You are here

32LG3000 kijelző javítás/csere

19 posts / 0 new
Last post
calebra05
calebra05 picture

Sziasztok.

Adott a címben említett TV. Majdnem biztos, hogy az okozza a hibát, hogy - idéznék egy hozzábbértőtől: ,,Egyszerűen le válik a kijelző üvegfelületére ragasztott szalagkábel"

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy kihez/mihez kellene fordulnom, ha javíttatni szeretném, vagy hol tudok bele olyan kijelzőt vásárolni, ami megfelelne? (Árakra is kíváncsi vagyok)

Köszönöm!

Comments
szati77
szati77 picture

Majdnem ilyen TV-m van(2100) . Garancia lejárta után 1 hónapra nekem is csinálta. Eleinte kézrátéttel gyógyult, majd már távval kellett püfölni. Aztán már az sem segített. Kb tavaly szedtem szét. 3-4db pzs-vel kitámasztottam a cof szalagot azóta is hibátlanul megy. Napjában majd 15 órát.
Nálam így nézett ki a hiba

0

calebra05
calebra05 picture

Hozzá kell tennem, hogy nem vagyok túl nagy mester, pár napja egy végfokot füstöltem el egy gitárkombóban, mert ügyetlen voltam, szóval én méregetni nem szeretnék/tudok :)

Az új helyzet: Egy kolléga hardveraprón azt írta, hogy azon a felső vékony panelen, amire a t-con csatlakozik, a kijelzőre csatlakozó szalagkábeleket próbáljam megmozgatni, hátha ott a hiba és telibe találta, ma kicsit ügyködtem, szemből nézve a jobb szélső szalagkábel egy kis mozgatás után helyretette a készüléket, jelenleg ~"hibátlan", ha írhatok ilyet.
Kérdés az, hogy ez az állapot meddig marad fent, mennyire tartós ez így.

Valamint, amit szintén nem tudok (és nem értek hozzá, ezt ki kell hangsúlyoznom :) ), hogy random módon (még nem tudtam megfejteni, mikor jön elő) sípol valami a tvben. Van, mikor jelenetváltáskor megszűnik, de nem mindig, szóval eddig számomra eléggé véletlenszerű.

0

agressiv
agressiv picture
*

Valószínűleg a kiejlző T-con-ja sípol kínjában...

0

calebra05
calebra05 picture

Ők/Valamelyik sípol!

0

agressiv
agressiv picture
*

Ha jelenetváltásnál sípol, vagy elmúlik, akkor gondolom dinaimus kontraszt van beállítva és a fényerőt szabályozza összevissza. Vaúszínűleg nem hiba jele a sípolás, csak dolgozik a PWM. Kapcsolj ki minden kép"javító"(rontó) baromságot a beállításoknál és manuálisan szabályzott háttérvilágítás mellett hallgasd meg, hogy mikor sípol.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem akarok nagyon beleszólni, hiszen ahogy írták simán lehet "kijelző fólia" hiba. Viszont én azért mindenképp ellenőrizném a main segédtápjait, különös tekintettel az 1.8v-os stabra és annak (47uf ?) kondijára. Ez csupán néhány mérés és ártani nem ártasz vele. Ha ezek rendben akkor lépnék tovább..
Üdv, Z.

0

calebra05
calebra05 picture

Mindenekelőtt, köszönöm a válaszokat, nem gondoltam volna, hogy ennyien írtok! :)

A hiba a teljesség kedvéért az, hogy változó ideig (10-40 perc) csíkoz a kép, majd egyszercsak megjönnek a hangyák, tehát kvázi megjavul.
Így vettem, azt mondta az előző eladó, hogy bevizsgáltatta egy szervizben és t-con panel hibás. Külföldről az egyik kedves barátom rendelt egy ugyanilyen t-con panelt, kicseréltük, de a helyzet nem változott.


Ez a folyamat játszódik le a kijelzőn.
Holnap csinálok a TV belsejéről képet.

Kaptam egy másik helyen egy videót, egy srác szerint nálam is ugyanazzal van a probléma, mint a videót készítőjénél; a szalagkábelekkel: (3. perctől érdekes)
https://www.youtube.com/watch?v=mpp14G-c9Yo

Minden tanácsot, észrevételt szívesen fogadok, ha esetleg tudnátok javasolni valami javítási módot, vagy azt, hogy hova lenne érdemes vinnem, ahol nem hagyom ott két új tv árát, azt is.
Esetleg azt megpróbáljam megkísérelni, amit a srác a videón?

0

nokias
nokias picture

Hi!

Miért nem cseréled ki azokat a rohadt elkókat a main boardon a staboknál??
Tipushiba ennél!
Balázs

0

kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Ez bizony könnyen lehet t-con, és-vagy kontakthibák tömkelege/pl szallagkábel stb./ Egy biztos nincs leválva a cof /cog/ az üvegről. Rossz esetben getterszakadás az üvegen, ami ahogy melegszik úgy "érintkezik" de az is javítható.
Üdv:kocici

0

agressiv
agressiv picture
*

Igen, itt valóban megnyúlott valami, kell egy kis idő amíg feltöltődik a kijelző Induláskor elég nagy áram folyik rajtuk.

0

reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
Én megkeresném Kocici kollégát a tanyáról,hátha Ő tud segíteni.Üdv.Reparator

0

calebra05
calebra05 picture

Holnap ezt is megteszem. Köszi!

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

ÉRdemes lenne néhány fényképpel illusztrálnod a hibát, hátha van más megoldás.

0

Rattanee
Rattanee picture

Sajnos az bukó jellegű, én leglábbis nem tudok róla hogy sikeresen javított valaki is ilyet. Plazma pontmátrix kijelzőnél javítottam már ilyet vezetőkées ragasztóval, de ott elég nagyok a nyomatok, ennél viszont szerintem nagyon kicsik, így az ilyen javítás szinte esélytelen.

Legjobb ha másik kijelzőt keresel. Az ára az attól függ kitől kapod :) Ebben nem vagyok otthon úgyhogy még csak kb-t sem tudok mondani.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Kicsit pontosítanék, bár én zöldfülű vagyok.
Nem az üvegnél válik el a ragsztás, hanem a nyomtatott áramkörnél.
Üdv, Z.

0

Rattanee
Rattanee picture

Nem nem, Az "üvegnél" le tud válni, ami igazából nem nagyon van üvegből már egy ideje de ez részletkérdés. Az történik hgoy az LCD panelről leválik a hajlékony nyomtatott áramkör ami lényegében a csatlakozója.

0

kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Nos én nem vagyok igazán "zöldfülű" mint az alattam lévő bejegyzést író kollega, de egy biztos, a nyákról szokott leválni, és eddíg csak 1 olyant láttam, ahhol normális /tehát nem műkedvelők által piszkált/ körülmények közti kijelzőről az ÜVEGRŐL vált volna le.

A topic nyitójának meg csk annyit tudok írni, hogy sajnos 2015 májusáig folyamatosan külföldőn vagyok, és csak 1-1 napra futok haza, így felelőtlenség lenne beválalnom, mert ugysem tudnék foglalkozni vele.

Kedves Celebra.. ha már kibontottad esetleg a készüléket akkor egy fotot megereszthetnél ..../esetleg ha nem akkor a bekapcsolt készülék képéről/ ...szerintem okosabbak lennénk.

Kedves Rattanee .. Többen vagyunk akik tudunk ilyen és hasonló problémájú készüléket javítani, és az egyike én vagyok /jó ugyan nem láttál még/.

Üdv:kocici

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Utaltam rá én zöldfülű vagyok... még nem találkoztam olyannal ami ott vált le. :bow:
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

Sponsored links