You are here

70 mai A800 autós kamera firmware frissítésének végrehajtása.

32 posts / 0 new
Last post
Billentyűs
Billentyűs picture

    T. Kollégák!
Egy autós fedélzeti kamera firmware frissítéséhez kérnék segítséget. Nem szeretném, ha frissítés után " elhalálozna " az eszköz. Találtam zip fájlt. Kitömörítés után jónéhány fájl jelenik meg. A micro USB kártya formázása után az összeset felmásoljam vagy elég a BIN kiterjesztésűt? A kamerát a frissítés idejére külső tápról is táplálni kell, nehogy a művelet közben lemerüljön, elég kicsi a belső telep. Esetleg mire figyeljek még a művelet során?
           Választ várva, üdv.

Úgy néz ki, 2 hasonló ilyen típusú kamera van, a régebbi A800, az újabb A800s. Úgy gondolom, a firmware nem azonos a két készülék esetén. 

Comments
cs_laci
cs_laci picture

Sziasztok!
Félve kérdezem meg, hogy miért kell frissíteni? (a félelmemet a leugatás szokása táplálja) Valamelyik funkciója nem, vagy nem jól dolgozik? Magam is szemezgetek a termékkel, azért kérdezem.
Üdv: cs_laci

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Nem találtam olyan lehetőséget a menükben, amellyel a max. 3 perces részvideókat összefoglalná a gép 1 teljes videóvá. Most 3 percig lejátszik a VLC, utána be kell csukni, a következőt el kell indítani. Utólagosan videószerkesztővel egyesíteni lehet a részeket, de 1 több órás út esetén sok időbe telik. A hátsó kamera képét csak speciális szerkesztővel lehet egyesíteni, az még hosszabb idő. Az újabb firmware esetleg erre tud megoldást. A másik probléma, indulás után nem indul a hátsó kamera csak újra indítás után.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ennek oka van, higy mind ilyen. Az ok pedig az, hogy a memória kártya lassú valami. Ha hosszú videókat csinál, akkor amikor a hosszú file betellik, akkor sokáig tart törölnie a ring-buffer miatt.. vagyis ha nagy a file, sokáig nem lesz felvétel, amíg azt legyalulja. A másik oka az pedig a g sensor. Be lehet gondolom ebben is állítani, hogy ütközéskor, vagy mekkora gyorsulaskor vágjon rá read-only flag-et a file-ra. Ha nagy a file, akkor ezzel elég hamar el lehet pazarolni a mem. Kártyát. Márpedig a magyar utak olyanok, hogy ez könnyen össze jön. Én extrém eset vagyok, mert r19/30 gumi van az autón, picit ültetve is. Így egy Hungária krt. a praktikernél rendszeresen a villamos sinen rakja is a read only-t a kártyára.. de erre is gondolj.

Szóval hidd el, nem kell nagy file.

A hátsó kamera nem észrevevéssel küzdött kolegám egy fiattal. Ott az volt a megoldás, hogy egy késleltetővel indítózás után ad csak neki tápot. A nyekergetés során a hátsó kamerát elveszti.

1

uniman
uniman picture
***

A legtöbb autós/akció kamera ilyen...persze van, amelyik akár 10 perces "darabokban" is tud felvenni. Ezt már vásárlás előtt is meg lehet "tudakolni"...
Persze a t. vásárló arra már nem gondolt, hogy vajon egy pár perces 4K...8K UHD videófelfétel az vajon mekkora helyet foglal az SD kártyán...
Ha kis részekre van bontva a felvétel, akkor mindig csak a legrégebbi kis rész íródik felül...félóras felvételnél meg mondjuk, ha csak 3 videó férne az SD-re, akkor akár a harmada "odaveszne"... 
Leírásából idézet:
"hurok-felvételi technológia... folyamatosan felülírja a régebbi felvételeket, ha kártya megtelt.
Ellenőrizheted és letöltheted az elkészült felvételeket a 70mai alkalmazásban."

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Hello Uniman!
128GB-os sdxc V30 A2 Sandisk extrem kártya van bent. Még kínából is 7 e. körül van az ára. A felbontás csak 1980-as elöl-hátul. Elküldöm a képet a kártya formázása utáni állapotról. Ameddig a gép nem csinál saját formázást, semmit nem lehet csinálni. Megpróbáltam az 1.0.9-es frissítést feltenni úgy is, hogy a tömörített fájl van fenn, ill. kitömörítve. A leírásban a jobb szélső gomb & a kikapcsolót kell egyszerre megnyomni, de erre kikapcsol a gép, nem frissít. Úgy mentem a felvételeket, hogy kiveszem a kártyát, be az asztali gépbe & a 4 videosoft TS konverterrel összevonom a részeket, de sokáig dolgozik  1-2-3 órás videón. A hátsó videót nem tudja összevonni, csak a hangot tudja konvertálni. Az APOWEREDIT pro meg tudja fordítani a videót, az is sok idő, utána a 4 videosoft összevonja. Csak érdekességképp csináltam 1 rövidebb videót így. Még a biciklisek is szépen tudnak visszafelé tekerni elesés nélkül is. Van 2 féle változat a kamerából, a régebbi A800, mostanában A800S. A régebbit nem merem az új firmware-el frissíteni. Az app működik, ott is egyenként kell átvenni a 3 perces videókat.

           üdv.

0

pogifej
pogifej picture

Szia!

Az A800S újabb (olcsóbb) SOC-ot tartalmaz, nyilván nem jó hozzá a másik FW.
Itt tolják a grafomán csókák, olvasgass! https://prohardver.hu/tema/autos_kamerak_car_dvr_car_black_box/hsz_22601...

0

AzzA
AzzA picture
*

Milyen formátumban menti a videokat ?

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv AzzA!
MP4.  Utána a 4 videosoft Ts programmal  HD Mpeg-4 Ts-be mentem 1920-as méretben vonom össze, ami eredetileg is volt. 

        üdv.

0

AzzA
AzzA picture
*

MIért nem használsz egy sima MP4 joiner (MP4 merge) az hamar végez az összefűzéssel, konvertálásnak nem sok értelme.
Na.. kipróbáltam egy MP4 merge-t átlag 121MB-os fájlokat eredeti felbontásban FPS-el 20sec / 1 perces(121MB) fájl
Az akkor 60db fájl * 20sec = 1 órás video összefűzési ideje.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv. AzzA!
Letöltöttem a programot. 3,6 órás videót adtam be. 3 órája körül csinálja, még nem végzett. Gép számítási teljesítményétől is függ. Megpróbálom gyorsabb gépen is. Most 1 laptopon dolgozik a program.
 

0

AzzA
AzzA picture
*

Nem tudom mit töltöttél le, de majd este küldök egy linket. At próbáld ki. 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Hello!
Egy gyorsabb gépen 5,2 órányi videót 1,5 óráig csinált. SSD van a gépben és 1 db 2TB-os merevlemez. 41 GB lett az összevont MP4-es videó. Erre kell számítani. A 4 videosoft Ts konverter is gondolom k.b. ennyi ideig dolgozott volna itt. Annál még sok egyéb lehetőség is van, ill. rengeteg fajtára tud konvertálni. Törött program.
      Köszönöm különben a programot

                 üdv.

0

AzzA
AzzA picture
*

Irtam privát, azt nézd meg.
 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv. AzzA!
Már tegnap megköszöntem az irányítást a program felé, de igazándiból most van köszönni valóm az ajánlott törött porgrammal kapcsolatban. Miután letöltöttem, telepítettem, aktiváltam a szükséges módon, mindjárt a beállítások után betettem 1 másfél órás összevonandó videót. 2 szer is elindítottam, mert olyan gyorsan kész lett, hogy azt gondoltam, még az 1. csak az előkészítő fázis volt. Nagyon gyors a laptopon is. Most kipróbálom a hátrameneti kamera konverziót, de bizony az itt is hosszadalmas, viszont ez az 1. program, amely tudja kezelni.
    A másik dolog, neked van valami útvonalrögzítőd vagy másra használod a programot? Én nem vettem mozgásérzékelőt a kamerához, viszont van mozgásérzékelőm. Lehet, a gyári megoldás is ilyen. Küldök képet. Azt nem tudom, a mozgásérzékelőt hová kötik be. A kamerán nincs külön csatlakozója. 3 vezetéke van a gyárinak, abból 2 lehet a táp, hová megy a 3.  ? Ha van ötleted, várom.

     üdv.

0

AzzA
AzzA picture
*

Arra használom a programot amire te is, ha megyek valahova autóval és friss a táj, akkor az utazás részleteit is beleillesztem a kirándulásba.
Nekem is xiaomi 70mai van, de az LCD nélküli max 1920x1080 felbontású.
Én 1 perceket rögzítek folyamatosan. Mozgásérzékelő szerintem a kamerában van, mert egy idő után lemegy alfába, de mozgásra megint elindul a rögzités.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Ennél a kameránál külön van a mozgásérzékelő, így néz ki.
Úgy gondolom, 2 vezeték a tápra kapcsolódik, de a 3-at nem tudom. Már kiderítettem, hogy a gyújtáskapcsolóhoz kapcsolódik.  A másik végén a mikro USB csatlakozó az 1. kamerába megy.
Sajnos ez a program sem tudja kezelni a hátrameneti videókat. Hosszabb idő után egybe kapcsolja őket, de a videó 1 szürke üres kép lesz.

0

AzzA
AzzA picture
*

Az első és a hátsó kamerának ugyan azt a formátumot kellene rögzíteni, legfeljebb más felbontásban.
Ugyan úgy kellene tudnod kezelni. Valami nem kerek ott szerintem.
Egy rövid videot feltehetnél valahova, hogy lássam. 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Azt hiszem írtam már, hogy 1 program van, amely kezeli a hátsó kamerát. Az APOWEREDIT PRO. Ezzel megfordítom a videót, ez után lehet összevonni. A hátsó kamera is 1080P  MP4. Talán az a gond a hátsó videóval, hogy fordítva működik, a képkockákat nem lehet kezelni így.

0

AzzA
AzzA picture
*

Nem értem mi az, hogy megfordítod meg hogy a hátsó video forditva működik.
Az egy kamera, rögzit egy mp4 videot. Tökmindegy hogy merre néz az autóból ki.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     A képen látszik 1 betöltött hátsó felvett 3 perces videó. Balról fent van 1 fehér négyzet, oda teszem a pipát, megfordítja a videót hátulról előre. A biciklisek is tökéletesen tudnak elesés nélkül hátra tekerni, kanyarodni. A hátrány, sokáig tart a művelet.

0

AzzA
AzzA picture
*

Nem meglepő ha sokáig tart, hiszen újra konvertálod a videot.
Ha az ilyen konvertálás után nem nyitható, vagy fűzhető össze, akkor az az újrakonvertálás hibája.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

  Üdv AzzA!         Az APOWEREDIT jól csinálja, összefűzi a részeket, le is játszhatók. Ha azt akarom, hogy úgy legyen lejátszva, mint a kiinduláskor, akkor még egyszer meg kell fordítani a videót összefűzés után.
    Azt hiszem, jól kitárgyaltuk a videók átalakítását. Még egyszer köszönöm a tippet.

             üdv.
 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Free video joiner.   1/4 3-ra lett kész az összeolvasztás.
 

0

uniman
uniman picture
***

Ha Xiaomi...akkor ahhoz van korrekt frissítés is...

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv. Uniman!
Arról lenne szó, de csak leírásokkal találkoztam többnyire. Valahol fórumon találtam a Zip fájlt.
         üdv.

0

uniman
uniman picture
***

BTS linkjén is van: https://dashcamtalk.com/cams/a800s/OTA_A800S_79_FULL_39001003_user_0.0.4...
Meg egy béte verzió: https://dashcamtalk.com/cams/a800s/OTA_A800S_FULL_39001003_userdebug_0.0...
De kérdés, most melyik verzió van a készüléken?
A zip fájlokat nem szokás kitömöríteni, hanem úgy "egyben" rámásolni az SD kártyára...

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Nem tudom, van-e különbség az A800 és az A800S között firmware-ben? Ez a kamera csak A800 és tavalyi firmware van rajta 1.0.6ww  2020 09. 10. Már ez nagyobb szám, mint amit találtál.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Gyanítom minden kell neki, aztán ő összerakja magának belőle azt, amire szüksége van. Amúgy ahonnan letöltötted nem volt mellé egy readme, normális gyártók odarakják mellé a frissítés menetének a leírását is?

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Nem volt, csak amit elküldtem, ott szokott lenni valami txt kiterjesztésű fájl valóban. Abból nem lehet baj, ha mind fel van téve, legfeljebb nem használja mindet. Azért kérdeztem meg, mert 1 firmware frissítés képes téglává változtatni valamit, ha nem jól csinálnak valamit.  Köszönöm.
   üdv.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Google legelső találata:

"

How to update firmware on the 70mai APP?

Please follow the steps below to perform the firmware update.

1. Open the 70mai APP and tap  > My devices. In the device list, find 70mai Dash Cam A800S.

2. If there is available update of the firmware, a small red dot displays on the right side of the device name. Tap the name to enter the detailed device page and tap Firmware Update > Download New Firmware Version.

Note: Firmware download requires disconnecting the Wi-Fi connection to the dash cam.

 

3. After the download is completed, return to the homepage and reconnect the Dash Cam. After entering the preview screen, there will be a prompt Available update package detected. Push it to the Dash Cam?Tap Push and then connect the dash cam Wi-Fi to complete the push.

4. After the dash cam receives the update package, complete the update in the dash cam screen.

Note: The dash cam should be connected to an external power supply during the update.

5. After the update is completed, you can delete the local firmware package by tapping  in the upper right corner of the firmware update page."

2. találat: https://dashcamtalk.com/70mai-a800s/ (nekem tiltott gyümölcs, nem tudom megnyitni, de itt leírják)

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

0

Sponsored links