You are here

Acer asztali szamitogep nem akar bekapcsolni

16 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok! Kaptam egy Acer Aspire M3640 gepet, ami nem kapcsol be. A haz elejen levo cimket nezve igencsak orvendtem, de amikor levettem a gaphaz oldalat, a mosolyom kezdett hervadozni. Ime amit benne talatam: 1G ddr2 533, Pentium D915, alaplap RC415T-AM, 250w-os Delta electr. tap. Bekapcsolaskor nincs meg az a jellegzetes egy csippanas sem, a monitor sotet marad.Ha viszont kiveszem a memoriat, es ugy kapcsolom be, rogton folyamatosan visitani kezd. Nem tudom mit jelent az, hogy memoriaval se kep se hang, memoria nelkul viszont visit. Ennek a szimptomanak az ertelmezesehez kerem a ti segitsegeteket. Elore is koszonom.

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.

Acer Aspire M3640...ez csak egy számítógép család megnevezése...

"Ime amit benne..." akkor mutasd is meg, hogy láthassuk, hogy ez talán egy ECS Elitegrouup alaplap!...vagy nem? inkább Acer MCP73PV az alaplap típusa?

Üdv: uniman

0

pika75
pika75 picture

Askalodtam a neten egy kicsit, mire rajottem, hogy az alaplap egy Aspire T660 ban volt gyarilag, ehhez viszont nem talaltam szervizkonyvet. A nagytakaritas utan az eredmenyek lesujtoak: nincs csipogas sem memoriaval, sem anelkul, a proci venti csak nagyon kis fodulaton porog. Az alaplapot nem tettem vissza a gephazba, az asztalon kotottem ra egy masik tapot ami biztosra jo. Monitor nem volt rakotve, gondoltam megvarom lesz-e csipogas. Amibe meg belekontarkodtam: kivettem a procit is a foglalatbol, es tuzetesen atneztem a tuskeket. Az egyik kisse el volt hajolva, ezt megprobaltam visszahajlitani egy smd-csipesszel. Fentrol nezve sikerult, a tobbiekkel egy vonalban van.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Ha a lapod úgy néz ki, mint amit gugli dob ki a T660-ra, akkor ez egy G31-es csipszetű lap, ami annyit jelent, hogy nem valószínű, hogy megeszi a pentium processzorokat (prescott mag) csak Core alapú processzorokkal megy és csak 667-es, vagy 800-as rammal megy és azokat is nagyon válogatja a G31, 533-assal nem fog menni és ez magyarázza a viselkedését is!
Nem G31-es.

Na de várj.

a proci venti csak nagyon kis fodulaton porog. Az alaplapot nem tettem vissza a gephazba, az asztalon kotottem ra egy masik tapot ami biztosra jo. Monitor nem volt rakotve, gondoltam megvarom lesz-e csipogas

Ha hűtőt leszabályozta, akkor elindult a lap, ne monitor nélkül próbáld!

0

pika75
pika75 picture

Koszonom a tanacsokat mindenkinek. Kivettem a gepbol az alaplapot, ecsettel letakaritottam a portol, es eszrevettem, hogy az elem mellett van egy jumper - clr_cmos - ezt kivett elemmel atraktam a masik pozicioba, es kis ido multan visszatettem az eredeti helyere. A bios chip mellett van meg egy jumper - bios_wp - na ezt nem tudom mire valo, meg nem talakoztam ilyennel. Megprobaltam letolteni valami doksit, de sehogy sem sikerult. Vagy fizeteses oldalra talaltam, vagy az Avira kopott bele a levesbe hogy virust eszlelt es blokkolta a letoltest, vagy a mydriversupdate jott le. Ezert nem szeretem a custom alaplapokat, nem talalni epkezlab infot roluk. Teljes takaritas utan kiprobalom egy masik tappal, es vadiuj elemet is teszek bele.

0

Thomas8607
Thomas8607 picture

Google-ba beírva a gép típusát: Gépinfó
BIOS jelzése Phoenix BIOS esetén: BIOS

0

Thomas8607
Thomas8607 picture

Szia!
Én is voltam már így alaplappal, nekem a memória volt rossz azért nem indult. Nem minden alaplap sípol memória nélkül.
Én megpróbálnám másik memóriával, vagy ha kettő van benne, akkor csak az egyikkel.

0

sanyika45
sanyika45 picture

bios_wp: vélhetően bios write protect. Nem lehet felülirni (frissiteni) a bios-t.

Azt persze nem tudom, hogy melyik állásban van védve a bios. :)

sanyika45

0

Fricu
Fricu picture

Hali
menj lépésről lépésre.
1. válassz le mindent a tápról:
alaplapi két-három csatit, meghajtókat, videokártyát, floppyt ha van, mindent.
A tápba dugj 220-at, az alaplapi csatlakozó zöld kivezetését kösd a mellette lévő valamelyik feketére (föld)ettől a tápnak el kell indulni=felpörög a venti. Ha pörg, egy digit műszerrel ellenőrizd az összes kimenő feszt:
+5V, +3.3V, 12V, stb.
Ha mind rendben léphetsz tovább.
Csatlakoztasd az alaplapra a tápot, memóriák ki és nézd meg, hogy elindul-e?
Alaplaptól és biostól függően sípolnia kell, mert nincs ram, de a táp és a prociventinek mennie kell.
Most tegyél bele ram-ot, ha van másik tuti jót..
és így tovább

0

agressiv
agressiv picture
*

Terhelés nélkül semmi értelme méregetni!

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Elnézést, hogy beleszólok, de a ZÖLD és SZÜRKE összezárásával indul helyesen a tápegység!
A zöld és fekete összezárásával is elindul, de ilyenkor nincsen szabályzás! Amikor egy tápegység pulzál, akkor a zöld és a fekete összezárásával ez nem tapasztalható.

Üdv: Laci

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Egy nagy frászt! A zöld a bekapcsoló szál, a szürke a power good, ami, ha rendben megy a táp, magas szintre, vagy alacsonyra ugrik (már nem emlékszem), de amit leírtál az elejétől a végéig sületlenség! Ha a power good nem jelez vissza a lapnak, vagy nem időben (max. 600ms azt hiszem), a lap leállítja a tápot, amit, ha a power good effektve kikötésével oldasz meg, akkor annyit érsz el, hogy a hibás táp továbbra is megy egy darabig, amíg bele nem robban a gépbe...

A géppel kapcsolatban: Ha kisípolja a hiányzó ramot, akkor valami élet van benne, de a nem indulás azt jelentheti, hogy valamelyik vezérlő hibás. Érdemes melegedő IC-ket keresgélni (jellemzően hang, lan, sata vezérlő.)

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Látom nagyon értesz hozzá!!!
Üdv:
Laci

0

makarakft
makarakft picture

Alaplapon foglalat lábai nem érnek össze, zárlat ?

RAM katalogus, hogy milyen RAMMAL működik a gép. Gyártói oldal.

Három csippantás az pc rendszerhang, alaplap valószínű jó és 6 s gomb nyomásnál leáll az alaplap.

Jártam már többször úgy, hogy a pc táp nem bírta 3,3 V-t, tápcsere után minden renben volt. Igaz a gép előtte működött, csak leállt, lefagyott, újra butolt, ez az i7-esre tapasztalt.

Üdv..

Árpi

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

A folyamatos visitás nem normális. Szedjél ki belőle mindent (memória, videokártya) és húzd le a csatlakozókat (vinyó és más meghajtók).

Ha igy csipog, akkor tegyél bele memóriát. Ekkor hosszú-rövid-et kell csipognia, tegyél bele videokártyát.

Ezután a képernyőn látottakból lehet következtetni.

Ha eddig nem jutsz el, akkor esélyes az alaplap, esetleg a táp hibája. Másik táppal ellenőrizhető...

sanyika45

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ne feledd a gombelemet (CR2032). Ha 2.7V alá esik, kiszámíthatatlan az alaplap reagálása. Sokszor éppen ilyen jelenségeket okoz.
Csinálj bios resetet a jumperrel.

0

Sponsored links