You are here

3 fázisú villanymotor bekötése 1 fázisra (csak 3 kivezetése van)

7 posts / 0 new
Last post
Gáspár András

Szép estét mindenkinek!
Kis segítségre lenne szükségem, szeretném ezt a 3 fázisú villanymotort bekötni 1 fázisra, de csak 3 kivezetés jön ki belőle, leszedtem a hátulját hátha valaki direkt csillagba kötötte talán, de sajnos nem ezek a gyári kivezetései, így nem tudom átkötni delta kötésbe hogy menjen 1 fázisról is. 
A kérdésem az lenne hogy akkor ezt be köthetem 1 fázisra? Elvileg a motor tudja, csatoltam képet az adatlapról. 
Köszönöm szépen a segítséget előre is mindenkinek! 

File attachment: 
Comments
proba

Egy ravasz kérdés, honnét tudod három kivezetésből, hogy csillag vagy delta kötésű a motorod. A tekercsek hány voltra vannak méretezve? Ha valaki áttekerte (biztosan áttekerte mert a kapocstáblán csillag/delta jel van) lehet egyfázisút alkotott belőle . Hozzá sem kell nyúlnod.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex's picture

Szia!
A koràbbi tanáccsal ellentètben, ezt nem tudod egyszerűen megoldani. Vagy használod csökkentett teljesítmènnyel, vagy leszeded a pajzsokat, megkeresed a tekercsfejet, felbontod a csillagpontot és átkötöd deltába.
Az átkötés nélkül a teljesítmény jelentősen lecsökken!

Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

m_stuart

Jól értem hogy a kötődobozba csak három drót/tekercsvég jön ki? Csillagba kötve így kötheted de erős teljesítménycsökkenéssel számolj.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gáspár András

Szia! Igen a kötődobozba csak 3 vezeték jön ki valószínűleg alapból csillagba van kötve hát örülök neki mert akkor szedhetem szét a motort hogy át tudjam kötni deltába csak U2, V2, W2 kivezetés van a másik három nincs kivezetve. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

szuts
szuts's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

m_stuart

Egy hasonló eset: (A kellő nyomatékkal való indításhoz szükség van az üzemi kondival indításkor párhuzamosan kötött plusz kondenzátorra.)

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content