You are here

AEG F88019M0P mosogatógép i40 hibakód

12 posts / 0 new
Last post
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok!

A címben szereplő géppel van olyan gondom, hogy ha elindítom, akkor elkezd üríteni, leáll, ismét ürít, ezután pedig egyszerre vesz vizet és közben ürít is, majd leáll, vár pár másodpercet és elölről kezdi ezt a folyamatot. Az i40 hibakódot egyszer jelezte ki, amikor áttettem az eddig próbált 30 percesről azt hiszem, hogy a Pro programra. Rövid ideig villogtatta, majd átváltott i00-ra. A teszt programba nem tudtam belépni. A hibakód nyomás kapcsoló hibát jelent és a hiba jelenségből nekem az jön le, hogy nem látja a vízszintet. A gép analóg vízszint szabályzóval van szerelve. Eddig a lég csapdát fújtam ki nagynyomású levegővel, de nem volt benne kosz, valamint a fűtőbetétet ellenőriztem szivárgó áramra, de teljesen hibátlan. Ha valaki találkozott már ennél a gép típusnál ezzel a hiba jelenséggel és tudja mi erre a megoldás, kérem, ne tartsa magában. Csatolom a fotót az adattáblarol és a kezelő panelrol.

Előre is köszönöm mindenkinek aki válaszol.
Üdv: Ladakolyok 

Comments
Ladakolyok
Ladakolyok picture

MEGOLDVA.

1

rucuska
rucuska picture

Szia.

Nagyon örülök, hogy megoldódott a vízszint szabályzó cseréjével, de szerintem NE dobd ki a régit...

Mert mint írtad, az új(!!) szabályzóval:
"Indításkor még 3-4-szer eljátszotta a topik nyitóban leírtakat"  

Szerintem az odavezető cső meg minden pucolása oldotta meg a problémát, még ha nem is azonnal......

1

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok!

Megoldódott a vízszint szabályzó cseréjével. Az electrolux.hu honlapról rendeltem meg, mert ott van raktáron, így nem kellett 3-4 munkanapot várnom a beszerzésére. Csővel és bilincsekkel együtt küldték. Ebből kifolyólag, ami feltűnt, hogy a cső légcsapda felőli vége elég könnyen lejött, miután a bilincset lehúztam róla és az új cső ezen végével összehasonlítva vékonyabb volt a fala. Gondolom, hogy ki nyúlt és lehet, hogy emiatt fals levegő jutott be kívülről, mert az új nehezebben ment fel és a fala is szemmel láthatóan vastagabb volt. Viszont eléggé ki van számolva a hossza, mert ha a ki nyúlt részt levágom, akkor nem érte volna el a csonkot. Indításkor még 3-4-szer eljátszotta a topik nyitóban leírtakat, de olyan 23-24 percnél a 30 perces programból elkezdte csak a vizet engedi befele, elzárta és elindította a fő motort, majd a fűtést. Innentől már hiba nélkül végigcsinálta a programot.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A topik címbe is be írnám a " MEGOLDVA " feliratot, de nem lehet már szerkeszteni.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Ladakölyök !
Én a helyedben beírnám hozzászólásként, hogy "Megoldva".

0

rucuska
rucuska picture

Szerintem még ne cserélj, mert nálam is hasonló hiba volt (AEG FAVORIT), én is majdnem kicseréltem a vizszintérzékelőt....
A lényeg, hogy el volt koszolódva a szűrőtartó alatti részen a rés, ami a vizszintérzékelő cső felé ment.
Én egy vékony gumicsővön keresztül forróvizet nyomtam bele injekcióstűvel, csak úgy jött ki belőle visszafelé a dzsuva... 
Kimosás után OK (5 éve volt).

https://www.youtube.com/watch?v=R2h-i2TRGV0
 

3

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Ahogy írtad, forró vizet nyomtam bele a résbe fecskendővel, több adagot, jött is ki kosz. Ezt addig csináltam, amíg ki nem tisztult. Sajnos így is ugyanazt játssza. Annyit még kipróbáltam, hogy lehúztam a vízszint szabályzórol a csatlakozót és ha ekkor bekapcsoltam a gépet 1-2 másodperc múlva dobta is az i40-et, tehát a vízszint szabályzó hiányát egyből észlelte, de ha vissza dugom a csatlakozót, és ismét elindítom, akkor csak ugyanazt a jelenséget csinálja, amit a topik nyitóban leírtam.

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Megcsinálom azt amit írsz. Én a vízszint szabályzórol húztam le a csövet és azon keresztül fújtam bele nagynyomású levegővel, de nem láttam koszt kijönni. Ez a módszer eddig mindegyik vízszint szabályzóval szerelt gépnél működött, de elhiszem, hogy ennél a lég csapda máshogy van kialakítva és emiatt az általam alkalmazott módszer nem működik. Egyébként nekem is az a tapasztalatom, hogy maga a vízszint szabályzó ritkán romlik el. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kellett cserélni. Az eredményről beszámolok.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szióka !
Én azt feltételeztem, hogy Ladakölyök kitisztította már a gépet ?
i00
Szűrő eltömődése: Az ajtó alján található szűrők eltömődhetnek, ami akadályozza a víz beáramlását. Tisztítsd meg a szűrőt és a szivattyút.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi! 

Pontosan úgy, ahogy  a kolléga írja

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Cserélj vízszintszabályzót !

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Rendben, megejtem a cseréjét. Az eredménnyel jelentkezni fogok.

0

Sponsored links