You are here

Acer Travelmate túlmelegszik

8 posts / 0 new
Last post
mdecsi
mdecsi picture

Üdv!

Ismerős megkeresett a laptopjával. Ez egy Acer Travelmate 4060. A panasza az, hogy túlmelegszik rajta "valami" és emiatt lefagy. Preventív intézkedésként szétszedte, megtapogatta a szerkezetet, kiszúrta, hogy az egyik IC nagyon forró, ezért tett rá egy házi készítésű hűtőbordát ami után a gép működőképes lett. Érthető módon nem akarja így üzemeltetni.

Nos, a kérdéses IC PC87541V - ez egy beágyazott vezérlő laptopokba, mindent intéz, töltés, gombok, billentyűzet, egér, stb...

Adatlapot nem sikerült róla találni, csak egy termékismertetőt:

http://www.winbond-usa.com/products/winbond_products/pdfs/APC/PC87541V_p...

Rákeresve guglival a második találat rögtön az IC túlmelegedésével kapcsolatos fórumba vezet, több tucat hasonló panasz van a neten, láthatóan típushiba. Megoldás sehol sincs leírva. Az viszont érdekes lehet, hogy kikapcsolt állapotban a töltőt rádugva is melegszik.

Találkozott esetleg valaki ilyen hibával? Maga a gép működik, számomra ez nem annyira az IC hibájának tűnik, de nem akarok nekiesni úgy, hogy még az IC adatlapja sincs meg.

Üdv,
DM

Comments
Ajozsi
Ajozsi picture

Bocsi, lehet, hogy hülyeséget írtam,ez egy MSI volt.

0

Ajozsi
Ajozsi picture

Lehet,hogy nem azonos típus,de érdemes megnézni a ventilátor utáni kifúvó nyílás előtti szűrőt, könnyen eldugul. Nem egyszerű rátalálni, de nekem másodikra sikerült.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Kínáld meg egy hűtőcsővel és egy Peltier elemmel.
Üdv! Kalex

0

lordsithlord
lordsithlord picture

Sajnos ez valóban típushiba, már több esetben találkoztam vele, ráadásul már több Acer notebook-nál, tehát valami olyan baki, amin nem sikerül túllépniük.
Pontosan ebből adódóan, mivel még maga a gyártó sem tudja, hogy mi a hiba, megoldás se nagyon született még rá.
Igazából elég érdekes típushiba, ugyanis nem minden készüléknél jön elő, éppen ezért nem is értik, hogy mi lehet ez, vagy hogy mitől függ az előfordulása.

"A felhasználó szerint soha nem a felhasználóban van a hiba." - Általános Rendszergazda Hitvallás, 1. pont
"Ha egy gép elromolhat, biztos lehetsz benne, hogy a legrosszabb pillanatban fog elromlani." - Murphy

0

irkax
irkax picture

Szia!

Én elsőkörben ESR-mérővel átmérném a körülötte lévő elkókat utána pedig rámennék a procira hőlégfúvóval és át taknyolnám kh miatt. Nekem ez már sokszor bejött hátha neked is segít ha mégse akkor kuka a proci mert elmelegedett.

Üdv:Irkax

0

Regina
Regina picture

Bordákat rá, rezet. Meg ventiket alá.

0

Kari
Kari picture
*****

Regina, a datumot is megnezheted neha, a kerdezö különben nem is aktiv tag manapsag...
Kari

0