You are here

3030-as LEDszalag, hidegfehér 60LED/m, 3 LED-enként vágható, 150 ohm előtétes LED szalagot keresek legalább IP65-ben, 12V-ra

28 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Az asszony kutyája (eddig közös volt, most kitagadtam..) bosszúból kirágta az egyik lépcsőfok alól a LED szalagot. Ez nem lenne gond, hegyekben áll a boltokban. :) Még el is adnak, olyan sok van. De sajna ilyet sehol nem lelek.

Vagyis hidegfehér 3030-as LED van benne, 3 sorban, 150ohm előtéttel. Vízmentes szilikonos.  60LED/méter , 12V-os. Na ebből kellene nekem  valamennyi :) már 1,5m is segítene.

Tölgyfa lépcső, és tükör fényes, így ha mást teszek oda, randa lesz. 

Csak legvégső esetben cserélném ki mindet, mert 25 lépcsőfok van, 25*1,5m és mérhetetlen szívás kicserélni... 

Nincs valakinek régről? Ez vagy 8 éves. Volt tartalék, de amikor letekertem a reel-ről, darabokra tört a szilikon, és letépte a LED-eket is. A lépcsőben persze semmi baja.. Csak a gyári reel-en.. :(

Köszönöm!

Ja igen. Ha valaki bárhol belebukkan ilyenbe, az is érdekel.. Ebay, Ali megtúrva, de bugyuta keresőik miatt.. sajnos.. :(

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Köszi, de sajna ez is sok.. 4,8W/m.. :(

Ami van, az 0,9W ha jól emlékszem. Úgy kell elképzelni, hogy a lépcső  tölgyfa, a lépcsőlap túllóg, és bele van marva egy nút, abba van beragasztva a szalag.. Nem látszik ki. Amikor világít, semmi nem látszik a LED-ből, csak az a fény, amit az alatta levő lépcsőlap visszatükröz.. Azért vettem régen ezt a szalagot, mert ennek volt a legkevesebb fénye. A tölgy lépcsőbe nem lehet semmit belesuszertolni, mert nincs hely. Még egy előtét ellenállás se fér el sajnos.

Régen vettem tartalékot. De a reel-en feltekerve megdöglött mind. Megkeményedett a "szilikon".. Olyan, mint a száraz kakaóscsiga, ahogy tekerem le.. És a LED-eket is kicsinálta. :( Pedig bőven tettem el.. :(

érdekes, hogy nem feltekerve mind rugalmas a mai napig..

Pedig ez az ár "ingyen" van.. ez nem pénz érte..  Csak nehezemre esik mindet egyenként kiszedni, és kicseréni :) Valahogy nem érzem a késztetést :)

A régit a kutya megoldotta (kölyök tacsi) mert az asszony az emeleten volt, és nem mehetett fel a kölyök.. mert egyszer már leesett. Emiatt berágot a lépcsőre :( Márpedig amit egy tacskó szét akar szedni, azt szét is szedi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Valahonnan odaviszed a cuflát is. Amit írtál abból úgy látom, hogy egy kis dremeléssel tudnál fészket készíteni egy soros ellenállásnak.
De hát te tudod.

Kalex

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A szufla a falból jön, a fal hasított kővel van borítva, a fugákban megy a kábel a ragasztó alatt. A lépcsőfokoknál lép ki a falból, 5cm spárga van mindenhol.

De bevallom, nem is akarok a fába faragni semmit,. ami fűthet. Ez a lüke kutya a bizonyíték, hogy bármi megtörténhet. Ha csak rágás közben rövidzár, már fűti is az előtét a 12V-ot a fa lépcsőben.. Ezt inkább nem :)

Ha itt a két felajánlás nem jön össze, egyik sem olyan, akkor inkább kicserélem mindet erre a típusra, és a betápot leveszem 12V helyett annyira, hogy ne vakítson.. Legalább örök életű lesz (-kutya) :)

csak azt elkerülném, hogy mindet ki kelljen faragni :) az FBS nagyon fogja, de nem kutyatibilis :)

amit belinkeltél egyébként marha jó, mert tényleg fillérekbe kerül...

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Tme.eu 3030 hideg feher 56db /m 24.4w/m ip20 
00213733 cikkszam

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! 24.4W/m.. atya ég.. Meggyullad a lépcső :) lemálik a lakk :) (de a kutya tuti megvakul, ez végül is oktató jellegű lehet :) )

Ez az eredeti valami 0,9W, vagy annyi se volt :) Pont az a lényeg :) alig van fénye :)

1

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia,

ha 150 Ohm az előtét 12V-on, akkor az 80 mA, feltételezve hogy 3 led van sorba kötve, akkor ez 20 x 80 mA, az az egész méterre 1.6A, az pedig 19.2 W/méter sztem, az a 0.9W nem nagyon értem honnan jött...

András

0

qwerty4455
qwerty4455 picture

Szerintem, ha 3x3,6V nyitófeszültséggel számolunk, akkor csak 8mA LEDenként, és 1,9W/m.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Üdv!

3 x 3,6V = 10.8 V 150 Ohmnál ez 0.072 A azaz 72 mA nálam, de lehet hogy rossz a számológépem. 1m 60 db led, mivel 3 van sorba kötve, ez 20 stringnek felel meg, azaz 20* 72 mA, nekem sehogy nem jön ki a 0.9W, de nem vitázom :-D

A.

0

qwerty4455
qwerty4455 picture

Én így számoltam:12V-3x3,6V=1,2V esik a 150 ohmon. 1,2V:150ohm=8mA ; 20x8mA=160mA [/m] ; 160mA/m*12V=1,92W/m
Ha 0,2V-tal nagyobb a nyitófesz, akkor 0,9W is kijohet, de én inkább a nominálisnál nagyobb teljesítményfelvétellel találkoztam fehér LED szalagoknál.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

ok :-)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Észrevétel jogos. A honnan jött kérdésre a válasz: rá van írva a reel-re... Azt tudom elképzelni, hogy egy chip nem 1 LED-et tartalmaz... Akkor kijöhet a matek...

0

lacoka
lacoka picture

Szia
Ez valószínűleg nagyon melegszik ezt lehet hogy csak fém felületre lehetne felragasztani hogy legyen hűtése

0

atis76
atis76 picture

Szia!
Pár tekercs van nálam is fullos szilikon bevonattal.
Holnap dutánra megnézem.
Teljesen újak.

Üdv:atis76

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Köszönöm!

Az a baj, hogy ma már amik vannak, azok "teljesítményre" vannak kihegyezve. Itt pont az a lényeg, hogy nem vakít. És 3030-as ilyen kis teljesítményű hidegfehér nincs sehol. Mindenki a napot akarja elnyomni LED szalaggal :)

1

atis76
atis76 picture

Szia!
Dimmerem is van hozzá hogy ne vakitson :-)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Nem fér el a dimmer, még egy 5W ellenállás sem...

0

atis76
atis76 picture

Szia!
Tápfeszt honnan kap?

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!Falból, oldalról.De már olyan sokan kérdezték, itt egy kép ;)Balnoldalról jön a szufla a kő alól. Fent a tettes, a lábnyomaim meg a zuhanyból kijövetel miatt van. Most kezd sötétedni, így látszik, milyen halovány.. ;) meg... Hogy melyiket rágta ki...

0

Misi-67
Misi-67 picture

Szia.

Tutira van csak most nem találom.
Ha tudnál néhány napot várni rá akkor rá szánom magam és megkeresem.
Ócsa településen lakom...de eljutok minden városba ahol van Metró áruház.
Kérlek csörgess meg ha kell neked ez a led szalag...ami úgy kb 5 méter hosszú..valamikor régebben rendeltem csak nem lett felhasználva.
30-négy-17-öt-3-tizenegy

Üdv  Misi-67

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Köszi ha biztos ilyen, megvárom. Nem kell azonnal kutatni. Csak félek, a Tiedben is megette az idő a szilikont a szalagon. 

Amíg ez nem volt,.mindig leborultam a lépcsőn. Nagyon hasznos talalmány ;)

Köbölj valami árat, hívlak!

1

qwerty4455
qwerty4455 picture

Ez talán valami hasonló:
ANRO LED szalag kültéri 3528-60 (12 Volt) - hideg fehér PureSilicone! (CRI=89)
https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/7155

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Pont ilyen, pont innen van itthon a fürdőben használjuk. Sokkal nagyobb a fénye sajnos... :( Kb 2*.. 

Gondoltam, rakok elé kis kapcsitápot, előtétet, de nem fér el. :(

Ez a bibi, hogy 3030-as led már kevés helyen van...

Még ha nem vízmentes, azt meg tudom oldani.. talán...

0

qwerty4455
qwerty4455 picture

Ha beltéri szalagot is használhatsz, akkor 5 centinként kicserélheted az SMD előtétellenállást nagyobb értékűre, ezzel beállítva az áramot/fényerőt.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Igen, de a beltéri nem vízálló. Márpedig ez egy lépcső. Plusz a LED-ek se szeretik, ha takarításkor a szöszös rongy beleakad. :( 

Egyébként ez nekem is eszembe jutott a szilikonossal, kivágom az ellenállásoknál, csere, majd sima semleges szilikon a lyukakba. Nem látszik...

Ez a Plan C.. :)

0

qwerty4455
qwerty4455 picture

Patikában lehet kapni keserű ízű körömlakkot, körömrágás ellen (nem mérgező). Kenhetnél a szalag mellé, bosszúból. Mert a blöki lehet, hogy 5 perc alatt újra szétszedné, azt amit kijavítasz.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Kipróbáltam.. tojik rá. Tegnap bekentem este. 

Most kértem a szomszédtól saját chilli krémet.. megfeketedik benne a kanál. Raktam 2 oldalas ragacsot a peremre, azt kentem meg. Eddig béke.

Kíváncsi leszek.

Semmi mást nem rombol. Sem cipőt, sem játékot. Csak a lépcsőt. Bal oldalon látszik, van ajtó, hogy nappal ne legyen fent egyedül (le ne boruljon a lépcsőn ha jön a postás a nagy örömben.) Nem tudott felmenni, düh nagy úr.. tacskó...bunkó,.és makacs ;). ( De azért szeretem.. csak a kajapénze lesz kevesebb... )

0

Sponsored links