You are here

25 MHz-es, két csatornás, digitális, tárolós, új, jó minőségű oszcilloszkópra mennyit érdemes költeni?

36 posts / 0 new
Last post
Szurkee001
Szurkee001 picture

Ti milyen márkájút javasolnátok ipari célra?

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Nagyon úgy néz ki, hogy messze vagy az ipari minőség igénytől...vegyél egy megfizethető árú 2 csatornás digitális szkópot és jó lesz.
A legnagyobb különbség ezen a szinten, hogy a Fnirsi mondjuk nem földelt, nem kell leválasztó trafó, egy-egy méréshez...

2

torokj
torokj picture

Üdv,
Pl Owon XDS 3xxx széria.(100-150K)
Nem sokkal drágább a már említett (szerintem játékszer) FNIRSI szkópnál.
Itt találsz tesztet,leírást,hasznos kommenteket.
Owon honlapja.
tj
 

1

Szurkee001
Szurkee001 picture

Köszönöm mindenkinek a segítségét, válaszát!
Szurkee001

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia!

Olvasgatva az alant lévő hozzászólásokat, először definiáld hogy mit értesz az "ipari cél" alatt.
Milyen környezetben használnád, mennyire lenne "nem labor" körülményeknek kitéve?
A GW Instek-et Taiwan-on gyártják, elég jól össze vannak rakva,(viszont standard"noname " készülékek, több márkanév alatt is futnak),de az ajánlott darabok, kb az OWON,
Siglent szinvonalat képviselik, ezeket komolyabb cégek nem vásárolják/használják.
Olcsó készülékek, hobbistáknak.
Ha munkára kell a műszer, akkor az  Agilent/Keysight-Tektronix-Fluke trió valamelyik készülékét választanám.
Nem olcsó, de ez nem is erről szól, viszont profi készülékek, gyári kalibrációval, profi szervizháttérrel/támogatással.

 Tóni

4

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Köszönöm a válaszodat! Az ipari alatt a minőségi készüléket értem. Én nem akarok gyárat nyitni, pusztán azért érdeklődtem, hogy a nálam jóval tapasztaltabb kollégák véleményét, tapasztalatát kikérjem. Megfizettem már párszor a tanulópénzt az önfejűségem, a tapasztalatlanságom miatt, ezt szeretném elkerülni. A minőségnek sajnos meg van az ára, ezt nem tudom elkerülni. Ha kézbe veszel egy Hilti fúrót, meg egy Einhell-t, vagy egy Mitutoyo tolómérőt, meg egy Parkside-ot, akkor már fogásra is érzed a különbséget, pedig mind használható, de mégis más! A Hiltihez, Mitutoyo márkához hasonlót keresnék oszcilloszkópban is!
Egyrészt kedves az ember lelkének, hogy van egy minőségi, értékállóbb műszere, másrészt madarat tolláról, műszerészt műszeréről!

1

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Az ipari azért mást is jelent. Pl amit csak úgy beírtam FLUKE 125B-t, na az ipari. Nem csupán a kivitele miatt, hanem mert olyan funkciók is vannak benne, mint pl. klnb. ipari buszok tesztelése, vagy épp wifi-s elérés mobilról. Amit már kellett is használnom, mert a szkóp fent forgott egy fejtőgép tetején, én meg lent néztem a mobilomon az adott jelet, miként megy át a csúszógyűrűn.
Szóval az ipari messzebb mutat , mint simán a minőség.

KN
 

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Ugy latom, hogy kimaradt legalabb 2 màrkàs, és jo, szkop gyarto is a felsorolasokbol; LeCroy, s a Rohde & Schwarz_elöbbi ha nagyobb memoria igenyed lenne-pl egyedi pulzusok esetén eléggé vezetö man vagy 30 éve, s nem is olyan dràga mint az R-S smiley
Az eevblog-on több menetben is elegge kiveseztek màn az ujkori DSO-kat-még a csatolo kondik mikrofoniajara is; meglepöen ramatyak voltak az ismert tavolkeletiek is...
Eredmenyest!
Kari

1

hcs
hcs picture

Szia!

Siglentre szavaztam ősszel. Beszállítója az egyik nagy márkának bizonyos modellek tekintetében, szerintem lehet hogy tudnak szkópot gyártani. Mondjuk a vásárlást megelőzte több hetes irodalmazás.... melyik miért lehet jó.....  meg mit nem kellene. Az anyagi helyzetet is kalkulációba kell venni, nem csak az álmokat. Méregdrágát hobbi célra biztos hogy meg szabad venni. A profik nagyon jók, nagyon sokat tudnak és van hozzájuk támogatás is, de kérdés hogy ténylegesen szükséged van-e ezekre? Magánemberként sajnos kompromisszumot kell kötni.

A döntés előtt nézz utána melyikhez szoktak kiadni szoftver frissítéseket. Hiba mindegyikben van, emberek írják a programot és emberek tervezik az eszközöket. Sajnos határidőre kell dolgozniuk, és a tesztelésen nem bukik ki minden. A lényeg az hogy csak eladni akarnak-e, vagy pedig foglalkoznak azzal hogy legalább a nagyobb hibákat orvosolják.

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

"Méregdrágát hobbi célra biztos hogy meg szabad venni"

Meg szabad, de nem biztos, hogy lehet crying

0

agressiv
agressiv picture
*

Rendezd ár szerint az azonos kategóriájú készülékeket egy webáruházban és vedd meg a középsőt. Én vettem 50K-ért kínai szkópot, az is mukodik és már töübbmindent tud, mint a 10 éves jóval drágább agilent, viszont a neten taláhatóak tesztek, ahol mutatják a hiányosságait. Szóval nem igazán az a lényeg, hogy ipari, vagy sem, vagy milyen márkájú, hanem a várható felhasználási terület a lényeges. Ha szimpla jelalakokat akarsz vizsgálni, vehetsz kínai szkópot is, ha digitális buszon rohangáló adatokat akarsz vele elemeztetni, akkor millió forintos rigol fog kelleni és így tovább.

3

agressiv
agressiv picture
*

Látva az újabb kérdést, szerintem jelen pillanatban az 50K-s kínai FNIRSI szkóp is tökéletesen megfelelne. :)

1

Szurkee001
Szurkee001 picture

Köszi, értem a célzást! Mint azt írtam is, semmi gyakorlati tapasztalatom nincs vele, ezért érdeklődök vásárlás előtt, hogy ki, milyet javasolna. Egy műszert nem csak egy adott feladatra vesz meg az ember, hanem szemelőtt tartja azt is, hogy hosszabb távon is kiszolgáljon.

0

agressiv
agressiv picture
*

A hosszabb táv megint nem jelent semmit, lehet 40 évig is elég egy egyszerű szkóp. Vegyél valami olcsót kezdésnek, semmi értelme negyedmilliót kifizetned egy szkópért, miközben azt sem tudod róla, hogy micsoda. Mire kinőssz egy olcsó szkópot, a többi is olcsóbb lesz annyival, amennyit költöttél az olcsóra, amit még mindíg el tudsz adni. De linkeltek itt szkópokat, az OWON például klasszik belépőszint, de annak még mindíg háromszorosa az ára, mint az olcsó kínainak. :)

1

torokj
torokj picture

Akkor meggondolandó  egy használt csúcsminőségű CRT szkóp megvétele ,potom pénzért hozzá lehet már jutni.Persze továbbra sem derült ki mire is fog kelleni....
Ha mégis "új" kell,EEV blogon a Rigol DS1054Z az ajánlott típus a kategórián belül.(aliexpress 180K)

0

Sakos2
Sakos2 picture

0

torokj
torokj picture

Áfa nélküli a belinkelt ár,de kétségtelenül én is a hazai forgalmazótól venném meg

1

Sakos2
Sakos2 picture

Tudok szorozni. Úgy értettem, hogy ÁFÁ-val (175) is olcsóbb mint az alis.

0

agressiv
agressiv picture
*

*1.27. Az áfa nélkül feliratot érdemes komolyan venni.

0

Szurkee001
Szurkee001 picture

Hagyományos csöves szkópom van, de az a bajom vele, hogy nem tudja felvenni, tárolni a jelet. Ezért szeretnék egy tárolós szkópra beruházni.
Nem ismétlődő jelalakot akarok vizsgálni, hanem egy spec. áramkört. Az történik, hogy amikor bekapcsolom, valami történik ugyan, de olyan rövid idő alatt lejátszódik, hogy nem tudom, hogy mi történt, mert utána sekép-sehang! Ezért szeretnék egy olyan szkópot kötni rá, hogy rögzítse a kiadott, rövid idő alatt lejátszódó eseményt, amit aztán ki lehet elemezni, hogy mi játszódott le az áramkörben.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha digitális áramkört akarsz vizsgálni, akkor egy 8 csatornás logikai analizátor többet ér, mint a szkóp. Én a cégnél egy Tektronix TDS2024B szkópot használok, 4 csatornás, színes kijelzős, tárolós, de kicsi a felbontása már egy TV távirányító jelének normális kielemzéséhez is. Vagy egy hosszabb I2C busz üzenethez. De egyébként meg vagyok vele elégedve. Nincs 100%-ban kihasználva, pedig nyúzom rendesen.

3

Sakos2
Sakos2 picture

Nem csoda, hogy nem alkalmas rá. Tektronix TDS2024B Record Length 2.5K points at all time bases on all models

 

0

hcs
hcs picture

Szia!

Voltam ilyen helyzetben, aztán elkezdtem játszani a trigger funkcióval normál módban hogy akkor induljon a sugár amikor a készülék bekapcsol. Többé - kevésbé működött a foszfor utánvilágítása miatt. Lehet róla videót készíteni telefonnal ha nagyon kell. Ez volt a költségtakarékos megoldás. Aztán vettem egy jobbat.

1

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Köszönöm az ötletet, vesztenivalóm úgy sincs vele, így egy próbát megér!

1

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Nezz szet a Picoscope PC-szkop termekei közt is-külsös dobozok, s minösegileg tök rendben vannak, s megfizethetök...

1

agressiv
agressiv picture
*

Hajszál pontosan ugyanerre a célra vettem a csöves szkóp helyett az olcsó kínait és elvégzi a feladatát. Valahogy sejtettem, hogy nem kell neked űrtechnika. :)

Próbálj ki egy ilyet, ha nem bizonyul elégnek, el tudod adni kb annyiért, amennyiért vetted és vehetsz másikat.

0

Szurkee001
Szurkee001 picture

Köszönöm a tippet! Alszok még rá egyet-kettőt!

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Ha  "hosszú távon is kiszolgáljon" fontos, akkor a kínai vonalat/gyártókat eleve felejtsd el.smiley

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: asztali, hordozható vagy laptopra köthető kivitelre lenne szükség?

Bálint

0

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Tulajdonképpen nem követelmény a hordozhatóság, ezért amelyik az olcsóbb. 
Egyenlőre még csak ott tartok, hogy érdeklődöm, mik a lehetőségek. Az fontos, 
hogy tárolós legyen, nem ismétlődő jelalakot is lehessen vele rögzíteni, hogy később
kiértékelhető és dokumentálható legyen. Egy GW Instek GDS 1102 márkájút nézek
éppen, de ismeretlen számomra a márkanév. Van róla esetleg valamilyen tapasztalati 
infód?

0

zus
zus picture

Ha még aktuális a kérdésed: egy GWInstek 100 MHz-es géppel dolgoztam (tán egy régi 1102-es ?), még az a fajta, amibe SD kártya megy. Tökéletesen elégedett voltam vele. Hobbi célokra tök jó.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nekem  GWInstek GDS 1072A van, lehet pendrivere rögzíteni a képet   7-8 éve vettem, tekertem egy leválasztó trafót is

Bálint

Náluk vettem

https://www.globalfocus.hu/termekkategoria/oszcilloszkopok/?gclid=Cj0KCQ...

1

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Köszönöm a hasznos infót, a kezelési útmutatót!

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Hasonló kategória a Rigol DS1054Z.
https://www.muszerdepo.hu/Rigol-DS1054Z-digitalis-oszcilloszkop

Elég népszerű típus. Én is ilyet vettem anno.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: tulajdonképpen hordozható is , mert  kb 300x 150xx110 mm-es és könnyű is

Bálint

 

0

kovacsna
kovacsna picture

Hello,

FLUKE 125B :)

KN

0

Sponsored links