You are here

ACER ICONIA ONE 10"-os tablet bekapcsáskor bejelentkezik de aztán semmi. Csak az a képvan ami a kijelzőn,nem változik.

11 posts / 0 new
Last post
buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szervusztok!
Van a fentnevezet  tabletem (ACER ICONIA) bekapcsolom bejelentkezik,ezt írja ki a kijelző  ("Acer, alatta powered by android".).Csatoltam a fáljt.
Aztán ebben az állapotban marad a kijelző és tovább nem csinál semmit.Hogy tudnám beindítani a gépet?
Valaki tudna erre valamit mondani vagy segíteni azt nagyon megköszönném.
Üdvözlettel!

File attachment: 
Comments
Frank87
Frank87 picture

Szia!

Kikapcsolod. Ez után a power és a plusz gombot nyomva tartod 5másodpercig (elszámolsz 5-ig). Elengeded, vársz még megjelenik a kis android hanyatt fekve, felkiáltójellel. Ha megvan, újra benyomod egyszerre a power és a plusz gombot egy pillanatra és ott lesz a menü.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: előtte még megpróbálhatod, hogy  az akku egyik vezetékét leforrasztod, a tápcsatlakozót rövidrezárod és nyomod pár másodpercig a BE gombot, majd visszaforrasztod az akkuvezetéket

Bálint

0

buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szia Bálint!
Nem akarom szétbontani a gépet ha nem szükséges,csak végső esetben,mert elég macerás,hogy ne sértsem meg a burkolatot.
De kösz.
Üdv.

0

pityusz
pityusz picture

Guglizz rá hogy Acer Iconia factory reset vagy recovery. Általában power+home+volume up, de androidkütyünként változik. Ha sikerül bejutnod a recovery menübe, ott tudsz cache törlés-t, vagy bootloaderes vagy sima újraindítást csinálni. Ha egyik sem segít akkor gyári visszaállítást kell csinálni ugyanott (minden adat ami a belső tárban volt elveszik). Ha ez sem segít akkor firmware újratelepítés.

0

buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szia pityusz!
Köszi !
Írtam neked privátba. A probléma az fenn áll.
Üdv!

0

pityusz
pityusz picture

Szia. Itt válaszolok, mert az ilyen fórumok célja az is, hogy mindenki tanuljon a problémákból. :-)

Kihagytad az első lépést: keress rá a gugliban. :D Nem szemétkedésből írtam, hanem mert annyi kütyü van mint égen a csillag és bár nagyjából mind ugyanúgy működik, vannak kisebb eltérések. Ami azt jelenti, hogy nekem is gugliznom kell, még ha nagyjából ismerem is az eljárást. :-)

Ime egy YT videó az eljárásról ahol mutatja, hogy miként tudsz bejutni a helyreállító menübe: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=tpSQZ2ag_hg

Az eljárás leírva: kikapcsolt gépnél lenyomva tartod a "Hangerő fel" gombot, és a Power gombot legalább 2 mp-ig nyomva bekapcsolod a tabot, majd elengeded a Power gombot. A "Hangerő fel" gombot folyamatosan nyomva kell tartani. Amikor bejön a helyreállító menü, a hangerő gombokkal tud fel/le léptetni és a Power gombal aktiválni a menüpontot.

Angol leírás: https://www.technipages.com/reset-iconia-one-10

0

buszosgyuri
buszosgyuri picture

pityusz szia.
Ezt én meg csináltam,de a menü nem jönn be.
Power gomb+ hangerő up-val,olyankor egy pillanatra beugrik az acer de ki is kapcsó hiába tarom a hangerő-up-t nyomva a menü nem jelenik meg.
Próbáltam ezt a variácíót is a power+hangerő-down-al deakkor nem kapcsól ki hanem a felrakott képet produkálja.Akkor kuka?
Üdv

0

pityusz
pityusz picture

Próbálkozz még. Sokszor nem könnyű elkapni. A Power gombot engedd fel amint életjelet ad a tab és csak a hangerő-fel maradjon nyomva.
Az is számít, hogy sikerült-e rendesen kikapcsolnod előtte. Ez általában a Power gomb 20-30 mp-es nyomvatartásával sikerül, ha nem kapcsol ki sima 2 mp nyomvatartásra.
Nekem is van egy halódó Samsung tabom, elég változatos módon hajlandó újraindulni. Gyakran végig kell játszani az összes belépési opciót többször is mire valamelyiket elcsípi. Csak eddig még nem volt lelkierőm a firmware újratelepítéssel szórakozni.

0

buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szia pityusz.
Végig próbáltam amit írtál,de ugyan az a jelenség.
Még azt is megpróbáltam,hogy az akkut lehúztam róla és tíz perc után vissza raktam.de nem változott a helyzet.
Akkor a memória behalt?
Üdv.

0

pityusz
pityusz picture

Hogy mi halt be azt sajnos így nem lehet megmondani. Ha ezekkel a házi módszerekkel nem lehet feléleszteni akkor szerviz vagy kuka. :-( Ha van időd keresgélj a Youtube-on, elég sok javítós videó szokott lenni, hátha van valami használható.

0

Sponsored links