eddig azért mehetett, mert mindkét router ugyanabban a tartományban volt (192.168.1, bár akkor eleve probléma szokott lenni. Ha egy routert be akarsz konfigolni, dugd rá közvetlenül a PC-re és semmi má ne legyen dugva sehova.

2

proba
proba picture

Már kétszer írtam, a gép és a SAJÁT  router resetelés után  összeköt a használati utasításnak megfelelően a pc-vel önmagában....Hiába.
 

1

agressiv
agressiv picture
*

Az pedig olyankor lehet ha a PC van fix IP-re állítva, nem DHCP-ről szívja a konfigurációt.

0

AzzA
AzzA picture
*

Tegyél fel egy képernyőmentést az ip konfigról kérlek. Az sokat elárulna mi a helyzet nálad.
Mint ahogy én tetem fel.

 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Milyen modemed van?

kalex

0

stevepapa
stevepapa picture

SZIA!
ZTE ZXHN-108L  Invitel
 

0

uniman
uniman picture
***

 Konfigurációs felületet LAN4 porton keresztül lehet elérni a 192.168.1.1-es IP címen

A 4-esbe van bedugva a PC hállózati kábele?
https://www.invitel.hu/ugyfelszolgalat/technikai-informaciok/eszkozok/adsl-modem-router/zte-zxhn-108l.html
Bővebben angolul...

0

Jaca
Jaca picture
****

De nem ezt nem éri el, hanem a saját routerét.

0

uniman
uniman picture
***

Szia Jaca! Ebben a topikban teljes a káosz, nem miattad...
Ez az új ZTE készülék nem csak modem, hanem wifi router is...minek ehhez még egy wifi router. Működjön előbb az önállóan, tutira ! 
Meg egyáltalán milyen netről beszélünk: telefonvonalas ADSL ? Inviteltől...ezt is be kéne írni a topiknyitóba!
Da ADSL, akkor először is konfigurálni kell a modemben, bele kell írni a felhasználó azonosítót és a hozzá tartozó jelszavat...amíg ez nem történik meg nem lesz internet. 
De ha a ZTE és a Tp-Link IP címe azonos....akkor mi is történhet?
A tp-link menüjébe úgy is be lehet lépni, hogy csak a PC netkábele van rákötve a 4 LAN port valamelyikébe, meg a tápja...más semmi.

 

File csatolás: 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Igen van Wifi is, működik is, de még egyszer leírom a tv okosító kütyüt nem hozzáadni, mióta kicserélték a modemet. Elővettem egy olyan routert amiről korábban ment, de most nem működik. Azt hogy az Inveteles nem tudtam,hogy bűn :) azt sem, hogy bele kellett volna írni . Minek utána 6 éve van ez a netem, kb 40 különböző szart kötöttem rá, kipróbálásra stb. Négy helyen volt Mirasast , +3 helyen wifi " toldó" Tenda, ezek eddig mentek. De mivel már ketten maradtunk 1 darab is elég lenne, Tudom hogy zavaros, de egyszerű történt valami ami nem engedi az eddig használt eszközeimet fellépni az Ip címükre ! Itt működtek eddig is, eddig is Invitel volt, még az ozlip az a ház előtt ami volt ! Ezt írtam a nyitóban is nem tudok felmenni ezek a címekre semmilyen ip.re . Hogy írjam le érthetőbben ?

0

uniman
uniman picture
***

Nem az Invitel a bűn, nekem is tőlük van a netem...és képzeld el tv koaxkábelen érkezik be a házba (TV csatornákat nem kértem).
Tehát ha én az látom, Invitel, akkor kábeltévés netre gondolhatnék ! De nem teszem, mivel régebben ismerőseimnek is Invitel netjük volt...na és milyen: A mátávos telefonkábelen érkezett, mint DSL/ADSL internet...
Ha beállítanád "normálisan" azt a fránya ZTE cucccot - ugyanazon azonosítókat adnál a WiFijének, mint amivel működjek a "kütyü"-jeid - akkor máris rá tudnának csatlakozni azok a netre.
...vagy nem?

0

lizakl
lizakl picture
*****

Sziasztok!
Azt hiszem, hogy ennek mégiscsak az lesz a vége, hogy szakembert kell hívni! :-)
Üdv!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nincs káosz. Van egy ZTE ZXHN-108L modeme, ami a szolgáltatóé. Ezen volt még egy router, amit konfigolni kellene.

Bár én is kihagynám a routert, hiszen a ZTE tud mindent, van LAN portja, és wifi is. Igaz, azt nem tudjuk, milyen messze vannak egymástól.

Kihúznám a ZTE-t a konnektorból, mielőtt nekiállnék a TP-linknek.

2

stevepapa
stevepapa picture

Így igaz, ha a Miracast-nak feltudnék menni az IP-címére nem lenne semmi gondom. De annak a címét sem találja. Ezért vettem elő azt a routert amiről már ment, és ebből kettő van, és egyikről sem megyek, és ők sem mennek :) Fel az Ip-re

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A szolgáltató által ajánlott beàllítást próbáltad?
A gép fix IP címe 192.168.1.2, átjáró 255.255.255.0 a böngészőbe a router címe 192.168.1.1
Ezzel be kell jönnie, ha a hardver rendben van.
Kalex

0

agressiv
agressiv picture
*

Ha DHCP-n vagy, akkor az alapértelmezett átjáróval mennie kell. Ha nem megy, akkor próbálj másik böngészőt, pláne, ha a google malware-t használod.

File csatolás: 

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Megtennéd, hogy parancssorba beírnád az ipconfig /all parancsot és ide csatolnád az eredményt. Ebből kiderülne milyen címtartományt használsz, mivel a routern bármilyen belső ipcím beállítható és nem szükségszerűen a gyári van beállítva.

Üdv,
   Oszi

1

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Reseteld le a routert, kapcsold össze a routert a PC-vel egy UTP kábellel.
A PC-n DOS parncssorban írd be az: "ipconfig/all" parancsot utána Enter, a megjelenő listában nézd meg, hogy mi az IP címe az "alapértelmezett átjáró"-nak. Az a routered IP címe.
Üdv!

2

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Egyáltalán nem biztos, hogy ezen a címen van a routered. Add meg a router típusát is, hogy utána lehessen nézni. Az eleje mindig azonos szokott lenni: 192.168.x.y Az utolsó két szám, már szolgáltató, gyártmány függő.

Kalex

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszi, már volt szó itt a tanyán: TL-WR1043ND., de van egy másik TP-LINK is, valamint  2 tv okosító amire szintén nem tudok csatlakozni. Mindegyiknél (time out) ír, illetve a diagnosztika azt írja az oldal online állapotban van de nem válaszol.  Valami Proxy beállítások kikapcsolásáról ír, de a beállításokban nincs ilyen . Illetve ki van kapcsolva.....sőt telefonon sem jön be, egyik okosító linkje..... átok ül ezen az egészen ....

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

192.168.0.1
Van, hogy a gépet át kell állítani statikus IP címre, az legyen 192.168.0.10  255.255.255.0
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Jácint !
Nekem ezt hozta a böngésző ???
https://whatismyipaddress.com/ip/192.162.1.1

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Igen, részben!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Ez megvan? https://static.tp-link.com/2019/201912/20191211/TP-Link_router_beallitas...
vagy ez? https://static.tp-link.com/2020/202001/20200102/7106508531_SOHOWireless%...(EU2-16Languages)_QIG_V1.pdf  a 25. oldaltól van a magyar
Ez pedig egy beállító program: https://www.tp-link.com/hu/tether/

Kalex

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Már majdnem mindent tudok, csak azt, hogy miért nem megy fel egyik oldalra sem.  Előszedtem 8 eszközt, 5 nek meg van gyári könyve, de képtelen vagyok őket konfigurálni.  Köszi !

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Azért nem megy fel mert nem 192.162.x.x hanem 192.168.x.x et kell beírni! De ezt már Kalex is megírta!
Üdv!

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!
 Természetesen a jó számmal kerestem, a címben elírtam elnézést már javítottam. De mint jeleztem egy router ip címére nem hajlandó felmenni, ezek mind működtek. Magam telepítettem őket, de mivel nemrég a modem cserélve volt most egy sem működik.  Illetve Egy Opewrt  TP-LINK ami ugyan ezen a ip- működik egy 40 m.percre fellépet de leállt. Köszi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Amikor beírod az IP címet akkor csak http:// kell és nem https://. Ugye?
Üdv!

0

AzzA
AzzA picture
*

Nem kell, elég az ip cím.

0

Sponsored links