You are here

Acer Travelmate 244LC laptop nem indúl.

2 posts / 0 new
Last post
kocici
kocici picture

Üdvözlet mindenkinek.

A fenn nevezett laptopom megadta magát.
Előzmények röviden; évente 1,2-szer ki szoktam tisztítani a proci hűtőbordáját, mikor már kezd idegesíteni, hogy a qler egyre nagyobb fordulaton megy, hogy tartsa a proci hőmérsékletét.

Gondoltam most már megint itt az ideje, a pucerállásnak, de mire hazaértem, és nekikészültem a "műtétnek" a nejem közölte, hogy reggel bekapcsolt, és kb. egy órai üzem után végleg leállt.

Szétvettem kitisztítottam, rendbe tettem, de csak nem indúl, kivéve, ha a procitól jobbra lévő tápfesz ellátó fetek, és induktivítások körül enyhén nyomva tartom a hűtő bordát, az az valószínűleg egy mütyür szakadásom van valamerre azon a részen. Sajnos biztosnak látszik, hogy rajz nélkűl e melől megyek nyugdíjba majd.

Ha véletlenül valakinek lenne rajza és megosztaná velem az nagy segítség lenne.
Köszönet minden jó szándékért.

File attachment: 
Comments
kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Annyira eljut az indítási folyamat. hogy bekapcsolja a coolert, elég nagy fordulaton, és pár másodperc után minden leáll. Ezt követően igen meleggé válik a hűtőborda a kérdéses területen, és a processzor hővédelme nem engedi tovább menni. Kicsi visszahűlés után nyomva tartom az induktivitások, és a fetek felett a hűtést, normálisan elindul, és feláll a rendszer.
Üdv:kocici

0