You are here

Acer laptop USB hiba

6 posts / 0 new
Last post
tomibaja
tomibaja picture

Sziasztok !

Van egy olyan problémám, hogy a laptop USB-je nem ismer fel semmilyen eszközt. Kimértem a kimeneteket, de nem jön ki egyik USB-n sem az 5 V. Csak olyan 0,2-0,3 V.Mi lehet a gép baja?
Várom a mielőbbi segítségeteket.

Comments
greatman
greatman picture

Szia!

Sajnos ez tipikus ACER hiba, amit még tudtommal senki nem tudott orvosolni, vagy legalábbis én még nem hallottam a megoldásról. Azonban ha nem jön ki sehool az 5V, akkor még lehet némi remény. A kérdés az, hogy egyáltalán nem csinál semmit a gép, ha bedugsz egy USB -s eszközt, vagy azt írja ki, hogy az eszközt nem lehet felismerni?
Meg kellene próbálni egy USB hosszabbító kábelt preparálni, kibontani belőle a piros és a fekete szálat. A pirosat elvágni, a feketét megblankolni. Rákötni egy külső stabil 5V -os tápot úgy, hogy a feketére a testet kötni, a pozitív ágat pedig a piros azon végére, ami a csatlakoztatni kívánt eszköz felé megy. Ezután megnézni, hogy felismeri -e a gép az eszközt. Így kap az eszköz tápot és megvan a remény a működésre. HA így megy, akkor már érdemes megbontani a gépet, és vagy megkeresni az okot, amiért nem ad 5V -ot az USB -nek, vagy valami áthidaló mgoldással megoldani azt, hogy legyen 5V az USB aljzatokon.
A gond az lehet, hogy a belső USB HUB az 5V-os ágat figyeli. Ha ezen van terhelés, akkor keresi az eszközt. Sajnos így nem ad terhelést a HUB -nak, így nem biztos, hogy megpróbálja keresni az eszközt. Ha a gép ad hibaüzenetet USB eszköz csatlakoztatásakor, akkor jó esély van arra, hogy a leírtak szerint működni fog.

0

arpinyo
arpinyo picture

Szia!
Szerintem a chipset BGA átmelegítése simán vagy esetleg ha nem lett jó ,flux al.
Nekem ez megoldotta a problémát „ csak óvatosan mert az elsőt egy picikét megsütöttem”
arpinyo

ui: vagy esetleg ha tudod újra rakni a BGA-t

0

tomibaja
tomibaja picture

Szia!
Ezt a módszert hogyan kell csinálni?

0

arpinyo
arpinyo picture

Szia!
Sokáig próbálkoztam a meleg levegős forrasztóállomásommal de ez nem hozott eredményt
De tomi850 tanácsára felhoztam a pincéből egy BOSCH hőlégfúvó-t és azzal sikerült.
arpinyo

0

arpinyo
arpinyo picture

Szia!
Olvasd el ezeket: Acer Aspire 9300 USB port nem reagál ,, acer aspire 3100 billentyűzet probléma
arpinyo

0